Rajat auki

Talous vaatii rajat auki ja varsinkin tänne tulevalle työvoimalle.
– Virosta käy Suomessa tuhansia työläisiä.
– Meillä on tuhansia työttömiä.
– Meillä maksetaan Virolaisille ns kirjapalkkaa.
– Virolaisten palkkavero ei jää Suomeen.
– Suomen omat työttömät saavat työttömyyskorvausta.
Jos työllistäisimme omat ensin, niin heille voisi maksaa korkeampaa palkkaa
ja taloutemme olisi hyvässä jamassa?
Ei olisi työttömyyskuluja ja palkkavero jäisi valtion kassaan…

11 Replies to “Rajat auki”

 1. Meillä ei nykyään ole esimerkiksi raksoille tarpeeksi halukkaita työntekijöitä.
  Homma on usein kylmää ja raskasta eikä kelpaa someluusereille.
  Se sen sijaan pitäisi laittaa kuntoon, että verot maksetaan Suomeen, koska tulokin on hankittu täällä.

 2. Kyllä minä veljeskansan päästäisin aina tänne ja onneksi tätä nyt tehdäänkin.

  Siitä ei voi virolaista syyttää että maamme työllisyyspolitiikka on pikkuisen hajalla. Siinä on monta asiaa jota voisi korjata, mutta liian monia, niin työnantajan kuin -tekijänkin, niin hallituksen kuin oppositionkin, tahoa joilla on paljon saatavaa nykyisestä sekametelisopasta.

  1. Lukuina tuo oli kymmeniätuhansia jopa 100 000 virolaista työllistyy Suomessa osittain tai kokonaan. Meillä ei ole tekijöitä !
   Katsotaan nyt tuo maanviljelys-puutarharaha-marjahommakin, miten siinä käy kotimaisin avuin.

 3. Tuntuu lähinnä pöyristävältä, että suomalaisia työhalukkaita on 30000 henkilöä hakemassa kausitöihin marja,-ja vihannestiloille, niin silti odotetaan kuin kuuta nousevaa 1500 ukrainalaista ”moniosaajaa” pelastamaan yrittäjät konkurssilta.
  Jos kerran suomalainen työ tulee kalliiksi, niin ainoa vaihtoehto saada kysyntä ja tarjonta oikeisiin mittasuhteisiin, on asettaa tuotteiden hinta kustannuksia vastaavalle tasolle.
  Sillä jos halutaan huoltovarmuutemme olevan kestävällä pohjalla jatkossa, niin ei sen ainakaan enään tule rakentua ulkomaisten kausityöntekijän varaan.

 4. Nythän sitten hallitus sai toteutettua koronan varjolla sen(kin) että turvapaikanhakijat asemoidaan työperäisiksi maahanmuuttajiksi, olivatpa täällä laittomasti tai eivät.
  Köyhyystutkija sanoo tämän olevan väliaikainen ratkaisu, mutta ei kyllä pidätä henkeäni tämän päätöksen muuttamiseksi koronankaan jälkeen.

 5. eihän nämä ”turvikset” työnperässä maahamme tule, se on kaikenkattava sosiaaliturva, joka on sama kuin niilläkin, jotka ovat tänne veronsa maksaneet.

 6. Haen itselle puolukota ja mustikoita hiukan sieniä mutta en he kellekkään muule enää ne kaksi naista joille hain ovat menneet paikkaan josta ei saa paluulippuja terv tepivaari

 7. Nythän mm Kambotsasta tulee tänne porukkaa salaattiviljelmille lentokoneilla, ne saa 8,70€ tunnissa palkkaa, eli muutamassa tunnissa ne saa oman maan kk palkan verran eli 45€.

  Minä vaan kysyn! Eikö suomalaiselle maistu samanlainen palkka, nehän voi muuttaa loppuvuodeksi Kambotsaan ja elää kuin ruhtinas 🤣🤣🤣

Kommentoi