Globaali kaupakäynti on pahin syy tämänhetkisiin ongelmiin

Jos Suomessa valmistettaisiin omaan kulutukseen enemmän tuotteita vaikka kalliimmalla niin olisimme enemmän omavaraisia. Nyt Suomalainen firma valmistaa paniikissa hengityssuojaimia Kiinassa Suomalaisille.

Kuvitelkaapa jos Talvisodassa olisi suomalainen firma valmistanut esim lumipukuja Kiinassa ja sieltä ne olisi rahdattu Suomeen.

Hyvää päivää! Globalisaatio on aikamme mörkö. Nyt ei toimi mikään.

Veikkaan että kesään mennessä Venäjä tarjoaa Suomelle lääkettä tätä virusta vastaan ja täällä pölhökustaat ottaa sen riemuiten vastaan…. luullen ”olipa ilmaista…”

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/suomalaisyritys-valmistaa-hengityssuojaimia-kiinassa-yota-paivaa-seuraava-jattiera-saapuu-huoltovarmuuskeskukseen-ensi-viikolla-suomen-etu-on-nyt-prioriteetti/7777390#gs.32dp19

12 Replies to “Globaali kaupakäynti on pahin syy tämänhetkisiin ongelmiin”

 1. Itseltäni löytyy useita toimivia SA kaasunaamareita vaihdettavalla aktiivihiilisuodattimella varustettuna. Taidan silti jättää käyttämättä tähän kriisiin… mutta vinkkinä. Kun varautuu niin lähes kaikkea löytyy. Mm repussa joka on aina pakattuna rautaisannoksin löytyy myös vedenpuhdistustabletteja joilla voi tehdä 100 litraa juomavettä vaikka ojasta.

  Niin, minä tykkään varautua, ei tarvitse raapia päätä kun yhteiskunta lamaantuu.

 2. Globaali kaupankäynti hyvinkin. Ja sitten on osoittautunut toi EU surkeeksi hoitelemaan koronaa. Alkaa jo miettimään piruako sellaisella puljulla tekee?

  1. Jep, tässä huomataan että valtiot jäikin omilleen. Sama olisi Venäjän hyökätessä Suomeen… EU ei tekisi mitään, pari pakotetta ja neuvotteluja. Saatanan kallis järjestelmä…ei mitään hyötyä kansalaiselle.

   1. Kiilusilmäiset liittovaltiofanaatikot, kuten Superpoweri-Stubb lisäävät pelkotiloja Venäjällä, joka seikka lisää painetta Suomen rajalla.

 3. Vihreistö tuo puolue, joka kilpailee paradoksaalisuudessa freudentalistien kanssa kannattaa globalisaatiota, joka johtaa kaatiksien täyttymiseen.

 4. 1990-luvun alussa kuoli paljon kotimaista tuotantoa lakkokenraalien häärittyä. Devalvaatio pelasti tuotannosta osan. Vanhasen-Kataisen hallitus pani hoitajien palkkojen korotuksella tahattomasti alkuun hillittömän palkkarallin lakkokenraalien hilluessa kuin mieltä vailla.
  Tätä kilpailukyvyn menetystä ei voinut devalvaatiolla korjata. Ja taas kaatui rytinällä kotimaista tuotantoa, tuli lisää työttömiä ja valtion velkaa.

  Suomen työttömät voisivat aloittaa uuden perinnäistavan ja viedä jokaiselle lakkokenraalille joulun alla hatullisen paskaa.

  1. En nyt päässyt kiinni mihin nämä lakkokenraalit tässä jutussa kuuluu.

   Virushässäkän aikana Ruotsissa on tuplattu hoitajien palkat ja Yhdysvalloissa hoitajille jotka joutuu tekemisiin koronaviruksen kanss maksetaan 20 000 dollaria/ kk…. ilman mitään ”lakkokenraaleita”

 5. Lakkokentsut ovat varsin suuret syylliset siihen, etti ole kotimaista kulutustavaratuotantoa. Ei ole myöskään valtiolla rahaa, kun nuo lypsylehmien tappajat ovat järjestäneet jättimäisen työttömyyden miljardikuluineen ja monottaneet hengiltä verotulojen tuottajia eli yrityksiä.

   1. Jos ei lakkokentsuja enää ole, niin mikäs pahat olisi tappanut?

    Kyllä niitä minun mielestäni vaanii yhä monellakin oksalla.

 6. Omavaraisuus tulee arvoonsa vaikkapa nyt, kun pitäisi jne. Miksi ei teollisuutemme pystynyt käynnistämään esim suojavarusteteollisuutta heti?
  Omavaraisuus oli elinehto sodan jälkeen ainakin lapsuuteni taloudessa.

  1. Ei nykyisessä markkinavoimien ja nopeiden voittojen yhteiskunnassa oma kansa eräitä kiinnosta. Raha menee kaiken ohi.

   Odotellaan nyt niitä suomalaisia Kiinassa tehtyjä suojaimia joita kalliisti lennätellään Suomeen 10 kertaisella hinnalla. Bisnestä tämä on, ei muuta.

Kommentoi