EU-johtaja Timmermans vastaa siitä, miten Suomen metsille käy

Jaa. että vastaa – Suomen itsenäisyyspäivää vietettiin aivan hiljakkoin – joko itsenäisyys meni?

” ..niin Eurooppaan nousee kaksi miljardia uutta puuta”

Frans Timmermans voisi aloittaa puiden istuttamisen Hollannissa, joka on 100 prosenttisesti hyötykäytössä (viljelymaana, teollisuuden, asuntojen ..)

EU-byrokraatit, lopettakaa jo pelleilyt hiilinielujenne kanssa. Suomi ei voi metsittää koko aluettaan. Byrokraattien pitäisi käsittää, että metsien sitomaa hiilimäärää voidaan kasvattaa vain puuston volyymia kasvattamalla, mitä rajoitta käytettävissä oleva sopiva maa-ala.

Puuston lisääminen on vain tilapäinen ratkaisu. Kun metsä on tullut täysikasvuiseksi, niin se lakkaa sitomasta ilmakehän hiilidioksidin hiiltä. Puuhun sitoutunut hiili palaa ilmakehään ennemmin tai myöhemmin joko lahoamisen tai palamisen seurauksena.

Maailmalla: Maailmasta katosi metsää vuonna 2017 yhteensä Italian verran

[ Vuoden 2019 määrä on varmasti suurempi: Australian metsäpalot ja Brasilian sademetsien kaskeamiset]

*—*—*

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000006364035.html

6.1.2019

”Politiikka, joka johtaa metsien katoamiseen, ei ole tulevaisuutta” – EU-johtaja Timmermans vastaa siitä, miten Suomen metsille käy

”JOS se meistä on kiinni, niin Eurooppaan nousee kaksi miljardia uutta puuta”, sanoo hollantilainen Frans Timmermans.

Timmermans aloitti uuden komission ilmastosta ja vihreästä ohjelmasta vastaavana varapuheenjohtajana joulukuun alussa, ja on jo täydessä vauhdissa. Entinen Hollannin ulkoministeri ja oikeusvaltioperiaatteesta vastannut komission varapuheenjohtaja on saanut yhden komission painavimmista vastuista: hänen harteillaan on EU:n uusi vihreä talouskasvu.

 

4 vastausta artikkeliin “EU-johtaja Timmermans vastaa siitä, miten Suomen metsille käy”

  1. On varsin mielenkiintoista nähdä mitä tästä metsityksestä seuraa ja kenelle, mutta toisaalta huoli pois, onhan Suomi päättävissä pöydissä.

Kommentoi