Talvisodan unohdettu voitto!

Tästä aika hyvin tehty video sekä historiallista faktaa Pelkosenniemen taistelusta. Brittilehdistö kirjoitti suuresta voitosta Neuvostoliittoa vastaan.

Taistelusta ei hirmu paljon ole puhuttu, ehkä Raatteentie taisteluineen oli se mikä jäi mieleen ja josta aina puhutaan mutta olkaapa hyvä, tuo video on tehty selkeästi ja siitä saa hyvin kuvan millainen ylivoima oli vastustajalla ja kuinka rohkealla koukkauksella se tuhottiin:

Talvisodan unohdettu voitto: Katso videolta, miten ”resupekka­rykmentti” löi puna-armeijan eliitti­yksikön Pelkosen­niemellä https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007689507.html

4 vastausta artikkeliin “Talvisodan unohdettu voitto!”

    1. Tein tämän linkin jaon tablet laitteella. Käy Iltasanomien sivuilla normaalisti. Siinä tämä on. Sinänsä tulikaste suomalaisille oli kova koulu, suhteessa meidän joukkojen määrään tappiot olivat suuret mutta iso punakone pysähtyi.

  1. Kävin katsomassa Ilta-Sanomista tuon Pelkosenniemen hurjan taistelun. Jutun yhteydestä selvisi, että kirjailija Pentti Haanpää oli ollut mukana (JR40) tuossa iskussa ja kuvannut sitä Korpisotaa-romaanissaan.
    Minulla on hyllyssä kyseinen kirja ja sen voisi lukea vaikka uusiksi.
    Haanpää on pistämätön kirjailija ja häntä on sanottu Suomen novellistien ylittämättömäksi kynnykseksi. ”Korpisotaa” on ehyt, omaeläkerrallinenkin, taattua Haanpäätä, ja mikä parasta, tämmöisessä kirjassa, Haanpää on pitänyt pilkkakirveensä vähän niinku syrjässä.
    Haanpäähän oli vasemmalle kallellaan, vaikka ei silti, osasi hän piruilla kommunisteillekin. Kun hän 1950-luvun alussa julkaisi Kiinan matkastaan kirjasen ”Kiinalaiset jutut”, laitavasemmalta hänelle sanottiin. ”Vasemmisto ei tarvitse tuollaista metsän laidasta irvistelijää.”

Kommentoi