Ajokortin uusiminen

Minun pitää uusia ajokortti, kysyin omasta terveyskeskuksesta aikaa  lääkärintarkastukseen.  Sieltä vastattiin että ei ole sellaiseen lääkäreillä aikaa. Onneksi ovat kaupalliset lääkärikeskukset sillä vaikeaa olisi elo syrjäkylällä ilman ajokorttia.

Ymmärrän toki että korona työllistää lääkäreitä, että ihmisten terveys menee sen edelle että saa ajaa autoa jos eivät rahat riitä yksityislääkäriin.

No minulla on mahdollisuus maksaa yksityislääkärille mutta harmittaa ihan periaatteessa kun arvelen että osa rahastani mahdollisesti rikastuttaa paratiisisaarilla itseään rasvoittavaa suurporvaria.

Tulisipa pian SOTE joka korjaa tilanteen, takaa lääkärien riittävyyden ja asettaa kansalaiset samanarvoiseen asemaan lääkäripalveluiden kohdalla.

16 vastausta artikkeliin “Ajokortin uusiminen”

 1. Jos ei ole kaupallista, eli yksityistä lääkäriä paikkakunnalla, niin silloin terveyskeskuksen lääkärin on lain mukaan pakko hoitaa tämäkin asia. Se saattaa hiukan enemmän maksaa ja jonotus kestää oman aikansa. Asia osui myös kohdalleni pari vuotta sitten ja samaan aikaan yksityinen lääkäri täällä lopetti vastaanoton. Oli pakko mennä naapurikuntaan Pihlajalinnan lääkärille, mutta se vasta silloin maksoi.

 2. Isäni menetti ajo-oikeuden alzheimerin vuoksi viikko sitten. Minullekin lääkäri soitti ja kehoitti olla ajamatta autoa, koska sairastan uniapneaa ja narkolepsiaa. Toistaiseksi kuitenkin saan vielä pitää korttini, jossa minulla on merkinnät: AB E

  1. Vai on uniapnea ja narkolepsia eri asia.
   Kun olin ottanut ensimmäisen infulenssarokotteeni ja pneumokokkirokotteen tässä hiljattain, saatoin saada siis uniapnean. Nyttemmin taas nukuttaa liian vähän.

   1. En tiedä ovatko eriasia, mutta minulla ne on lääkärinlausunnossa niin eritelty. Saatan siis nukahtaa rattiin.

    1. Tuo on kai uniapneaa. Tarkemmin ajatellen narkolepsialla tarkoitettaneen tilaa, jossa henkilö on tietoisuuden tilassa, mutta liikuntalihakset unitilassa eli ”halvaantuneina”. Halvaantuneisuus on unessa hyväksi, ettei henkilö huitoisi ja satuttaisi itseään ja muita.
     Unihalvauksessa tietoisuus herää, mutta keho jatkaa unitilassa eli halvaantuneena.

     Nuoruudessa heräsin siihen, että tuntematon vanhempi eukko tuli läpi seinän. En kyennyt liikkumaan. Eukko sanoi ”Älä pelkää” ja meni toiseen huoneeseen, jolloin tempauduin ylös. Ja menin myös toiseen huoneeseen, jolloin huomasin mummoni kaatuneen ja lyöneen päänsä ovenkahvaan. Vuoti verta. Pelästyin, että kuolee. Eli kuitenkin vielä kolme vuotta. Sen sijaan äitini kuoli parin viikon päästä aivoverenvuotoon.

     En tohtinut kysyä mummoltani, oliko havainnut mitään erikoista.

 3. ”Tulisipa pian SOTE joka korjaa tilanteen, takaa lääkärien riittävyyden ja asettaa kansalaiset samanarvoiseen asemaan lääkäripalveluiden kohdalla.”

  Taisi olla sarkasmia.

 4. Sote tulee ja kaikki menee sotkuun.
  Loputkin palvelut menevät sekaisin ja yksityistä on pakko käyttää.
  Minulle se tosin ei muuta mitään, kun nykyäänkään ei sosialistiseen arvauskeskukseen pääse vaivojaan hoitamaan ja vielä vähemmän sosialistiseen hammashoitoon.

 5. Voin sanoa että koko systeemi on sekaisin, 90-vuotias kärppä saa ajaa traktoria muttei autoa …

  1. Traktori on vähän hitaampi ja tieajelu vähäisempää. Mutta kuskin pään pitäisi kääntyä takaviistoon.

 6. Monipuoluejärjestelmään perustuvasta kansallissosialistisesta järjestelmästämme on ollut minulle vuoden mittaan paljon hyötyä ja iloa saamieni hoitojen takia.
  Ameriikan systeemeillä saattaisin olla jo vainaa.

  Kiitos siis kaikille rahoitukseen osallistuneille, myös itselleni.

  Voihan olla, etten tarvitse enää sairaalaa tässä elämässä.

  Konservatiivisena persuna haluaisin säilyttää nykyisen tapaisen systeemin, jossa yhteiskunta rahoittaa palvelut ja samaten kerää itselleen palveluista perittävät verot niin, etteivät rahat karkaa veroparatiiseihin.

 7. Kaverini isä 90-v hurautti pihalle uuden kiiltävällä Skodallaan, nousi ketterästi autosta ja jutteli kun iästään ei olisi kuullutkaan.
  Prisman pihalla nousee puunatusta Mersustaan väen väkisin ovenrivoista vänkäämällä horjuvaan seisomiseen n. 60-v köriläs tupakka hampaissaan. Tunkee paidan pieliään roikkuvien housujen sisään.

  Tapaukset ovat totta. Noita Prisman parkkipaikan tapauksia on päivittäin.
  Entäs tuo ajokortti sitten noille?

 8. ”Tulisipa pian SOTE joka korjaa tilanteen, takaa lääkärien riittävyyden ja asettaa kansalaiset samanarvoiseen asemaan lääkäripalveluiden kohdalla.”

  Heh…saattaa olla, että et tarvitse ajokorttia enää silloin kun tällainen toteutuu.

 9. Lääkärin lausuntoa ei ole pakko allekirjoittaa, sen voi hylätä ja pudottaa lähimpään roskikseen. Seuraava lääkäri saattaa antaa puoltavan lausunnon, joskus kuulemma rahalla.

Kommentoi