Marin ajelee tapansa mukaan ”kaksilla rattailla”, Marin ja Ohisalo ovat pihalla siitä, mitä pakolaissopimus edellyttää

https://www.iltalehti.fi/paakirjoitus/a/5372f88f-99c9-4a8c-bb6b-ad8761207405

”Pääministerin haastattelutunnilla sunnuntaina Marin sanoi, että tällaisessa tilanteessa Suomi voisi rajoittaa tai sulkea rajanylityspaikkojen liikenteen väliaikaisesti. Eli Suomi tekisi juuri sitä, mitä Kreikka nyt, jos kansallinen etumme niin vaatisi. Mutta kun Kreikka sitä tekee, sekä Marin että Ohisalo väläyttelevät käsittelyä Euroopan ihmisoikeustuomioistuimessa.”

Marin koittaa ajella kaksilla rattailla mollatessaan Kreikkaa, mutta myöntää, että Suomikin voisi tarvittaessa toimia samalla tavalla.

Toki tämä ei ole ensimmäinen kaksilla rattailla ajelu.

Äänestyihän Marin Tampereella hoitajamitoituksen nostoa vastaan, mutta hallituksessa noston puolesta.

Marin ja Ohisalo räksyttävät Euroopan ihmisoikeustuomioistuimesta, mutta pakolaissopimus ei edellytä ihmisten päästämistä maahan, vaan vain turvapaikkahakemuksen käsittelemistä.

Edelleen jo vuosia turvallisessa maassa asuneen osalta käsittely voi tapahtua erittäin lyhyen kaavan mukaan välittömästi hyläten, koska tällainen hakija ei ole turvapaikan tarpeessa.

10 Replies to “Marin ajelee tapansa mukaan ”kaksilla rattailla”, Marin ja Ohisalo ovat pihalla siitä, mitä pakolaissopimus edellyttää”

 1. Turkin presidentti Recep Tayyip Erdoğan haluaa tuupata 3,7 miljoonaa pakolaista Kreikan kautta eu- alueelle. Ajatellaanpa, että tämä toimi tosiaan tapahtuisi. Muutaman vuoden kuluttua Turkissa olisi taas pian saman moinen pakolaismäärä – väkeä muslimimaista Bangladesh’ta Syyriaan ulottuvalta alueelta.

  *****************************************************************
  https://yle.fi/uutiset/3-11247271

  Turkin presidentti Recep Tayyip Erdoğan kehottaa Kreikkaa ”avaamaan portit” rajan yli pyrkiville ja päästämään tulijat muihin Euroopan maihin. Erdoğan esitti kommentit televisioidussa puheessaan Istanbulissa.

  https://pakolaisapu.fi/turkki/

  Turkki. Turkissa on enemmän pakolaisia kuin missään muussa maailman valtiossa, 3,7 miljoonaa. Pakolaisten määrään ovat vaikuttaneet naapurimaiden pitkittyneet konfliktit, erityisesti Syyrian sisällissota.

  1. Nämä tämän palstan ”persu-asiantuntijathan” pitäisi palkata ehdottomasti ratkomaan nuo ongelmat, niin hyvä tulee ja kaikki olisivat tyytyväisä.

   1. Typeryys lienee loistava voimavara varsinkin, kun sitä ajaa hysteerinen persukammo.
    Tuossa kommentissasi Karjalainen ei todellakaan ollut mitään asiaa, vaan pelkkää paskanjauhantaa.
    Jostain syystä näytät luulevan olevasi muita tietävämpi, mutta huudat hysteerisesti persua silloinkin, kun asialla ei sinänsä ole mitään tekemistä persujen kanssa.
    Ihan yllättäen näyttää siltä, että esim. Lesboksen asukkaan eivät enää siedä elintasoturvisten tuloa.
    Lienevätkö kaikki persuja?
    Entä Kreikkalaiset yleisesti?
    Ovat ilmeisesti Karjalaisen mielestä persuja….

     1. Mitenkähän Marinin kaksinaamainen käyttäytyminen liittyy persuihin?
      Toisekseen avaus ei liity persuihin, vaan kahden ministerin omaan käyttäytymiseen.
      Jos kykysi lukea ja ymmärää lukemasi on noin vajavaista, ei voi kuin sääliä persukammon aiheuttamaa typeryyttä.

   2. Hk esittää ihan omaa itseään – persettä joka aiheeseen.

    Jos Heikki Karjalainen viitsisi lukea, niin hän huomaisi, että yllä ei esiinny yhtään bloggaajan esittämää ratkaisumallia. Jaa, niin – Heikki Karjalaiselle lukeminen on aina ollut niin vaivalloista.

    *
    Sana Marin kylläkin: ”Marin sanoi, että tällaisessa tilanteessa Suomi voisi rajoittaa tai sulkea rajanylityspaikkojen liikenteen väliaikaisesti. ”

 2. Ei Marin mitään räksytä. Hän tuomitsi ainoastaan väkivaltaiset Keinot. Mutta rajavartioston pomo tms. totesi, että rajanylityspaikat voidaan sulkea mutta kaikki turvapaikkahakemukset pitää silti käsitellä. Jos tulee tuhansia ihmisiä on utopiaa että ne voitaisiin rajalla käsitellä. Pitäisi olla laki joka antaisi oikeuden tehdä niin kuin Kreikka nyt: lopettaa hakemusten käsittely toistaiseksi kun kyseessä on kansallinen turvallisuus.

  1. Kansainvälinen pakolaissopimus ei edellytä, että turvapaikkahakemuksen jättäjä pääsee maahan odottamaan päätöstä.
   Hakemuksen voi tehdä tulematta maahan.
   Edelleen turvallisessa maassa kauan asuneen hakemus voidaan siillä perusteella hylätä ilman suurempaa käsittelyä.
   Algerialaisille ei ole laillista perustetta hakea turvapaikkaa, joten he ovat siirtolaisia, joirta pakolaissopomus ei koske millään tavalla.
   Sama koskee muita vastaavista maista tulevia.

   1. ”Ei Marin mitään räksytä. Hän tuomitsi ainoastaan väkivaltaiset Keinot.”
    Ei tainnut tuomita turkkilaisten käyttämää väkivaltaa, millä nuo vuosia Turkissa asuneet pakotettiin pyrkimään Kreikkaan.

Kommentoi