Katso kenguru loikkaa

Kääriäinen ja Pekkarinen loikkasivat toisaalle eduskunnasta, eivätkä olleet ehdokkaina keskustan listoilla.

Aiemmin Pekkarinen oli sitä mieltä, että keskustan olisi pitänyt jättää hallitustyö täksi kaudeksi alenneen kannatuksen vuoksi. Varmaan samasta syystä jättäytyi keskusta pois Kataisen hallituksesta. Tuli Kataisen sekametelihallitus. En ole vielä oppinut pitämään Pekkarisen toimista.

Nyt Kääriäinen antaisi keskustan hallitustyölle aikaa elokuuhun asti hyötyjen selvittämiseksi.

Risto Uimonen arvelee kirjassaan https://yle.fi/uutiset/3-10944488

että Sipilän hallitus olisi onnistunut paremmin, jos.olisi ottanut hallituksensa kolmanneksi pyöräksi kokoomuksen sijasta demarit. Äänestys keskustassa päättyi äänin 5-4 kokoomuksen voittoon Sipilän äänellä.

Jos demarit olisivat olleet hallituksessa, niin työväen vastarinta olisi ollut niukempaa ay:n taholta.  Hallitseva työväenpuolue, PS, ei ole ay:n suosiossa.

Voi olla, että ilman hallituksen orpolaisia, olisi PS jäänyt jakaantumatta.

Halla-aho saattaa olla oikeassa siinä, ettei kokolmuksen orpolainen osasto kiehdo juuri muita puolueita. Vihreät ja RKP kuitenkin tykännevät.

Mitä vaihtoehtoja keskustan mahdollisen ulosloikkauksen jälkeen?

    1. Olisi hyödyllistä kokeilla Marinin vähemmistöhallitusta Tanskan ja Norjan esimerkkien mukaan. Oppositio voisi pohtia rauhassa tilannetta. Hallitus saisi jatkaa ainakin kokoomuksen puoluekokoukseen asti. Vaikealta näyttää, jos orpolaisille eivät persut kelpaa, eikä konservatiiveille kelpaa muut kuin persut, RKP ja KD.
    2. En löytänyt selaillessani mitään syytä uusiin vaaleihin siinä tapauksessa, että Marininkin hallitus kaatuisi. Löysin vain maininnan, että eri eduskuntaryhmien edustajat sopivat keskenään hallitustunnustelijan (meikämannea tuskin

      kutsuvat).

 

 

 

3 vastausta artikkeliin “Katso kenguru loikkaa”

  1. Editointiongelmien vuoksi lisään tähän:

    PS:lle arvelen muiden puolueiden kelpaavan etnonationalistihurjaa RKP:tta ja kevytmielistä, nimityksissään syrjintää harrastavaa vihreätä puoluetta lukuun ottamatta. Orpolaisten ”arvopohja” -osasto jäisi varmaan kernaasti PS-hallituksen ulkopuolelle.

  2. RKP joustaa aina, jos vain etnonationalistit saavat hyvitystä.
    Myös keskustapuolue joustaa nyt niin paljon, että konkareita hirvittää.

    Keskustan uusi nouseva kyky, Väyrynen, saattaa karsastaa liberaaleja keskustassa, kokoomuksessa ja vihreissä.

    Libetaalipolitiikka johtaa valtakunnan tuhoon. Konservatiivit rakentavat vanhalle perustalle eivätkä hiekalle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *