Vähän erilainen karjalanpiiras.

Tämmöisiä karjalanpiiraita syntyi tämmöisenä sadepäivän aamuna. Kuori on  normaali ruiskuori mutta täyte sokeroitua puolukkasurvosta.

Makeahko puolukkasurvos toimii mielestäni oikein hyvin, hapahkon ruiskuoren kanssa ja kun voiteluun käytetään voi/vesiseosta, nämä ovat suurta herkkuani.

Piiras vaikuttaa äkisti kainuulaiselta rönttöseltä mutta rönttösen täytteenä on  perunaa ja puolukkasurvosta muhennoksena.

5 vastausta artikkeliin “Vähän erilainen karjalanpiiras.”

  1. Kyllähän rukiinen ja puolukka seurustelevat keskenään vallan mainiosti, joten ei nuot huonoja voi olla.

  2. Olen puolukan suuri ystävä, joten kyllä tuommoiset hyvin maistuisi minullekin. Jos saisi vain yhden marjan valita, niin kohdallani se olisi puolukka.

  3. Ruisjauhot imellytetään hellalla . ja siihen sotketaan puolukkasurvos sekaan ja laitetaan yöksi uuniin ja sitä kutsutaan ruispuolukka mämmiksi.täällä kesälahden pirteissä.

  4. Meillä se on yksin kertaisesti puolukkapuuro.
    Olen aiemminkin kertoillut näistä piiraiden täytteistä, puolukastakin, tässä sokeroimisen tein hunajalla.

  5. Synnyin seudullani tuota uunissa haudutettua ruispuolukkapuuroa kutsuttiin tikkutolloksi.

Vastaa käyttäjälle arvi. Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *