Osuuskauppavaalit Pirkanmaalla

Jo oli aikakin että Pirkan blogeissa edes yhdet vaalit käytäisiin, vieden omat lehmät ojaan asti. Tänään alkoi äänestys Pirkanmaan Osuuskaupan vaaleissa ja vaikutan itse ehdokkaana Tampereen listalla. Ja on minulla toki suunnitelmiakin maailman valtaamiseksi…

Ajatukseni: pakasteiden tiedot pakastimen ulkopuolelle

Ostan usein pakasteita, esim. vihannessekoituksia. Ongelma vaan on etten voi olla varma onko niissä jotain jolle on allergiaa. Pitää avata pakastin, lukea pussista pientä pränttiä ja pistää takaisin – ei hyväksi kylmäketjulle tai energialle. Jos pakastimissa olisi hintalapun yhteydessä esim. kännykällä avattava QR-koodi, tai jokin numerosarja ja nivaska lappuja pakastimen vieressä, voisin tarkistaa tiedot avaamatta turhaan.

Ajatukseni: haastetaan Alkon olutpalvelu

Ostan olueni Alkosta, pitkälti siksi että siellä voin lukea hyllynreunasta mitä pulloissa on. Tässäkin voisi käyttää QR-koodeja kännyköille, tai muita valmistajan toimittajia kuvauksia. Muutama sana joka lajista helpottaisi valitsemaan uusia lajeja. Tilastot jo osoittavat, että kansa hakee laatua, ei määrää. Autetaan siinä. Makuelämyksiä ja kuvauksia harjoitetaan jo mm. vihanneshyllyillä ja muuallakin ajoittain. Tuotakoon elämykset myös olutpuolelle – miksei siidereihin ja muihinkin juomiin.

Ajatukseni: tietosuojasta positiivinen toimintamalli

Osuuskaupalla on erinomaisesti hoidettu tietosuoja ja tietoturva. Koska asiakkaat omistavat kaupan, he omistavat myös omat tietonsa. Tällaisena tietosuojan sikailun aikakautena tästä voisi kehittää tuotteen: ”Tätä kaikkea voit tehdä omilla tiedoillasi” – tarjotaan optioita, yhteistyössä muiden kotimaisten toimijoiden kanssa. Näytetään, konkreettisesti ja positiivisen kautta, miten toimivan nettipalvelun saa aikaiseksi rehdillä pelillä, vrt. sosiaalisen median jättien vähemmän ihailtava tapa käsitellä tietojamme.

Ja muuta…

Vähän muitakin ideoita oli mutta jos nyt tässä jotain pohjalle. En ole näissä vaaleissa koskaan ollut ehdolla, kerran vasta äänestänytkin aiemmin mutta kiva haaste tästä ainakin löytyi. Kummasti löytyy kehitysideoita kun ryhtyy pohtimaan.

6 Replies to “Osuuskauppavaalit Pirkanmaalla”

  1. Eikös joskus olla sovittu, että ainakin joissain vaaleissa ei tuoda ehdokasnumeroa näkyville.

    Onnea ja menestystä vaan, meistä jompikumpi taitaa olla väärässä vaalipiirissä.

  2. Pentti, Aamulehdessä oli tästä kahta tulkintaa. Lopulta todettiin että olkoon ehdokas esillä, kunhan pysyy muilta osin asiassa.

    Toki, jos enemmistö on sitä mieltä että noin muutetaan niin eihän siinä mitään, muutetaan vaan. Sitä odotellessa poistin numeron.

  3. Sitä Aamulehden käytäntöä minäkin muistelen. Siitä on pitkä aika, niin ne vuodet vaan menevät, valitettavasti. Eihän sillä ole mitään merkitystä, on numero eli ei. Minä tunnen meidän vaalipiiristä yhden ehdokkaan, hänetkin vaan nimeltä, tulihan heistä luettelo kaikista ehdokkaista. En tiedä äänestänkö, vaikka helppoahan se nykyään on, netissä.

  4. Äänestin, vaikka koskaan ennen en ole äänestänyt fb-kaveriani, joka on ollut aikanaan luokkakaverini. En tiedä puoluetta enkä paljon muutakaan kun vain, että oli sentään proffa, emerita.

Kommentoi