Uutinen ja kuinka sitä tulkitaan.

81 suomalaista ja muutama eestiläinen altistunut koronalle.

https://www.msn.com/fi-fi/news/other/kymmeni%C3%A4-suomalaisia-altistunut-koronavirukselle-virossa-81-osallistujaa-n%C3%A4ill%C3%A4-laivoilla-he-palasivat-suomeen/ar-BB17GOVX

Tämmöinen oli uutisteksti ja sitäkin on ehditty kommentoimaan … viro levittää covid-19 virusta Suomeen!

Noin en ymmärtänyt kyllä uutistekstiä. Kyseessä oli uutisoinnin mukaan Eestissä järjestetty yksityistilaisuus ns ”nyyttikesti” periaatteella.

Siis käsiteltiin ruoka-aineita yhdessä, osallistujia liki 20 eri paikkakunnalta Suomessa. Osalla suomalaisista  oli jo tilaisuuteen osallistuessaan koronan tyyppisiä oireita, n puolet pääkaupunkiseudulta. Siis eestiläisetkö levittävät virusta suomalaisiin?

Olin alkuviikosta kyllä Tallinnassa, (en tosin matkustanut noilla uutisessa mainituilla laivoilla vaan Tallinkin Starilla ja Megastarilla) mutta ei pieneen mieleenikään tullut lähteä kapakkaan tai muuhun yleisötapahtumaan. Havaintoni oli tallinnalaisista, että edelleenkin noudattavat varo-ohjeita ja tunnollisesti; kaikkialla on tarjolla käsidesiä, varoetäisyyksistä huolehditaan jne. Vaan toisin oli havaintosi suomalaisista ja nimenomaan nuorista ja nuorehkoista henkilöistä. Kovin harvat käsidesiä käyttivät, Helsingin päässä WC:t siivottomassa kunnossa käsidesistä puhumattakaan.

Lopuksi sanoisin; ei kannata kommentoida uutista ihan mielensä mukaan ja tarkoitushakuisesti.

https://www.kauppalehti.fi/uutiset/jo-kahdessa-ravintolassa-korona-altistus-ylilaakari-oireisten-tulee-aina-hakeutua-testiin-mutta-naiden-erityisen-herkasti/a3a4f003-7ea0-4cd0-9d68-aac38b87f40a

 

10 Replies to “Uutinen ja kuinka sitä tulkitaan.”

 1. Kommentoin samaa US:ssa. Samoin Iivarin kirjoitusta, joka osui koronan ytimeen.

 2. Eipä toki Viro levitä koronaa Suomeen, vaan ihmiset jotka heti tilaisuuden tullen lähtevät matkoille. Suurin osa viime aikojen koronatapauksista on ulkomailta peräisin.

  Tuollainen risteilymatkustaminen on jo lähtökohdiltaan sellaista, että esim. turvavälejä on vaikea noudattaa. Laivaan noustessa ja poistuttaessa porukka jonoutuu ja etäisyyksiä ei saada pidettyä riittävinä.

  Ylipäätään minulta ei riitä ymmärrystä sille, että tilanteen vielä ollessa päällä, lähdetään matkustelemaan ja vieläpä aika huolettomasti.

  Vapaaehtoista karanteenia hyvin harva matkoiltaan palannut noudattaa, vaikka olisikin vieraillut alueilla, joissa korona on jälleen voimakkaasti lisääntynyt.

 3. Minua ei millekkään risteilymatkalle saa. Reittivuorolla ja omalla autolla reissaan, tänä kesänä ei ruuhkaa ole.
  Kun siirryn autosta laivaan’, jaksan odottaa, että hiljenee, sama toisinpäin, minulla on aikaa.
  Jos laivalla ruokailen, odotan kunne ne vähäisetkin jonot laantuvat, dezsinfioin käteni kuin myöskin ruokailun jälkeen.
  Yöpymiseni tapahtuu Telliskivessä pienellä kämpälläni.
  Ruokailemaan kun lähden, tiedän missä ravintolassa on tilaa ja milloin.
  En mielestäni ole riski, tosin Helsingissä olen erityisen tarkka.

 4. Se on vähän niin kun ihmisiä suositellaan välttämään tarpeetonta matkustamista, tarpeetonta ostoskeskuksissa käymistä jne. niin ihminen itse määrittelee sitten sen tarpeellisuuden ja se voi olla ihan mitä tahansa.

  Jollakin on suuri tarve matkustaa, jollakin on suuri tarve täyttää vaatekaappinsa tai käydä 16:sta kerran parturissa tahi näyttäytyä yökerhossa vaivalla väsätyssä sotamaalauksessa jne. jne.

  ” Välttämättömiä” tarpeita on monenlaisia, kuten on ihmisiäkin ja hassua kyllä pakon edessä monet ”välttämättömät” tarpeet on aika helppo jättää pois.

  1. Tuohon Mika sanoisin; nykyisin vältän isoja ostoskeskuksia, kaikkea mahdollista väentungosta.
   Mitään ostoskeskus-, yökerhoreissuja ei tarvelistallani ole. Ostokseni teen pääsääntöisesti tuntemillani toreilla, ei ole ruuhkaa.

   1. Kalle, tarkoitinkin ihmisiä yleensä ja näkyyhän tämä jo, että niitä ”välttämättömyyksiä” ihmisiltä löytyy vaikka minkälaisia. kun itse ne määrittelevät.

 5. Kuten Kalle varmasti tiedät, kaikilla matkustavaisilla ei ole sinun harkintakykyäsi ja malttia hoitaa asioita fiksusti.

  Liian usein ”minä itte” asenne menee kaiken varovaisuuden edelle. Eikä siinä mitään, jos vaarantaisi vain itsensä, vaan kun siinä vaarantaa monien täysin sivullisten turvallisuuden.

 6. Enhän minä, JuhaU halua itseäni korokkeelle nostaa, kuitenkin, Tallinnaan matkustamisessa riskit ovat huomattavasti Helsinkiä pienemmät. Edelleenkään en Helsinkiin asioimaan halua lähteä, jos ei ole tarvettakaan.

Kommentoi