Päivän kirja

Mielenkiintoinen kirja. Suosittelen lukea asiaa tuosta vinkkelistä. Jos Mussolini olisi tehnyt sopimuksen Saksan hyökätessä Ranskaan Churchillin kanssa olisi Italian Imperiumi ollut aivan eri näköinen.

Itseasiassa tässä saa eri käsityksen Hitleristäkin, se oli kakkosluokan kansalainen Mussolinin silmissä.

Erikoinen kirja ja muutama tärkeä taistelu eri vinkkelistä.

Perunat porisee kattilassa, tietenkin omasta maasta.

Korpisoturi kuittaa.

3 vastausta artikkeliin “Päivän kirja”

  1. Mussolinista löytyi myös samoja piirteitä kuin Trumpista. Itseasiassa tämä kirja kuvaa hyvin monia nykyisiä diktaattoreita.

  2. Mussolini oli aatteen puolesta Hitlerin toveri. Mutta käsittääkseni Mussolini ei ollut antisemitisti, juutalaiset saivat elää rauhassa kunnes Saksa Mussolini potkittiin pois vallasta ja Hitler miehitti Pohjois-Italian. Mussolini wi myöskään suvainnut sitä että Hitler talvisodan aikana tuki Neuvostoliittoa. Mussolini halusi auttaa Suomea ja taisi lähettää lentokoneita, Morane Saulniereja, jos nyt oikein muistan. Mussolinilla on yhä patsas Milanossa jossain kirkon katolla muistaakseni, mutta se on naamioitu laittamalla sille turbaani ja parta.

    Mussolini yritti rakentaa uutta Rooman valtakuntaa huonolla menestyksellä. Kerrotaan, että maailman ohuin kirja on nimeltään ”Italian armeijan urotyöt toisessa maailmansodassa. Italian armeijan sotalipussa oli valkeat miekat valkoisella pohjalla. Suomessa suunniteltiin italialaisten panssarivaunujen ostoa ennen sotaa mutta sitten huomattiin että niissä oli vain yksi vaihde ja sekin pakki.

    1. Mussolini oli Churchillin mielestä shakaali, aina haaskalle ja näinhän se oli.

      Italian armeijan tappiot sodissa hakee vertaistaan. Aivan surkeat tunnusluvut omat tappiot versus vihollisen tappiot. Surkeimpia joukkoja ei liene historiassa ole ollut.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *