Koronavirus on yksinkertainen eliö joka tarvitsee isännän.

Koronavirus niittää satoaan, erikoisinta on se että kartta jota netissä maailmasta näytetään kiertää Pohjois-Korean. Veikkaan että siellä on nyt jotakin hullusti.

Kuvassa levinnäisyys kuukausi sitten, edelleenkään tautia ei ole Pohjois-Koreassa… eikö se iske aitoon kommunistiin…

Tämä virushan on hyvin perinteinen virus, erilaisia viruksia on mm vedessä ja ne voi elää mm kaloissa vaikuttamatta ihmiseen kun se kala kypsennetään ja syödään tai vaikka syötäisiin raakana kuten sushia tehdään.

Myös ameeboissa on näitä viruksia ja niiden leviäminen tapahtuukin tuhoamalla isäntä ja silti ne ei vaikuta mm ihmiseen.

Siksi ihmetyttääkin tämä viruksien yllättävä leviäminen nykyään Aasian suunnalta. Tehtaillaanko näitä…?

”Useiden virusten rakenne on varsin yksinkertainen. Korona­viruskin on eloton pyörylä, jonka sisällä on pätkä perimää rna-molekyylin muodossa, suojaavan proteiinikuoren sisällä. Kaikki virukset vaativat elävän isännän voidakseen lisääntyä.” (Tiede lehti)

6 Replies to “Koronavirus on yksinkertainen eliö joka tarvitsee isännän.”

 1. Juuri nyt uutisissa ollaan huolissaan kuinka tämä vaikuttaa talouteen…. sehän on sama jos sakkia kaatuu, kunhan talous porskuttaa…?

 2. Maailmassa niin paljon matkaillaan että se on aivan sanottua tällaisen leviäminen.

  Noh, helpot ovat omat keinot. Pidä perusterveyttä yllä, käytä saippuaa, syö vihanneksia, välttele turhaa matkustamista ja jos matkata pitää, vältä suuria väkijoukkoja kohteissa.

 3. Täälläkin eräs luulee että Korona virus on Pohjois-Korean keksintö omalla blogillaan. Kukaan ei väitä niin vaan tässäkin ollaan huolissaan mikä on Pohjois-Korean tilanne, kuinka moni siellä on sairastunut ja kuollut.

  Outoa on vain että nämä virukset iskevät nyt Aasiasta päin. On veikattu että lepakoista voisi olla lähtöisin tämä uusin…. kysymys,,, miksi nämä tulee Aasiasta

  Tässäkin nähdään että luetun ymmärtäminen on eri kuin luulee ymmärtävänsä…

 4. Eikö alkuvaiheessa uutisoitu, että tämä korona -virus pääsi leviämään ihmisiin kiinalaiselta kalatorilta, jossa oli kaupan myös muita eläviä eläimiä. Lähinnä käärmeet mainittiin mahdollisina tartunnan lähteinä.

  Miksi Aasiasta? Olisiko otolliset kasvuympäristöt erilaisille viruksille? Kuumaa, ja kosteaa sekä paljon ollaan tekemisissä elävien eläinten kanssa. Länsimaihin verrattuna alhainen hygieniataso.

  Ei sinänsä uutta, että Aasiasta. 50 -luvun lopullla maailmalla levisi ns. aasialainen. Influenssaepidemia, joka tappoi maailmanlaajuisesti jopa pari miljoonaa ihmistä. Suomessakin arviolta yli tuhat.

Kommentoi