Vaimon lausunto ruuan laadusta tänään.

Meillä syötiin tänään kylmäsavukalaa, aiolikastiketta (itse tehty), tomaatti/sipulisalaattia majoneesilla (itse tehty), paahdettuja kuorimattomia lohkoperunoita; erittäin yksinkertainen valmistaa. Pestyjä kuorimattomia perunanlohkoja, rosmariinin oksia, valkosipulin kynsiä runsaasti, pippuria, ruususuolaa, laadukasta oliiviöljyä. Kaikki uunivuokaan ja 200 asteiseen uuniin 40min.

Tarjoiltaessa perunoiden päälle aiolikastiketta.

Kun oli ruokailtu ja vaimo ongiskeli viimeisiä puoliksi karamelisoituneita valkosipulin kynsiä uunivuoasta ja loihe lausumaan; Jos kotona haluaa herkullista syödä, on se opeteltava itse tekemään. Mitäs minä tuohon ylenpalttiseen lausumaan muuta kuin myöntelin.

6 Replies to “Vaimon lausunto ruuan laadusta tänään.”

 1. Kyllähän se itse tehty ruoka maittaa paremmin kuin valmiseinekset ja kun vähän näkee vaivaa niin kyllä sitä oppii hienompiakin aikaansaannoksia tekemään.

  Toisaalta simppeli kotiruoka makkarasopasta makaroonilaatikkoon ansaitsevat nekin arvostuksensa.

  1. Kyllähän tuo aika simppeliä on valmistaa tuo tämänpäiväinen ateria. Kylmäsavun kohtalaisesti osaan, kahden kasviksen salaatti, paahtoperunat todella simppelit valmistaa. Aioli ja majoneesi samoin.
   Kyllä meillä aikalailla perusmakuihin pitäydytään, ei meillä liekitellä, ei dippailla, ei mitään erikoisuuksia.

 2. Hyvä ruoka on yleensä yksinkertaista monasti menee pieleen jos sitä alkaa liikaa hienostelemaan terv tepivaari

  1. Oikein Tepi kommentoit.
   Kun valmistan ruokaa, tuommoiset kauppojen eksoottiset vihannekset, juurekset yms, eivät kuulu valikoimiini.
   Yrteistä käytän villiyrttejä, Suomessa ulkoviljelyksessä olevia yrttejä, mausteetkin ovat kovin kotikutoisia, katajanmarjaakin käytän paljon.
   Pihvin kun paistan; valkosipuli, timjami, mustapippuri ja suola; siinä pääsääntöisesti ne. Ainoan poikkeuksen tekee tuo oliiviöljy, siinä suosin noita parhaita kreikkalaisia.

 3. Nuo paistoksista syntyneet loppurapsut kuten juuri valkosipuli, sipuli, peruna, juustorapsut tekevät kauppansa. Kyllä niitä lopuksi karvitaani kilpaa pannulta

Kommentoi