Rasismia

Kun sukkahousut on x värisiä niin se on rasismia.

Onko tämä ok enää 2020-luvulla? Sukkahousujen ihonvärinen sopii vain hyvin vaaleaihoiselle, tummempi sävy on nimeltään kameli

Monen elintarvikkeen nimet on kyseenalaistettu, mutta myös esimerkiksi vaatteissa on sanastoa, joka ei kaikista ole ok.

 

Niin, saanko minä miespuolisena käyttää sitten vaaleita vai tummia….entäs kusen keltaisia

6 vastausta artikkeliin “Rasismia”

 1. Nämä käsittämättömät väriasiat ja tabut ovat mielestäni ilmentymiä ajastamme jota yhä enemmän leimaa olemisen sietämätön keveys. Naapurini kuvaa tätä ilmiötä mielestäni osuvasti sanomalla että on kaupunkipaikoissa varsinkin yhä enemmän heitä joilla on tennarit tukevasti ilmassa.

  Hankalaa tällainen meno on ihmiselle joka yli puolet iästään on ymmärtänyt sanat neekeri, lappalainen ja mustalainen luonnollisiksi sanoiksi kuvaamaan ihmisen taustaa ilman mitään rasismia tai karsinointia.

 2. Kyllä minä käytän edelleen porvoolaista Brunbergin ”neekerin pusua”, vaikka hekin jo sortuivat muuttamaan nimeksi ”Brunbergin suukko” ja lakritsapatukasta ”lakupekka”.
  ”Mustalaisen viulu”-kappale ei muuksi muutu.

  Mitäs pahaa noissa alkukielisissä on ?

  1. Hienohelmat ja herkkähipiäiset ovat ne pahaksi vääntäneet. Toisaalta tietysti säädyttömät huonot ihmiset käyttävät niitä tietoisen pahaa tarkoittavasti.

   Kummallista että samaan aikaan sanat vittu ja paska ovat kovasti yleistyneet kielenkäytössä, aivan sivistyneet ihmiset ja jopa televisiossa ja radiossa toimittajat suosivat niitä.

   No parempi kun itse säilyttää järkähtämättä oman linjansa sivuille vilkuilematta, siis linjan missä puhutaan tarpeen tullen neekereistä ja vittu sanaa käytetään sponttaanisti kun sattuu kipeästi vasaralla peukaloonsa lyömään.

 3. Kyllä sinä saat käyttää sukkahousuja, ihan minkävärisinä itse haluat.

Kommentoi