Koalitio vetäytyy, Yhdysvallat jää yksin Irakiin…eipä jää… lähtee Yhdysvallatkin..

Entäs jos nyt Irak ja Iran yhdistääkin voimansa kun Yhdysvaltojen koalitio repeilee. Suomi muuten kuuluu siihen porukkaan…

”Yhdysvaltojen johtama liittouma aikoo perääntyä Irakista. Lausunnon mukaan joukkojen perääntyminen suoritetaan Irakin suvereniteetin kunnioittamiseksi.

Joukot aiotaan sijoittaa uusiin paikkoihin tulevien päivien ja viikkojen aikana.” (MTV)

Koska Yhdysvallatkin näköjään lähtee niin tässä käy juuri niinkuin Putin on halunnut, eikös se ole se Trumpin toveri…

19 vastausta artikkeliin “Koalitio vetäytyy, Yhdysvallat jää yksin Irakiin…eipä jää… lähtee Yhdysvallatkin..”

  1. Trumppeli muni totaalisesti, kun ei keskustellut iskusta Irakilaisten kanssa missään vaiheessa ennakkoon.
    Valitettavasti näyttää siltä, että Iran valtaa alaa ja jenkit menettävät sem vähäisenkin kunnioituksen alueella.

    1. Iran voi seurata jenkkikanavia ja lukea ennakkoon mitä ne meinaa tehdä, Trump istuu koko ajan Twitterissä hölöttämässä…

    2. Ilmeisesti suunnitelman toteutus edellytti, ettei kohteella ollut minkäänlaista aavistusta mikä häntä odotti.

      ***
      https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006362208.html
      3.1.2020

      Näin Yhdysvallat toteutti julkean surmaoperaation – iranilais¬komentaja kohtasi loppunsa pahaa-aavistamatta

      Amerikkalaislähteiden mukaan huippusalainen operaatio surmatun Qassem Suleimanin jäljittämiseksi käynnistyi jo viikko sitten.

    3. Irakin hallitus taitaa olla Iranin talutusnuorassa, joten keskustelu ei olisi paljon auttanut. Jos Irakin hallituksella olisi homma hanskassa niin ei siellä mikään Iranin aseistama Kataib Hizbollah ammuskelisi raketteja USA;n sotilaiden päälle.

  2. Jotenkin kuulostaa siltä että seuraavana saapuu Putin joukkoineen Irakiin ja taas lahjoitetaan täysillä muonavaroilla asemat ryssille. Näinhän Trump hoiti Syyrian asemien luovutuksen ryssille…. Oliko Toveri Putin taas se ”mastermind”…?

  3. Muslimit osaavat olla härskejä.

    Irakissa kaksi kolmasosaa on shiia muslimeja, loput sunni muslimeja. Terroristi järjestön ISIS’n jäsenet ovat sunnimuslimeja.

    Irakia hallinnoi tällä hetkellä pääosin shiia muslimit. Iranissa on shiia muslimit vallassa. Qassem Suleimanin oli siis helppo ’kaveerata’ Irakin johdon kanssa.

    Irakissa käynnissä ollut sota oli käytännöllisesti katsoen sisällissotaa –sota kahden uskontohaaran välillä.

    Manu [USA] on tehtävänsä tehnyt – manu saa mennä. Entäpä jos/kun ISIS palaa voimiinsa? Parutaanko silloin Irakissa avuksi USA’ta?

    *
    https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006363869.html
    5.1.2020
    ISIS’in tappion jälkeen amerikkalaisjoukkojen läsnäololle ei ole syytä, totesi parlamentin lakivaliokunnan jäsen, tunnettu shiiapoliitikko Ammar al-Shibili ennen parlamentin ylimääräistä istuntoa.

    1. Nyt vaan Irakin shialaiset eivät olletkaan Iranin puolella. Mielenosoituksia oli kuukausikaupalla iranilaismielistä hallitusta vastaan. Sitä ongelmaa Suleimani ilmeisesti oli Iraklssa ratkomassa ja yksi ratkaisuyritys lienee ollut juuri hyökätä amerikkalaisten kimppuun jotta voitaisiin yrittää innostaa irakilaiset mukaan ja unohtamaan aiemmat protestit.

    1. USA:lla taitaa olla nykyisin öljyä tarpeeksi omasta takaa särötysmenetelmän ansiosta. Mutta vallasta taistellaan, Iran pyrkii levittäytymään naapurimaihinsa päästäkseen Israelin kimppuun. Suleimanin komentamia joukkoja kutsutaan nimellä Al Quds. Se tarkoittaa Jerusalemia.

  4. Mitä minä sanoin eräässä blogissani että Yhdysvallat joutuu lähtemään tuolta… niinpä.

  5. Juu, vetäytyy-ei vetäydy, uhkaa iskeä kulttuuriin-ei uhkaakaan, tulee, menee, horisee jne.
    Saa nähdä, mihin Trumpin munaukset johtavat.

    1. Kun katsoo Trumpin touhuja niin tulee mieleen joku ”Monty Python Show”…

      Aikakirjoihin tulee jäämään erikoinen hahmo. Jos joku olisi sanonut Kenraali Pattonille että tulevaisuudessa Yhdysvaltojen presidentti on tuota tyyppiä niin sehän olisi ammuttanut viestintuojan.

  6. Kyllähän Trump on mokaillut, mutta Suleimanin tappaminen ei ehkä kuulu mokiin. Vaikka iranilaiset kuinka riehuisivat niin keskeinen henkilö shia-imperiumin rakentamisessa on poissa.

  7. Jep, päivän saldo, joku neverhööd kone tippuu Iranissa alas,,,,poks,,,,sitä ennen iranilaiset on jatkanut uudenvuoden rakettien ampumistaan Irakiin.

    Ei mitään uutta maailmassa.

    Trumpista ei ole lähtemään täysimittaiseen sotaan.

    1. Lisäys: Trump piti äsken puheen : ” se lähtee kotiin…” eli se siitä, pyysi että NATO tulee jatkamaan hiekkalaatikkoleikkejä, se ei jaksa….Iran voitti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *