Mies joka katsoi ”jumalan teatterin” esityksen loppuun

Kun tässä on viime aikoina ollut puhetta Turkasta niin katsoin hiljattain hauskan dokumentin miehestä joka päätti seurata ”jumalan teatterin” esityksen loppuun asti. Yle Areenassa on 12 minuutin pituinen lyhytfilmi, jossa hän, Eeli Aalto,  kertoo oikeudelle mitä tapahtui. ”Jumalan teatterihan” oli Turkan oppilaiden järjestämä performanssi jossa näyttelijäoppilaat ryntäsivät alasti huutaen teatteriesityksen yleisön kimppuun, ruoskivat heitä haavoille, suihkuttivat sammutimella ja heittelivät paskapökäleillä. Yleisö tietysti pakeni, mutta Ylen dokumentissa puhuu mies joka oli tullut katsomaan teatteria ja kun kerran lippu oli maksettu niin eihän sitä sovi kesken esityksen lähteä.

Linkki Areenaan

 

7 vastausta artikkeliin “Mies joka katsoi ”jumalan teatterin” esityksen loppuun”

 1. Muistaakseni jumalan teatterillakin oli puolustajia: Esim Uuden Lahden silloinen päätoimittaja , Kari Naskinen, sai kuraakin niskaansa kun kirjoitti jumalan teatterista pääkirjoituksen otsakkeella; ”Sontaluukut levällään”
  En muista tarkemmin kuin olin silloin niin nuori.

 2. ”Jos kuvittelet, että on helvetti irti etkä lähde pakoon kun kaikki muut lähti. Jäin kuvaamaan kun paska lentää ja kiinalaiset pommit voivat tulla silmään ja ruoskat viuhuu ja jauhesammutin suihkuttaa täysillä vasten naamaa. Ei siinä kovin taiteellista elementtiä havaitse. Se oli terroria.

  Miksi Aalto jäi katsomoon?

  – Minä ajattelin, että pannaan kova kovaa vastaan. Katotaan kuinka pitkälle pojat menee.

  Alastomana katsomoon rynnännyt Jumalan teatteri olisi halunnut riisua ainoan katsojansa.

  – Lopulta kun ne kävivät kiinni, minä sanoin että nyt kuulkaa tulee tupenrapinat. Etkö aio lähteä pois? ne kysyivät.

  – Enhän minä kesken esityksen, vetäkää loppuun. Siihen se jäi sitten.”

  Lainaukset Keskisuomalaisesta

 3. Jumalalla on perinteisesti tarkoitettu olentoa, jolla on mahtia ja jota vastaan ei voi pullikoida.

  ”Jumalan teatterin” jumalaa ei kai yksilöity. Ei tainnut olla metsän jumala, Tapio, eikä veden jumala, Ahti.
  Olisikohan ollut pöhkövaivaisten jumala, jonka nimeä en nyt satu muistamaan

 4. ”Taiteen ja kulttuurin” nimissä tehdään paljon roskaa ja jopa silkkaa pahaa. Turkan väkivaltaiset menetelmät on yksi esimerkki, toinen on tämä’ nyt oikeudessa oleva ”romanikulttuurin edustaja” Veijo Baltzar joka sai kaiken maailman rahat rikolliseen toimintaansa. Ja sitten on peräti professorin virkaan valittu ”taiteilija” Teemu Mäki joka ”taideteoksessaan” tappaa eläinsuojelijoilta huijatun kissan kirveellä ja taisi vielä masturboida siihen päälle, niin ainakin olen lukenut. Ja valtio osti filmin. Myös Kiasmassa on paljon roskaa, joskaan ei niin haitalllista kuin tuo väkivalta ”taide”.

Kommentoi