12.4 – suututtaa – rajoitteista lipsutaan!

 

 

Pääkaupunkiseudulla kuulemma marketin parkkipaikat olivat olleet autoja täynnä, mikäli uskomme kansanedustaja Aki Lindenin havaintoja. Vastuutonta ja täysin muista piittaamatonta. Ja sitten pitäisi Uudenmaan rajoituksia höllätä? Että pääsevät levittämään virusta tänne maalle missä olemme eläneet tiukasti kiinni pitäen rajoituksista.

 

Kihniöläiset tietävät mitä ”vääntöä” aina on, kun Parkanon kanssa tehdään yhteistoimintaa. Nytkin olemme menossa käräjille sosiaali – ja terveyspalveluiden osalta. Parkano kun on palveluidemme tuottaja.

 

Osataan sitä muuallakin. Parkanolaissyntyinen, entinen ”kohukaunotar” Tiina Jylhä joutuu mitä ilmeisimmin mittelemään ihan valtion kanssa suojavarusteiden maahantuonnista. Anteeksi vain kaikki mukavat parkanolaiset, piikittelystäni sinne suuntaan.

 

Eilen oli lankalauantai, mysteeri itselleni, enkä viitsinyt Googlesta katsoa mistä langasta on kyse? Pentuna taisin puhua lankarullalauantaista! Jännää aikaa pääsiäinen oli silloin ennen. Eikö ollutkin niin, että nimenomaan lauantaina olivat kaikki paikat kiinni, eikä ollut tansseja? Muistanko oikein?

 

Outoa oli hieman kun pääsiäiskokot jäivät polttamatta. On tullut perinteeksi käydä Kihniön Jokikylässä kokolla. Jokikyläläiset ovat loihtineet vuodesta toiseen mukavan tapahtuman, jossa väkeä ja monipuolista tapahtumaa on piisannut. Lettuja ja makkaraa on tullut ahdettua pötsi täyteen sekä arpoja ostettua – ensi vuonna sitten uusi yritys.

 

Ilmat laittoivat hieman takapakkia kevään etenemiselle. Pitkänäperjantaina tuli mojovia lumikuuroja, ilman viilentyessä. Tätä se kevään eteneminen yleensä on – emme laita sitä koronan piikkiin.

 

Koronapäivittelyä:

 • Voi mahoton, minkä sopan suojavarusteet saivat aikaan. Varmuusvaraston pomo lensi pihalle kuin Seppo Rädyn leppäkeihäs. Ministeri Haataisen päänahkaa on vaadittu vadille. Maailmalla on villin lännen meininki jossa vain nopeat elävät. Ja senhän me tiedämme kuinka hosumalla ei tule kuin niitä yhdenlaisia lapsia sekä sutta ja sekundaa.
 • lauluntekijät Timo Kiiskinen ja Lauri Tähkä olivat tehneet koronan ajasta laulun. Mukaan lähti kuulemma lähes 200 artistia. Kuuntelin eilen esityksen – ihan hyvä. Tunnistin todella vähän esiintyjiä. Ovat näitä nuorison suosikkeja etupäässä. Ei se mitään, erinomaisella asialla ovat.
 • Sohaisenpa ampiaispesää. Näin vanhana ajattelen, kyllä yhteiskunnassamme kuri on höltynyt. Näin kriisin keskellä sen huomaa. Jos ei määrätä tiukkoja toimenpiteitä, niin ihmiset tekevät mitä lystäävät? Onko menty kasvatuksessa ja kaikessa muussa liian pitkälle? ”Minuahan ei kukaan määräile”, on asenne jonka olen havainnut olevan yleistyvä ajatusmaailma. Vaikka kuinka itse olen vanhanakin kapinallinen, niin kyllä kuri olla pitää.

 

Routa on vielä maassa, ei päästä tonkimaan pihatöitä. Hah haa, niin kuin minä joskus muka olisin tonkinut;) Noo, annetaan sen verran periksi, että kyllä lapio on vapisten olla kädessä, kun kaulin on ollut selän takana. Muristen on isketty lapiota multaan. Monet Mirjamin tuntevat epäilevät vankasti laskettelevan nyt luikuriaJ

 

Pieni vitsin poikanen on aina paikallaan: Soitin nuorena miehenä työpaikan sairaanhoitajalle ja kysyin: Voiko flunssan saada suutelemisesta? Voi toki, ja vieläpä hyvin miellyttävällä tavalla.

16 Replies to “12.4 – suututtaa – rajoitteista lipsutaan!”

 1. Sellaisia mukavia se Hannu ankean näköisen aamun peitteeksi taas pudotteli.
  Meillä sitä poliisi on joutunut puuttumaan nuorison kokoontumisiin, lehdestä muutama päivä sitten lueskelin oikein valokuvan kera olevan jutun aikuisista ihmisistä ulkoilemassa tuolla Torronsuon lankkuteillä … koira irrallaan! Nythän luonnossa pesivät mm kanalinnut maahan, koira on ikävä yllätys. Selityksenä on usein; koirani on hallinnassani, tulee heti kun kutsun. Siksi monia vuosia olen koirien kanssa koulutellen ja kilpaillen viettänyt, että minulle tuommoista asiantuntematonta puppua on turha tulla selittelemään.
  Ulkosalla on hiljaisen näköistä, vain kanamme lähtivät tunti sitten laidunlenkilleen, vähän tuota luntakin ihmettelivät kuten minäkin. Miten sitä sanotaan sellaiset kanat kuin isäntäkin, vai miten se menikään?

  1. Mies ja hänen koiransa luonnossa – kyllä käyp katteeks…
   – No kukapa estäisi itse kutakin… (Niilo Mäkelä)
   Mkiten olisi lainsäädännön tunteminen?

 2. Tuli tuossa tarkasteltua tuo vakoilutoimintani tunti sitten, Myllykylän yöelämä. Nyt pihaelämään on ilmaantunut toinenkin siili. Parittelivat häpeilemättä siinä kameran edessä.
  Näköjään pitänee alkaa tekemään ”lastenkamaria”.

  1. Meillä täällä on Niilo riskiryhmälle oma aika klo. 8.00 – 9.00, jolloin itsekin käyn täydentämässä tarvittaessa ostoksia. Hyvin on toiminut, kaikilla on hansikkaat kädessä, pitävät turvaväliä, niin hyllyjen välissä kuin kassalla ja maksavat kortilla, että kassan kanssa tule kontaktia.

 3. Vai tekivät siilit tepposet, mokomat. Miten se oikein tapahtuu? Mistä erottaa sen oikean piikin millä uros parittelee:))

  1. En nyt Hannu siilien sexologiaan ole tarkemmin perehtynyt, kuitenkin pihasiiliemme kosiorituaalit jotenkin tunnen vuosikymmeniä siilien elämää seurailleena.
   Joka tapauksessa, tänään lienee edessä ”lastenkamarin” teko. Mitäs siinä, minähän teen kun noita lautojakin löytyy.

 4. Nämä ruokakassit lienevät kaupparyhmittymien viimeinen keino alentuvien asiakasmäärien kompensoimiseksi.
  Mitä tulee ruokakassien toimittamiseen, ongelmansa silläkin. Katteensa hekin haluavat; hyväntekeväisyyttä eivät tee.
  Kuljetuspuolen lainsäädäntö poliitikkojen tulisi tarkentaa, niin taksit kuin yksityisetkin.

 5. Kauppakassin tuonti 10,- alle 5 km Ostosteni määrä olisi ollut 50,- ja siihen 10,- kerta viikossa tekisi 40,- tuontipalvelusta kuukaudessa eli lähes yhden viikon ruokaostoksen verran per kk. Niin ja kellä siihen on varaa jos pieni eläke?

 6. Meillä nuo kauppatavarat ostetaan netissä, tai vaihtoehtoisesti puhelimella. Sitten ne kassit tuodaan samana päivänä oven taakse ja maksaa voi taas tietokoneella. Kuljetuksista vastaa nyt kunta ja kauppias yhdessä, hyvin ainakin toimii.

 7. Kävin juuri alakerran kivijalkamarketissa sisävaatteet päällä. Muutama asiakas ja parilla kympillä tykötarpeet tälle päivälle.
  Auto se lepäilee tuolla kellarissa. Helppoa kuin heinänteko täällä metsän ja vesien kupeessa ja melkein keskellä kaupunkia.

  Ai niin, kauheaa tuo sätkänhimo. Tuolla pihoilla ja talojen kulmilla ne pössyttelevät pikkuvaatteissa hytisten sää kuin sää.

 8. Sellaista, jos tämän Marin juoksutyttöineen avaa Uudenmaan rajoitukset kuukauden lopussa niin tulee ruumiita.

  1. Kyllähän Marin julistaa, ettei hallitus valmistele jatkoa ja ettei välttämättömyysperustetta jatkamiselle enää ole.
   Toki ei olisi uutta, että tehdään lehmänkäännös, vaikka muuta julistetaan, mutta aika näyttää, mitä Marin tavoittelee.

 9. Minä nyt käännän ehkä Hannun alkuperäiseen avaukseen; mustarastaspariskunta oli väen vängällä päättänyt pesimään tiaispönttöön, suuaukko 30mm.
  Kiertelivät pönttöä ja viimein häipyivät, jonnekkin ehkä lukuisiin pöllönpönttöihini.
  Se on se kevät, lisääntymisen aika.

Kommentoi