Kommarit taas kapinan takana Suomessa

 

 

Elokapina-taustayhdistyksen puheenjohtaja on  Suomen Kommunistisen Puolueen jäsen  nimeltä Minna Mentula. On taas punaisten alueelta eli Pirkanmaan vaalipiiristä.

Erittäin jännää on että sisäministeri sattuu olemaan äärivihreä (= kommunistit), olisiko niin että että joku tietää enemmän kuin moni muu ja kansaa sumutetaan nyt huolella.

Eilisessä ajankohtaisohjelmassa YLE (tuo Suomen Itar-Tass) haastatteli Ministeri Ohisaloa kohdellen häntä kuin parasta toveria…

Sattumaa, minä en usko sattumiin…

 

15 vastausta artikkeliin “Kommarit taas kapinan takana Suomessa”

  1. Katsellessani uutisissa Elokapinan mielenosoituksia, niin ihmettelin mitä nämä nuoret oikein ovat. Ovatko he työttömiä nuoria, jotka ovat fyysisesti hyväkuntoisia. Henkisetä vireydestä ei sitten varmaankaan ole takuita.

    Ovatkohan elokapinakulkueeseen osallistujat tietoisia, missä heidän yllään olevien punaisten kaapujen kankaat on tehty. Veikkaisin, että Aasiassa luontoa ja ihmistä säästämättä. Näitä kaapuja voidaan pitää esimerkkinä turhasta kuluttamisesta.

    ***********************************************************************************
    Elokapina marssi jälleen Helsingin ydinkeskustassa – Tällainen on radikaali ilmastoliike, joka hakee huomiota lakia rikkomalla

    https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000006659389.html

    *************************************************************************************
    Elokapina-kulkue ohitti Kiasman nykytaidemuseon matkalla kohti Eduskuntataloa.

    Kuva
    https://hs.mediadelivery.fi/img/978/3e2754c0fcda4808986a9ec4996ab977.jpg.webp

  2. Kielitankerot väittävät Elokapinaa väkivallattomaksi.

    Elon apinat kuitenkin suunnittelevat mm. rekkaliikenteen pysäyttämistä. Se olisi omiaan vahingoittamaan taloutta eli olisi taloudellista väkivaltaa, jota ei apinoiden säästöillä pystyisi korvaamaan.

    Tuo fasistiryhmä myös edellyttää, että maan hallitus harjoittaisi rakenteellista väkivaltaa yrityksiä kovtaan niin, että nuo joutuisivat lopettamaan toimintansa.

    Tuon aatteen seuraukset olisivat pahemmat kuin Veneuelassa, koska täällä on talvella pakkasia.

    PVL ei ollut yhtä julma.

  3. Nykyään Suomessa toimii kaksi rekisteröitynyttä kommunistista puoluetta: Rauhan ja sosialismin puolesta – Kommunistinen työväenpuolue (KTP), jonka perustivat alkuvuodesta 1988, SKPy:n johdon kanssa aiemmin erimielisyyksiin ajautuneet, kovan linjan marxilais-leniniläiset, sekä vuonna 1997 rekisteröity Suomen kommunistinen puolue (SKP), joka on puolueista suurempi. ”Uusi SKP” rakennettiin 1990-luvun puolivälissä Yrjö Hakasen johtaman SKPy:n pohjalle. Puolueiden lisäksi maassa toimivat, KTP:stä 2002 erotettujen, Kommunistien liitto sekä trotskilaiset Sosialistiliitto (SL) ja Marxilainen työväenliitto (MTL). [lähde : Wikipedia]
    ***********************************************************************************
    Elokapinan porukasta esillä ollutta kuvamateriaalia katsoessa tulee mieleen modifioida Markon lausetta:

    Kommunisteja elätetään Suomessa sittenkin.

  4. Mielestäni oleellisempi ongelma on Venäjältä tuleva tuki tälle liikkeelle. Se hieman huolettaa.

    Liike, jonka tarkoitus on eliminoida nykyiset hallinnolliset instituutiot – ja vihamielinen valtio joka rahoittaa sitä. Ei paras mahdollinen yhtälö.

    1. Juurikin näin…ja nyt meillä on hallituksessa näitä liikkeitä kannattavia…

  5. Paljon saattaisi olla maailmassa toisin, jos Mannerheimin johtamat joukot olisisivat auttaneet Judenitsiä Pietarin valtauksessa.
    Olisikohan Vileenin vallankumous tyssännyt siihen?
    Ehkä muutama miljoona olisi säästynyt niistä 9:stä miljoonasta noin niinkuin aluksi, jotka sisällissota vei.

    Nolosti olisi käynyt siinä tapauksessa, etteivät Venäjän valkoiset olisi osanneet olla kiitollisia, vaan olisivat vallanneet Suomen.

    1. Voihan se niinkin olla. Tai sitten ei. Mutta mitä kommunismi on?

      Mielestäni se on yhteiskunnallisten ristiriitojen eräs säännöstely- ja ratkaisumalli, ei muuta. Jos ja kun näin on, on käsittämätöntä minkä tähden kommunismia tuumiskelun ja argumentoinnin asemesta suorastaan kiihkolla
      A) kannatetaan ja
      B) vastustetaan.

  6. Kommunismin teesit ovat kauniit, mutta ne eivät voi toteutua ihmisten luonteesta johtuen.

    Missä kommunismia on kokeiltu, niin tulos on ollut kuvottava.

    Neuvostoliitto (Stalinin vainot), Pohjois-Korea, Albania, Romania ..

    ***********************************************************************************
    [esimerkiksi]
    Kommunismin ollessa voimissaan Albaniassa:

    Henkilöpalvonta ja uskonnottomuus

    Hoxhan ympärille alkoi muodostua nopeasti henkilökultti ja 1960-luvulle tultaessa se oli kehittynyt pitemmälle kuin missään muussa sosialistisessa maassa, ehkä lukuun ottamatta Pohjois-Korean Kim Il-Sungia tai Kiinan Mao Zedongia.

    Vuonna 1967 Durrësissa käynnistetty liike matki monia Kiinan kulttuurivallankumouksen piirteitä. Punakaartilaisiksi puettuja koululaisia kehotettiin vandalisoimaan kirkkoja ja moskeijoita. Valtio määräsi kaikki minareetit ja useat kirkot purettaviksi ja uskonnollisia kirjoja sekä kulttiesineitä tuhottiin laajasti.

    Erityisesti vuosien 1967 ja 1976 uskonnonvastaisissa kampanjoissa hyökkäykset järjestäytynyttä uskontoa ja uskovaisia vastaan olivat brutaaliuudeltaan ja fanaattisuudessaan vertaansa vailla. Imaameja, pappeja ja munkkeja sekä nunnia teloitettiin ja vangittiin laajasti.

    [Lähde : Wikipedia ]

  7. Näkyy hyvin miten maailma ilman uskontoja olisi niin rauhallinen. Liekö John Lennon unelmoinut juuri tuosta.

  8. Se oli ruuti/atomi-virheiden (Haavi, Hautala, jne.) järjestämä harjoitus mellapoliisille kaasuaseiden ”legitimoimiseksi”.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *