Vielä sähköautoista ja mahdottomasta päämäärästä.

Suomessa on n 3 500 000 henkilöautoa. Liikenne käytössä niistä on n 2 500 000. Sähköautoja niistä on 4000.

Tavoite vihervassarihallituksella on että vuonna 2030 eli jo 10 vuoden päästä Suomessa olisi n 750 000 sähköautoa.

Autojen keskihinta (kuluttajien oma kalusto joka pörrää tien päällä) on n 3000€. (Dieseleitä ja bensaa)

Edes järkevän ns (pitkän matkan sähköauton, jolla koko perhe pääsee n 400 km ja siinä on tilaa) niin näiden  hinta pyörii n 60 000€ ja siitä ylöspäin.

Voisiko joku fiksu näyttää sen yhtälön millä päästään vuoden 2030 tavoitteisiin…

Sekä se tosiasia että muilla energioilla olevia autoja on jo tulossa… Sähköauto on vain välimallin palli…. mitään Helsingin – Levi matkoja ei näillä tulla tekemään.

Todellisuudessa on menossa isonluokan bisnes.

9 Replies to “Vielä sähköautoista ja mahdottomasta päämäärästä.”

 1. Niin mistä se sähkö tuontisähkönäkö ja kuka kustantaa yksityisille ne uudet autot?
  Jossain oli esillä että kolaritilanteessa sähköauto voi syttyä palamaan ja palaa kaksi vuorokautta?

 2. Ei Suomi kestäisi sitä lisävelkaantumista, minkä sähköautoistuminen aiheuttaisi.

  Siinä pantaisiin köyhät kyykkyyn niin maan perusteellisesti.

 3. Tuo 3600 euron keskihinta on Autoliiton antama tieto. Uskoisin sen olevan kohtuullisen paikkansa pitävä, kun ajatellaan, että Suomessa autojen keski-ikä on yli 12 vuotta. Autoliitolla ei liene mitään syytä vääristellä näitä tietoja.

 4. Poistin täältä hölynpölytietoja. Kyse blogissa on sähköautoista.

  Niin kuten Juha U sanoi niin keskihinta on juuri se. Sen hintaisilla körötellään keskimäärin, paljon on muutaman satasen kippoja liikkeellä, kyllä meidän autokanta on vanhaa, siinä ei muutama luxus auto tätä paljon heilauta.

 5. Tajuaako sakki että pitäisi vuodessa myydä n 75 000 UUTTA sähköautoa että päästään tavoitteeseen, kun nyt myydään kaikkia uusia autoja n reilu 100 000 (muistakaa että se lukumäärä valehtelee koska siinä on uudet rekisteröidyt autot, eli siinä on myös autokaupan essarit yms mukana sekä pakkorekisteröidyt tukien takia)

  Niin….semmottii….

 6. Tavoitteita sähköautojen määrästä on laskettu kolme: 120 000, 250 000 tai 600 000 sähköautoa kymmenen vuoden päästä. Jokainen luku implikoi vähän erilaista lähestymistä.

  Toki joku poliitikko voi sanoa vaikka kymmenen miljoonaa mutta tutkijoiden valtion piikkiin tekemät luvut ovat nuo kolme, joista 250 000 pidetään realistisena. Mielestäni kysymys on lähimmässä parissa-kolmessa vuodessa. Todella moni valmistaja on luvannut ”kansansähköautoja” markkinoille. 30 000 euron hinta on jo alitettu.

  250 000 autoa ei edellytä sähköverkolta ihmeitä tai muutoinkaan mullista maailmaa, mutta tekee ihan merkittävän loven päästöihin.

Kommentoi