”Katuhavaintoja”

Olen useammankin kerran seurannut kulkijoiden olemuksia lähinnä televisiosta. Tarkoitus ei ole ollut mitenkään arvostella, mutta väkisinhän televisiosta tulee näkyviin muutakin , kuin mitä itse asia on. Uskon, että havainnot olisivat ainakin lähes samanlaisia, jos itse istuisin katuvarressa.

Pitkän ajan seurannalla väittäisin naisten, lähinnä nuorehkojen ja keski- ikäisten naisten kiinnittävän eniten huomiota omaan ryhtiinsä ja urheilulliseen liikkumiseen. On toki poikkeuksia, sekä niitä jotka ovat tarkoituksella tekemässä ihan jotain muuta, kuin liikkumista. Oma ryhmänsä on tietysti vanhukset, jotka liikkuvat juuri niin, kuin pystyvät.

Unohtaa ei pidä tietenkään miehiä, mutta heissä on enemmän niitä huonoryhtisiä selkä kumarassa kävelijöitä. Kuka kulkee kädet taskussa, jota ei esiinny yhtään naisissa. On tietysti miehissäkin hyvinkin ryhdikkäitä ja urheilullisia kävelijöitä.

Johtuuko naisten ja miesten liikunnallinen ero siitä, että he käyvät enemmän liikuntasaleilla ja monenlaisilla voimistelukursseilla.

Saatan olla hyvinkin väärässä, mutta nämä ovat minun ”katuhavaintoja”.

9 vastausta artikkeliin “”Katuhavaintoja””

 1. Kädet taskussa antaa rennon jätkämäisen ilmeen, jota harva nainen ehkä haluaa. Ryhti ei välttämättä ole huono jos kädet ovat taskussa. Keskikropan lihaksiston kunto kyllä vaikuttaa ryhtiin mutta en usko naisten käyvän enemmän salilla, vai onko siitä jotain tilastoa? Mielestäni kysymys on vain sukupuolten välisestä erosta joka liittyy siihen miten halutaan tulla havaituksi ja millainen vaikutelma antaa. Miehellä kädet taskussa hieman selkä köyryllä ei anna epämiehekästä kuvaa koska kaikki eivät halua olla kuin sotamiehet, naisilla se taas antaa maskuliinisen vaikutelman.

 2. Kun on liikkunut lapsesta asti se takaa kyllä pitkälle myös hyvän ryhdin ja jokahisen pitää muistaa että vanhemmiten olisi hyvä pitää lihaskunto kunnossa
  jotenka ne jotka kykenee ja joilla ei vammoja ole enemmän liikettä jaloille samalla pitää vatsalihakset kunnossa selviää monesta pikkuvaivasta helpommin terv tepivaari

 3. Niitä ”salitilastoja ” ei ainakaan ole minulla, ainoastaan muutaman tuttavaperheen tavat. Niissä naiset käyvät viikottain saleilla, mutta harvempi mies, aika moni mies tosin harrastaa kaikenlaisia pelejä, joissa pitäisi kunnon kohentua. Tepi taas harrastaa pyöräilyä, mikä on pelkästään hyvä asia.

  1. Kyllä pyöräily on hieno asia joskaan ei riitä lihaskunnon pitoon kyllä sitä joutuu tekeen sen eteen muutakin liikuntaa
   Itse en ole saleilla kävijä koska en pidä siitä lainkaan hoidan lihaskunnon muilla konsteilla terv tepivaari

 4. Patikoinut korpimetsissä, vaihtelevaa korkeuseroltaan huikeita maisemia. Kai sinne jokin kilokalorikin katoaa.

 5. Ruma ja lihava rikas mies saa aina hyvännäköisen naisen…”pelkästä rakkaudesta”. Harvemmin on niin päin että ruma lihava nainen saa timmin nuoremman kundin itselleen…

 6. Joskus niillä naisillakin on rahaa ihan huijattaviksi asti, riippumatta siitä ulkoisesta olemuksesta.

 7. Totta myös, biologiaa, Mies valitsee enemmän ulkonäön perusteella, ”hyvän synnyttäjän” näköisen. Nainen taas haluaa sellaisen, joka voi turvata poikueen toimeentulon. Joku Trumpin näköinen köyhä poika saisi vain pilkallisen naurun Trumpin nykyisen vaimon näköiseltä naiselta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *