Metsät on paljaana

Tiedä tuota kuinka käy jos tulee kunnon pakkaset eikä luonnossa olisi lunta suojaamassa kasvustoa. Tuossa kun metissä käppäilin ja korpien huminaa kuuntelin niin olihan onnettomat lumet. Läntti siellä toinen täällä, sen verran oli jotta ahman jäljet erotti kun oli yöllä pikkaisen hitusia taivaalta maahan satanut.

Tähän aikaan vuodesta normaalisti lumikengillä taittanut pitkiäkin matkoja vetäen ahkiossa tavaraa mökille, nyt ei tarvii edes kuvitella moisesta, mökille meno vaikeutui kun ei jäät kanna ja metsien kautta tullessa ei saa vietyä kuin itsensä ja kamat rinkassa, usempi kymmenen kiloa menee näinkin muttei ahkiota eikä muuta saa kunnolla tulemaan.

Edelleen tämä on sääilmiö, ei ilmastoähky.

3 Replies to “Metsät on paljaana”

  1. Toisaalta jos tämä näin menee on vedetkin sitten nopeammin avoinna… ja pääsee veneilemään. Asioilla on puolensa, kyllä luonto sopeutuu.

  2. Kyllä nyt pitäisikin tulla kunnon pakkaskausi ennen lumia. Kuusi vaan ei tahdo pysyä pystyssä, kun sen pinnallinen juuristo antaa helposti periksi märässä maassa, toisin kuin männyn paalujuuri. Lisäksi mikään kone ei pysty liikkumaan märässä maassa ja jos liikkuukin niin kuusen juuristo vaurioituu helposti.

    Jos nyt tulee paljon lunta niin maa ei jäädy koskaan ja tulee lisää niitä lumivahinkoja mitä nyt jo oli muutama viikko sitten. Märkä lumi painoi puissa niin paljon, että se katkoi runsaasti puiden latvoja, varsinkin kuusten.

  3. Luonto tulee pärjäämään paremmin kuin ihminen, nythän Kiinasta on odotettavissa jonkilainen pandemia…

Kommentoi