Aika mahtava kuva historiasta

Kuvan mahdollinen sisältö: 1 henkilö, tekstissä sanotaan Union And Confederate Veterans Shaking Hands On The 50th Anniversary Of Gettysburg, 1913

Kuva :

Siinä on jo fiilistä kun Yhdysvaltojen sisällisodan veteraanit kokoontuu 1913 ja kättelevät, voisin katsoa tästä dokkarin tai jos joku tekisi leffan se olisi varmasti mahtava. Se on sellaista kadonnutta aikaa jota ei paljon muistella muuta kuin 1800-luvun puolelta ja siitä sodasta ja se siitä.
Hieno kuvakulma on saada siitä kuva juuri ennen 1 maailmansotaa. Kiehtova kuva. Aivan mahtava.

5 vastausta artikkeliin “Aika mahtava kuva historiasta”

 1. Minua kiinnostaa historiassa paljon sellainen aika kun elettiin ns ulkona historiasta, siinä välimaastossa, tämä on sitä. Ei juuri puhuta siitä kuinka Yhdysvaltojen sisällisota käsiteltiin kymmenien vuosien jälkeen kansan sisällä, ei se kadonnut minnekään. Sama koskee intiaanisotia, niistä haluaisia lisää lukemista kuinka se aika meni kun preeriat oli vallattu ja intiaanit pois pelistä, koska sehän oli yksi maaiman suurimpia etnisiä puhdistuksia.

 2. Aika eri maassa sitä käy kun liikuin itse viime reissulla ensin Uuden Englannin alueella, sitten Virginian ja North Carolinan puolella. Jälkimmäiset olivat paljon köyhempiä, mutta hitosti paljon aidompia.

 3. Etelävaltioiden demokraatit syrjivät afrikkalaisperäisten ja juutalaisten lisäksi varmaan monia muitakin, ehkä myös suomalaisperäisiä ruotsalaisten levittämiin rotutietoihin perustuen.

  Presidentti Wilsonin kausi oli ennen vuotta 1913. Wilson oli palauttanut lakeihin rotuerotuksellisia elementtejä.

  Demokraatit olivat kantaneet kaunaa sisällissodasta alkaen liittovaltiomielisiä republikaaneja kohtaan.
  Etelässä saattoi olla tukalaa kulkea republikaanin housuissa.

  No, tuossa kuvassa ei siis ole kyse kahden eri puolueen jäsenten tapaamisesta, vaan kummallakin puolella saattoi olla sekä demokraatteja että republikaaneja ja pienempienkin puolueiden jäseniä kuin myös puolueettomia.

 4. Tuossa kuvassa on tosiaan historian siipien havinaa.

  Tässä taannoin tuli tv-dokumentti, jossa näytetttiin pätkä William Codyn eli Buffalo-Billin kuuluisasta sirkuksesta., Buffalo-Bill oli siinä vaiheessa jo valkopartainen- ja tukkainen iäkäs mies, mutta tyylikäästi hän vielä istui ratsun selässä. Pätkässä näytettiin taitoratsastusta. Jumankauta että ne pojat osasivat käsitellä hevosta. Sen katsoisi toisenkin kerran.

 5. USA ei ole päässyt historiassaan eteenpäin, vaan palannut sisällissodan aikaiseen kahtiajakoon.
  Erona siloiseen olivat järkipäiset valtionpäämiehet, nyt oli päätön päämies.

Kommentoi