Yöllistä elämää.

Tässä nyt on muutamia viikkoja tullut seurailtua tuon sisäpihan puoleisen kameran toimintoja rajoitettuna 21 – 06 väliselle ajalle; kissoja, kettuja, siilejä, pöllöjä, onneksi ei havaintoja jyrsijöistä (kamera  nimittäin reagoi varsin pieneen eläimeen).

Supikoiria ei ole näkynyt, siitä olen tyytyväinen.

Kamera (kiinalainen, kuinkas muuten) on osoittautunut laadukkaaksi ja saanut hyviä arvosteluja alan tietäjiltä,  ollakseen runsaan 150€ + akku- ja laturivarustus; yhteisinvestointi n 200€. En pitäisi pahana. Täyteen ladatut akut kestävät yli kuukauden (akkukerta 16 kpl AA akkuja).

Lisäsin tuohon pakettiini vielä DNA:n SIM-kortin, 7,90€/kk ja on näinollen tarvitessa saatavilla käyttöön ja tapahtumat tulevat puhelimeeni niin halutessani. Kortti 5,0€.

Tuo kamerahan lisättynä liikeilmaisimin varustettuihin led-valaisimiin, selviytyy kiinteistön valvonnasta hyvin. Nuo liikeilmaisimin varustetut valot sijaitsevat siten, että valon syttyessä, tiedän mistä suunnasta kulkija on tullut.

Valvonta pelaa.

11 Replies to “Yöllistä elämää.”

 1. Juu, minun normaali päiväni alkaa heti siinä neljän jälkeen lehdenhaulla ja konserttia kuunnellen. Nyt on laulurastaskin kuuluvilla. Naakkapari varmaan ihan pian ilmestyy, pesii tuolla pöllönpöntössä, on pesinyt jo muutaman vuoden.
  Mielenkiintoinen lintu; pesii pihapiirissäni ja sitten koko perhe häippäisee tuonne keskustaajamaan, tullakseen sitten seuraavana keväänä (toivottavasti) pesimään. Ihan käyttäytyvät kuin helsinkiläiset kesämökkiläiset.
  Juuri nyt ilmestyi viisi kaurista tuonne saunan (kanala) nurkalle, varsinainen sauna kun on miltei tuossa ulkorapun nurkalla.
  Ihminen, joka nukkuu varsinkin tämmöiset kevät- ja kesäaamut, jää paljosta paitsi.

 2. Onhan se mukavaa nähdä millaista yöelämää kotinurkissa on, kun itse on nukkumassa.

  Olen itsekin riistlameraa miettinyt takapihalle metsän reunaan, mutta toisaalta tiedän kyllä aika hyvin millaisia kulkijoita täällä öisin on ja ikävä supi on yksi niistä.

  Vaan nyt on termari ja leivät pakattu, kamera, piippu+tupakkirasia ovat takin taskussa valmiina, joten kuhaa jallittamaan tuohon muutaman kilometrin päähän, sitä on kuulemma ollut hyvin liikkeellä.

 3. Kuhaa on tänä keväänä paljon; eilen sain yhdestä ainoasta 60m x 3m verkosta viisi mittakuhaa. Yksi menee tänään häkämyrkytykseen, pari filettä suunnittelin kylmäsavuksi ja pitkästä aikaa huomenissa teen selästä avattua yrttikuhaa kypsennettynä jäähtyvässä vedessä. Siis ei keitettyä.

  1. Kolme kuhaa tuli, eikä tarvinnut yhdenkään kohdalla edes pohtia onko mitassa vai ei ja pari ruokahaukea kylkiäisinä, joten pääsisäispöytä on OK.

  1. Olen kaverilta saanut kylmäsavuhaukea muutaman kerran ja todellakin herkullista, siis aivan uskomattoman hyvää ja joku vielä haukea moittii.

   Itsellä ei ole välineitä ( eikä toistaiseksi myöskään taitoa) kylmäsavun tekemiseen, vaikka ne mielessä ovat olleet pitkään, mutta katsotaan nyt. Yksi hankinta kerrallaan ja nyt se vene on edelleen hakusessa. Huomenna taas yhtä erittäin mielenkiintoista omavalmistetta tutkailemaan tuonne Porin ja Merikarvian rajamaille.

 4. Siihen hauen kuin myöskin kaiken muun kalan (yli 20cm pitkä) laatuun vaikuttaa ehdottomasti se, että kala on heti ylösnoston jälkeen verestettävä ja laitettava kylmään. Vaikkapa kylmäboxi ja kylmäkallet.
  Suolet sitten puolen tunnin kuluttua pois kuin myöskin kidukset.
  Pienet kalat, muikut jms, laitan isoon kylmäboxiin verkkoineen ja jäärouhetta sekaan. Kotona heti puhkominen ja taas kylmään.

 5. Hauki maistuu paskalle. Tokikaan kaikki tuskin ovat aloittaneet haukitaivaltansa vesistöstä, joka lähinnä muistutti ympäristökatastrofia.

Kommentoi