Lokakuussa 2019 ennustin että on tulossa syvä lama, olin taas oikeassa.

Tulossa syvä ja pitkä lama

10.9.2019

Näin kirjoitin ja koko tarina löytyy kyseisen päivämäärän kohdalta. En osannut ennustaa kaikkea mutta paljon siitä löytyy.

Ehkä onkin hyvä että maailmassa ”pöytä lakaistaan” ja aloitetaan ns puhtaalta pöydältä.

Ruumiitakin taitaa tulla reilusti, mutta se on luonnonlaki.

Taidan alkaa ennustaja jätkäksi.

7 Replies to “Lokakuussa 2019 ennustin että on tulossa syvä lama, olin taas oikeassa.”

 1. Ei tulevaa kukaan osaa ennustaa ja kotimaan markkinat pitää nyt Suomea tulopuolella terv tepivaari

  1. Suomella on olemattomat sisämarkkinat olemme lähes täysin riippuvaisia viennistä.

   Mm pörssi on täynnä ”ilmaa”, on osakkeita joiden arvo on oikeasti puolet siitä mitä pitäisi olla maailman suurissa pörsseissä…. sama koskee Suomea. Ne kun nollataan… tulee lasku.

 2. Vienti on suurin moottori mutteipa ainoa kuitenkaan mutteipa pidä silti vähätellä koti markkinoitakaan
  Pörsillä voi pyyhkiä pyllyä sen varmaan voi Lehto Grouppi vahvistaa terv tepivaari

 3. Voi vain todeta Markon ennusteen menneen nappiin.

  *****************************************************************************
  https://yle.fi/uutiset/3-10700113
  27.3.2019

  Talousennustajien viesti on harvinaisen selkeä: kasvu hidastuu ja vienti hiipuu – tätä se tarkoittaa suomalaisille vientifirmoille

  PTT:n mukaan Suomen talouden kasvua jarruttaa tänä ja ensi vuonna etenkin viennin kysynnän heikkeneminen. Kauppasota, Brexit ja mahdolliset autotullit vaanivat taustalla.

  Myös useat pankit ovat ennustaneet kasvun hiipuvan ja ulkomaankaupan yskähtelevän. Vientinäkymien arvellaan heikkenevän.

  Näitä näkemyksiä tukevat muun muassa Helsingin Satama Oy:n vientitilastot. Alkuvuoden vientiluvut ovat miinusmerkkisiä edellisen vuoden vastaavaan aikaan verrattuna.

 4. Ei taantuma ole sama kuin pitkäaikainen lama. Minäpä ennustan, että taantuma päättyy ja talous kääntyy kasvuun. Sitten talous taas lähtee laskuun ja sitten taas nousuun.

  Voin myös ennustaa, että huomenna on pilvistä mutta vielä se aurinkokin taas Suomessa paistaa, joskin sitten taas sataa ja on pilvistä kunnes aurinko taas paistaa.
  Ennustan myös, että sää Suomessa vähitellen alkaa lämmetä ja lopulta on niin lämmintä, että tarkenee uida järvessä ja pitäö sortseja ja t-paitaa. Sitten taas sää viilenee ja illat pimenevät, kunnes on taas kylmää, jopa niin kylmää, että voi sataa lunta. Kunnes taas lämpenee vähitellen.

  Mitäköhän muuta ennustaisin? Että kuun sirppi kasvaa kunnes tulee täysikuu ja alkaa sitten taas pienetä. Ennustaminen on helppoa, varsinkin tulevaisuuden ennustaminen.

 5. Tämä korona voi jäädä ns ”kausitaudiksi”…finanssiala tulee kärsimään pitkään.

  Kukaan ei ole miettinyt sitä kun jatkuvaan tuotanto ja tuotantoketju kärsii tehtaiden ollessa silloin tällöin kiinni viruksen takia…

Kommentoi