Virka apupyyntö poikkeustilan aikana ei koske tällä hetkellä reserviläisiä

Kun nyt elämme valmiuslain alla, poikkeustilassa ensimmäisen kerran Jatkosodan jälkeen niin turvallisuuteen liittyvät virka apupyynnöt hoitaa täysimittaisesti Suomen Puolustusvoimat

Puolustusvoimien palkatusta henkilöstöstä ja varusmiehistä koostuvilla valmius​yksiköillä parannetaan valmiutta vastata turvallisuusympäristön muutoksiin kotimaassa ja rajajoukot ovat valmiina pitämään suvereniteetin rajoillamme.

Valmiusyksiköt ovat tarvittaessa nopeasti käytettävissä ja tietävät tehtävänsä poikkeusoloissa. Siinä vaiheessa kun mukaan kutsutaan reserviläisistä koottuja paikallisjoukkoja voidaan puhua ongelmasta…ja tilanteen eskaloitumisesta. Tuskin moiseen joudutaan….

Yksi huolenaihe on jos tämä virustauti riehuu pitkään ja mm itänaapurimme puolelta alkaa porukkaa valumaan Suomeen ihan hoidon tarpeessa, kuinka rajamme silloin pitävät, aiheuttaisiko Venäjä tahallaan kaaoksen rajoillemme.  Aina kannattaa ajatella se pahin vaihtoehto.

Nythän Venäjän ”terveyshenkilökunta” harjoittelee rajojemme tuntumassa sitä varten jos meiltä päin sairaat ylittäisi rajan käyttämällä voimaa… erikoinen harjoitus…

Lähde:

Venäjä harjoitteli Suomen rajalla koronavirustorjuntaa – video julki https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006441987.html

Kaikkia vaihtoehtoja taudin pitkittyessä tulee miettiä, vaikkei sellaiset scenaariot toteutuisi niin se ei ole keneltäkään pois miettiä… ”entä jos…”

11 Replies to “Virka apupyyntö poikkeustilan aikana ei koske tällä hetkellä reserviläisiä”

 1. Ikä rasistinen laki ulkonaliikkumislaki on voimassa eikä se ketään suojaa
  Ja eiköhän Ranska tee omat ratkaisut itse terv tepvaari

  1. Tepi, tässä suojellaan sinua ulkoapäin tulevasta uhasta. Siitä viruksesta , parempi nyt vain rauhallisesti katsoa kuinka käy. Minäkin siirryn juuri etätöihin karvakavereiden tykö kotiin. Näillä mennään. Vältän kaikkia ylimääräisiä kontakteja. Tsemiä Tepille.

 2. No eiköhän se suojelu ole oma asiani kokonaan tuo ulkonaliikkumiskielto ei minua suojele
  Tsemppiä Markolle ja karvakuonoille mulla ei enää ole karvakuonoa jouduin vajaa vuosi sitten lopettaan omani
  ja pentua en enää viitsi ottaa mutta tollasen n 2-3 vuotiaan karvakuonon vois ottaa
  Mutta ei tuo laki minua suojele miltään terv tepivaari

  1. Tepi, katsoppa alueesi löytökoirien tilanne, varmasti kunnalla on sellainen. Sieltähän voisi löytyä mukava parin vuoden ikäinen karvakaveri… oikeasti.

   Itsekin harkittiin sitä vaihtoehtoa kun toista koiraa menehtyneen Aada koiran tilalle etsittiin, sitten löydettiin sopiva pentu jonka saimme osaksi perhettämme.

   Tsemiä.

 3. Oon katsellut ja on niitä haluan kuitenkin sekarotuisen 2-3 vuotiaan en viitsi pentuvaihetta enää koska siinä on liiankin kanssa töitä opettaa se ja koskapa niissä on terveempiä yksilöitä kun mitä taas on puhtaissa rotukoirissa
  Mutta kyllä senvielä löydän etsintä on päällä terv tepivaari

 4. Norja siirtää joukkoja Ruotsin vastaiselle rajalle, tälläistä ei ole lähihistoriassa nähty:

  ”Norway is deploying 300 soldiers from the National Guard to guard the Swedish border.

  Soldiers are also guarding the Danish border with Sweden.

  I have never seen anything like this.”

  Myös Taskan raja valvotaan, huomio kiinnittyy siihen että Ruotsihan ei ole NATO maa…

 5. Puolustusvoimissa oleviin varusmiehiin valmiuslaki vaikuttaa seuraavasti:

  ”Valmiuslaki ei itsessään muuta puolustusvoimien toimintaa tai varusmiesten asemaa – virka-apupyynnöt sen sijaan saattavat lisääntyä muun lainsäädännön perusteella.” (Ruotuväki lehti)

  Eli toiminta jatkuu hyvin samankaltaisena kuin aiemmin.

  Itse olisin nähnyt että varusmiesten olisi kannattanut pysyä varuskunnissa ns” pidennetty kines”, se olisi ollut heille turvallisempi ympäristö viruksen leviämisen estämisenä. Noh, nyt näiden lomia pidennettiin…. nurinkurista…

 6. En usko reserviläisten kutsumista juuri koronan takia, nyt näitä työikäisiä tarvitaan pitämään talouden luvut paikallaan, ei työnantajat tälläiseen suostu.

  https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006448985.html

  ”Puolustusvoimat on tarpeen vaatiessa valmis kutsumaan myös reserviläisiä palvelukseen koronaepidemian vuoksi.”

Kommentoi