PB on avoin keskustelupaikka

Täällä voi ilmaista itseään, kertoa harrastuksistaan ja mielipiteistään. Eri asia onkin se kun tietyt henkilöt alkavat ”pommittamaan” tiettyä blogistia milloin mistäkin ja aletaan päättelemään omassa päässä asioista kuinka niiden pitäisi olla tietämättä toisesta ihmisestä yhtään mitään.

Niin, semmottii.

Minäkin katselin aikani näiden jäärien asiottomia kommentteja sivuillani kunnes mitta tuli täyteen. Sen jälkeen en ole suvaitsenut mitään järkevääkään näiltä koska pari kertaa sen virheen tein ja sitten alkoi taas asiaton ”pommittaminen” milloin mistäkin asiasta.

Voin todeta että näillä blogeilla voi puhua avoimesti, eri asia on haluaako eräiden tahojen kanssa juuri olla enää koskaan missään tekemisissä.

Olkaa reiluja muille niin muut on reiluja teillekin.

Kiitos siitä.

If you expect the world to be fair | Quotes

14 Replies to “PB on avoin keskustelupaikka”

 1. Niin, en näe mitään väärää pitää keskustelua yllä, se että eräillä aikomukset tulla mukaan keskusteluun ovat vallan muut kuin avoin keskustelu on sääli, sillä tälläiset henkilöt elää omassa kuplassaan.

 2. Jokainen tyylillään. Itse en jaksa hirveesti keskustella esim. politiikasta. Pyrin melko arkipäiväisiin avauksiin esim harrastuksista.

 3. Itse asia kuin asia olisi mielenkiintoinen jos annettaisiin arvo avaukselle ja silti osattaisiin valottaa perustellusti omanäkemys hyökkäämättä avaajan kimppuun – no ei olisi sotiakaan jos…
  Pyysin aikanaan peukku ylös peukku alas jolla olisi sanoitta voinut ottaa kantaa.

  1. Kyllä debatti haastava laji on. Kokonaan mahdottomaksi se käy jos blogin avaaja hänelle annettua mahtivaltaa käyttäen poistaa avauksestaan hänen mielipiteisiinsä sopimattomat kommentit joissa debattia yritettäisiin.

   1. On eri asia poistaa mielipiteisiinsä sopimattomat tai henkilöön menevät, asiaan täysin liittymättömät tai selkeästi riitaa haastavat kommentit.
    En kuitenkaan erityisemmin kannata poistamista.
    Ne ovat lähinnä kirjoittajaansa ja välillä erityistä kirjoittajan luonnetta kuvaavia.

    1. Henkilön mielipiteisiin, maailmankatsomuksiin, kannanottoihin ja toimintatapoihin meneminen samalla po. henkilö nimeltä mainiten ei ole itseensä henkilöön menemistä.

     ”Henkilöön meneminen” on ylläpidon herkästi käyttelemä perustelu kritiikin tuomitsemiselle ja poistoille. Käsite jää – ylläpito jättää sen – tarkoituksellisesti hämäräksi yrittämättäkään sitä tarkentaa ja täsmentää. Se on ylläpidon rajoittamattoman tuomiovallan tehokas työkalu ilman valitusosoitetta.

     On samalla selkeästi todettava että blogialustan omistaja ja ylläpitäjä on ilman mitään rajoitusta täysin oikeutettu tekemään blogialustansa kanssa ihan mitä tahtoo.

     1. Olen eri mieltä. Miksi ei voida pysyä asiassa ja olla mainitesematta henkilöä, jos se on toinen blogisti? Poliitikot ja muut julkkikset ovat asia erikseen, mutta blogit toisista blogisteista tai heidän käsityksistään henkilö mainiten olisivat todella tympeitä ja onneksi niitä ei sallita.

 4. Tässä ajankin sitä että kun antaa pirulle sormen, se vie koko käden. Pari tälläistä henkilöä on joilla on tapana tehdä vain vahinkoa toisen blogissa. Ei mahda mitään, ei tälläisiä jaksa paimentaa koko ajan. Eli pysykööt penkin ja tietokoneen välissä, omassa kotonaan.

 5. Kaikki tämä on yritystä debattiin, jolloin osallisena oleva debatin kohde on mainittava. Onko jotenkin fiinimpää sanoa vain ”eräs tunnettu blogisti” tai jotakin muuta sellaista? Sitäpaitsi tämä on täysin sallittua. Onhan useammin kuin kerran palstoilla nähty lauseita sellaisia kuin ”punikki XX (nimi mainittu) on venäjämielinen”.

  1. Niin, omalla blogillaan saa olla sitä mieltä kuin itse haluaa. Kun debatti on mallia ”annetaan tälle bänni kun se ei ole samaa mieltä meidän kanssa” niin onhan se jo täysin naurettavaa.

   1. Ylläpitokaan ei ole mitenkään arvostelun ulottumattomissa. Mutta tässä on ehkä hiukan liiallista ylläpidon arvostelua. Eihän ”bänniä” voi antaa muut kuin ylläpito ja se tuskin on koskaan tällaista debatoinut, tuskin ajatellutkaan.

    Olen kyllä Markon kanssa samaa mieltä siitä että omalla blogillaan saa olla sitä mieltä kuin itse haluaa. Muiden blogistien mielipiteet ja toimintatavat eivät voi näin ollen jäädä tämän sallitun ulkopuolelle.

Kommentoi