Scenaario kulunvalvonnasta Uudeltamaalta muualle suuntaan.

Nyt kun Uudenmaan maakunta on eristyksessä ja tällä estetään massiivinen viruksen leviäminen muihin maakuntiin joka johtaisi näiden alueiden sairaanhoitojärjestelmän ylikuormittamiseen.

Tulee tapahtumaan seuraavaa:

Poliisi tulee antamaan Suomen Puolustuvoimille virka-apupyynnön näin valmiuslain aikana. Suomen presidentti joutuu hyväksymään tämän pyynnön kriisin ja sen laajuuden takia. Kutsutaan reserviläisiä käskettyyn harjoitukseen.

Puolustusvoimien toimet:

Puolustusvoimat tulee kutsumaan sijoitettuja MAAK joukkoihin kuuluvia koulutettuja reserviläisiä heille käskettyihin tehtäviin, jotka voivat olla mm kohteensuojaus, liikenteenohjaus, kulunvalvonta ja lukuisat muut tehtävät joita  joukot ovat harjoitelleet.

Varustus: sään mukainen varustus, sekä suojavarustus, viestintävälineet (mm Virve), ajoneuvot ja muu kalusto.

Joukkoja jaetaan viruksen tarttumisen minimoimiseksi ryhmiin (9 taistelijaa) sekä partioihin (3 taisteijaa) ja heille määrätään tehtävät.

Näitä on harjoiteltu, näihin on varustauduttu. Nyt voi käydä näin…

10 Replies to “Scenaario kulunvalvonnasta Uudeltamaalta muualle suuntaan.”

 1. Hieman aloitusblogin aiheesta sivussa, mutta menköön.
  .
  Helsingin yliopiston ekologian ja evoluutiobiologian tutkijatohtori Tuomas Aivelo’lle ei ole mennyt perille hallituksen viesti, että Uudenmaan sulkemisen tarkoituksena on suojata Suomen muiden alueiden asukkaita sairastumisesta – tai ainakin hidastaa taudin leviämistä.
  .
  Tutkijatohtori Tuomas Aivelon ajatukset näyttävät pyörivän pelkästään Uudenmaan alueen tehohoitopaikkojen riittävyydessä.

  **********************************************************************************
  https://www.iltalehti.fi/koronavirus/a/5b5b7c99-6cb6-4a73-aa62-2019cf330c69
  23.3.2020

  Tutkija ihmettelee THL:n uusia lukuja: ”Miten Uudenmaan sulkeminen voidaan perustella?”

  Helsingin yliopiston ekologian ja evoluutiobiologian tutkijatohtori Tuomas Aivelo ihmettelee miten hallitus voi perustella suunnitteilla olevaa Uudenmaan maakunnan sulkemista Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) uusimpien ennusteiden perusteella.

  – Jos hallituksen tavoitteena oli tehohoidon kapasiteetin nostaminen tuhanteen paikkaan, niin THL ennustaa, että kiireisimpänä viikkona näistä tarvitaan vain 280 paikkaa. Synkemmässäkin skenaariossa on samaan aikaan vain 500 tehohoidon tarvitsijaa, Aivelo sanoo.

  Hän toteaa, että uusimman mallinnuksen mukaan koronatilanne onkin sairaanhoidossa hyvin hallinnassa.

 2. Sitä ei moni ymmärrä että se on yhtä lailla Uudenmaan kuin koko Suomen etu että tilanne siellä rauhoittuu.

  Minua itse mietityttää että mitenköhän – yksi firman toimipiste on Uudenmaan alueella. Jos jotain menisi rikki ja minut pitäisi lähettää korjaamaan…

 3. Tohtori lienee tyypillinen tutkija, joka ei kokonaisuudesta ymmärrä, vaan elää siinä pienessä kuplassaan…

 4. Tätä on harjoiteltu… tuttua juttua. Toivotaan että ihmiset tajuavat toimia valmiuslain sääntöjen mukaan ja reserviläisiä ei pistetä tehtävään, työikäisiä jotka voisi altistua virukselle ja olisivat kansantaloudellisesti huonoon aikaan pois työmaaltaan muutenkin….

 5. Toivotaan että nyt tehtävään määrätyt varusmiehet riittää ettei tarvitse pistää tuleen reserviäisiä työikäisiä tuotannossa olevia henkilöitä.

 6. Ja kuten sanoin, ei tarvita reserviläisiä, niitä tarvitaan nyt oikeisiin töihin

  ”Virka-apu on yksi Puolustusvoimien lakisääteisistä tehtävistä, eikä varusmiesten kouluttaminen siihen mene hukkaan, sanoo Pääesikunnan valmiuspäällikkö. Puolustusvoimat ei vielä näe tarvetta reserviläisten käytölle.” Puolustusvoimat”

 7. Hesan ilmailuturistit, paitsi että ovat tuhonneet ilmastoa himoonsa, ovat myös roudanneet maailmalta mukanaan luteita ja myös myös muita pikkuötököitä. Uudenmaan rajapuomille kannattaisi nyt tuoda lutikkakoira, joka sivutöinään haistelisi myös kupat ja tippurit.

  Viattomia ja puhdashenkisiä maalaisia on suojeltava, maksoi mitä maksoi.

  1. Nythän ne on vallanneet Nuuksion kun muutakaan ei ole, polut on täynnä ”vihreitä” partioaitan juppivehkeineen… siellä se tauti kylki kyljessä taas tarttuu…

 8. Kävin kurkkaa hommaforumille ja ei ole kuulemma tiukka valvonta Uudenmaan rajalla. Junalla pääsee ilmeisesti.

Kommentoi