Yleinen kansalaispalvelus tulossa asevelvollisuuden tilalle

”Suomalaisten tuki nykyisen kaltaiselle asevelvollisuudelle ja maanpuolustustahto ovat laskeneet, selviää Maanpuolustustiedotuksen suunnittelukunnan (MTS) kyselystä.”

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/nykymuotoisen-asevelvollisuuden-kannatus-ja-maanpuolustustahto-laskeneet/8008886?mtv_ref=twb_uutiset_uusimmat#gs.noo216

Suuntaus on tyypillinen kun kyselyn aikana velloo maailmanlaajuinen epidemia. Kyselyn tulos ei ihmetytä, tälläisenä aikana aseista taotaan helposti auroja.

Sama koskee hävittäjä hankintoja, epidemian aikana kuvitellaan että kun nyt hävittäjien hankkimisessa säästetään niin tautikin selätetään ihan pelkällä rahalla.

Kannattaa pitää matalaa profiilia näiden asioiden suhteen. Siksi ihmetyttää miksi näistä halutaan uutisoida kun pitäisi katsoa asiaa pitkällä tähtäimellä.

Mutta yleinen kansalaispalvelus tulee varmasti, siinä säästää samalla firmat ja kunnat kun he saavat ilmaista työvoimaa mm hoitoalalle ja vastaaviin tehtäviin….lopulta tätä järjestelmää tullaan käyttämään vain ilmaisena työvoimana…korjaan, saa siitä varusmiehen päivärahan.

6 vastausta artikkeliin “Yleinen kansalaispalvelus tulossa asevelvollisuuden tilalle”

  1. Miesten yleisen asevelvollisuuden suhteen meilläkin viipeellä seurataan viiteryhmämme, kehittyneiden länsimaiden, mallia luopua siitä. Tämä on väistämätöntä kulttuurista ja poliittista harmonisoitumista.

    Sikäli kun tämä synnyttää joitakin ongelmia turvallisuuspolitiikassamme on Perussuomalaisilla asiaan oma ratkaisunsa. Erotaan viiteryhmästämme, Euroopan unionista.

  2. Ruotsi luopui yleisestä asevelvollisuudesta vuonna 2010 ja palautti sen jälleen vuonna 2017 Itämeren turvallisuuspoliittisen tilanteen muututtua.

    Toinen asia sitten on, kuuluuko Ruotsi kehittyneiden länsimaiden viiteryhmään.

  3. Mielestäni kyseinen kansalaispalvelu olisi tarpeeton koska jokaista kansalaista koskee jo maanpuolustusvelvollisuus.

Kommentoi