Venäjämielinen.

Tuommoinen käsite tai vastaavan tyyppinen, olisi mielenkiintoista kuulla määrite tuommoiselle adjektiiville ja esim vastaava vastamäärite, olisikohan USA-mielinen?

Enpä oikein tiedä, miten se ihmisen arvoa muuttaa jos henkilö arvostaa esim Venäjän vanhaa kulttuuria, erilaisten pienkansojen kulttuuria, Venäjän historiaa … jne. Venäjän vanha kulttuuri vs USA:n vanha  kulttuuri, joka on suljettu reservaatteihin.  Venäjän pienkansojen nomadikulttuuri vs USA:n vastaava samoin reservaatteihin suljettu. Venäjän tuhatvuotinen historia vs USA:n muutaman sadan vuoden historia (vähemmistöjen historiaa ei siellä tunneta). Paljon tuolla akselilla olisi jopa vastakkainasettelua.

Tsaarinvenäjällä muodostui vahva elokuvakulttuuri vs USA:n elokuvakulttuuri, jonka päätuote oli keinotekoisesti synnytetty western-kulttuuri, josta parhaat joskaan mielestäni eivät kovin  hyvät tehtiin Italiassa.

Muuttaako se ihmisen arvoa huonommaksi jos opiskelee venäläisessä yliopistossa, lisäpätevöityy esim venäläisessä sotilasakatemiassa. Jos hankkii taiteellista lisäoppia venäläisessä korkeakoulussa. Tämmöisiä esimerkkejä löytyisi vaikka kuinka paljon.

Venäjän kansan vieraanvaraisuus on mielestäni hyve mutta sekään ei joidenkin mielestä ole hyvä. Mm em seikkoja arvostava ihminen on monien kommenttien ja avausten mukaisesti kielteisillä ominaisuuksilla kuorrutettu, ei kelvollinen suomalainen.

Itsenäisyytemme alkuaikojen ”ryssänupseerit” kokivat sotilaallisista ansioistaan ja korkeasta sotilaskoulutuksestaan  huolimatta suoranaista vainoa; ainoastaan Mannerheim (ryssänupseeri hänkin), suorastaan ”kullattiin”.

Eräässäkin blogissa jopa listattiin joukko suomalaisia historiantutkijoita (akateemisia), ministereitä, sotilaita, jopa yksi presidenttikin; venäjämielisiksi, perustelut olisi mukavaa luettavaa.

Lopuksi tuo listattu pres Halonen, kovinkaan en häntä arvosta; presidentti kuitenkin. Ex-ministeri ja vielä poliitikko Tuomioja; nuoruudenhairahdukset kyllä hänellä kuin mielestäni  meillä muillakin, kuitenkin Tuomiojaa kyllä nykyisellään ja ministerikaudellaan arvostan mutta minäkin olen erään blogistin mielestä saanut kunniamaininnan; venäjämielinen, mielestäni ansio.

19 Replies to “Venäjämielinen.”

 1. Keskustelu venäjämielisyydestä on usein lähinnä koomista luettavaa ja yhtä usein se on kovin ristiriitaista.

  Esimerkkinä vaikkapa se miten kaikenlaista kaupankäyntiä Venäjän ja venäläisten kanssa pidetään jyrkimmissä puheenvuoroissa osoituksena venäjämielisyydestä, mutta samoissa puheenvuoroissa saatetaan ylistää Venäjän merkittävämpiä kauppakumppaneita esimerkkeinä jyrkästä suhtautumisesta Venäjään.

  Oli sitten kyse Venäjästä tai USA:sta niin yhteiskuntina molemmat häviävät pohjoismaiselle mallille 100 – 0, ajatteli asiaa miltä kantilta tahansa.

  Sanotaan, että USA on kulttuurien sulatusuuni, Venäjäkö ei ole ?

 2. Kyllähän se Venäjäkin on kulttuurien sulatusuuni. Neuvostoliiton (varsinkin) aikaiset väestönsiirrot sitä vielä lisäsivätkin.
  Yhtäläisyyttä Venäjän (NL) ja USA:n kanssakin ovat, nimittäin hallintojen toimet vähemmistökansallisuuksia kohtaan ; molemmissa.
  Ei nykypäivin kumpikaan ole läheskään ihanneyhteiskunta; häviävät pohjoismaisille todellakin 100 – 0, siis hallinto + kansa.

 3. Ymmärtääkseni Venäjällä saa suomenkielistä yliopisto-opetsusta, jota taas ei Ruotsissa saa.

  Arvopohja-Ana – vsrsinainen pöljä kanssa. on hyväksynyt pohjpismaisen yhteistyön ja tasa-arvon salkun freudentalistiministerille ja oikeusasioiden salkun apartheidiä edellyttävälle freufentslistille. Kolmas Anan monsteri o kansallisvaltiovihamielinen sisämonsteri.

  Onkohan Ana jonkinlainen saatananpalvoja?
  Eli saatananvaltakuntamielinen?

  1. Kyllä Etelä-Afrikassakin vähemmistö hallitsi, koska oli saanut ujutettua heitä suosivat lait lainsäädäntöön.
   Meillä on kanssa apartheid-puolue, joka on ohittanut demokratian suhmuroimalla etuilujaan ja äärinationalismiaan muuta kautta. Äänestäjät eli kansa on ollut eri mieltä kuin heidän äänestämiensä puolueiden johto. Lahjontaako?

 4. Niilo; tasa-arvoa ei ole, ei missään yhteiskuntajärjestelmässä, ei Suomessa, ei Venäjällä, vielä vähemmän USA;:ssa.
  Toisaalta, Niilo, avaus koski nimenomaan termiä ”venäjämielinen”.

  1. Eiköhän sekä Venäjällä että USA:ssa ole täysin yhtä lailla epätasa-arvoa, vaikkakin jossain määrin eri lailla.
   Toisaalta joissakin maissa se tasa-arvo on kuitenkin selvästi paremmin kuin toisissa.
   Absoluuttisesti tasa-arvoa on edes teoriassa mahdotonta saada aikaan, koska jo ihmisten erilainen käyttäytyminen tekee sen mahdottomaksi.

 5. Siltä kannalta olen venäjämielinen, että toivon sinne nykyostä tasapainoisempaa yhteisluntaa.Tässä mielessä olen myös ruotsimielinen.

  On mahdollista, että Venäjä kehittyy parempaan suuntaan, mutta todennälöistä on, että.Ruotsin tilanne taantuu seuraavat sata vuotta.

  Ruotsia vsivaa mm. uuskoloanismi. Muut kansat ja kulttuurit valtaavat lähiöitä eli ruotsalaista maaperää ja häätävät ruotsalaisia tieltään. Luovat rajoja kansakunnan sisälle, rajoja joita ei edes virkavalta uskalla ylittää.
  Ruotsi risautuu kovaa vauhtia.

  Viisaudesta vapaat vihreät loisivat myös Suomeen pirstomielisen yhteiskunnan sisäisine piikkilanka-aitoineen, jos äänestäjiä riittäisi. Toivottavasti äänestäjiä ei riitä.

 6. Siinä tapauksessa Mage, en lainkaan ymmärrä kommenttiasi.
  Tosin se saattaa olla niin korkealentoinen, että minun rajoittunut ajatusmaailmani ei jaksa ymmärtää.
  Haitanneeko tuo kokonaisuuden suhteen mitään?

 7. Ruotsi menettää kansallisen identiteettinsä myös jokaisen ruotsalaisen päässä. Kuvasta tulee pirstomielinen. Tähän pirstomielisyyteen tähtäävät täällä vihreät ja muutkin kansallisvaltiovihamieliset tahot, kuten henkilöistä Jari Tervo ja Tuomas Enbuske.

  1. Jos jalkapallojoukkueesta tulee pirstomielinen, niin kukin tekee, mitä hyvältä tuntuu. Tekee vaikka maalin omaan rysään, jos tulee hyvä paikka.

   Vihreät äityvät joskus pommittamaan omaa rysää oikein innolla, kuten sisämonsteri ja ulkomonsterikin jossain määrin.

   1. Väitetään, että höpöheinä saattaisi heikentää minäkuvaa eli sitä identiteettiä. Jos se heikentää yksilöllistä minäkuvaa, niin kyllä se on omiaan heikentämään myös kasallista hahmottamista.

 8. Kai se on sitä, että ihmiskasa kokee olevansa jotenkin yhtä. Ryhmäidentiteetin luominen on pitkäaikainen työ.

  EU-liittovaltio olisi pirstomielinen ihmiskasa ilman ryhmäidentiteettiä ja keskinäistä solidaarisuutta. Fasismin keinoin ihmiskasaa voitaisiin hallita eli rajoittamalla, pakottamalla ja rankaisuilla. Ryhmäidentiteettiä voitaisiin rakentaa myös jatkuvilla sodilla muitten ihmiskasojen kanssa. Eli voitaisiin käyttää USAn mallia. Sotatilassa voutaisiin myös eliminoida ”omaan maaliin potkijat”.

Kommentoi