Kelan uusi pääjohtaja

Uudeksi pääjohtajaksi valittiin ehkä hiukan yllättäen Outi Antila. Ei ole tarkoitus puuttua enempää siihen, mistä puolueesta hän on ja miten valinta tapahtui, se on ihan oma tarinansa.

Antila on tuomassa uutta toimintaa ja uusia tapoja kovinkin ummehtuneen Kelan rutiineihin. Hänen mielestään pitäisi etupäässä parantaa asiakaspalvelua ja vähentää monen luukun asiointia.

Antila toivoo että suurin osa Kelaan tulevista hakemuksista voitaisiin yhdistää samalle kaavakkeelle. Siinä olisi hakijasta tarvittavat perustiedot, josta sitten Kela valikoisi kaikki ne tiedot, joihin hakija olisi oikeutettu.

Muistaakseni jossain, jos ei peräti täällä joku oli laskenut miten monella momentilla voi Kelan avustuksia saada, jos vain osaa hakea. Niitä oli kymmeniä, osa täysin tuntemattomia tavalliselle kansalaiselle.

Ehkä se lomake olisi ihan hyödyllinen, ainakin tasapuolisuuden nimissä.

3 vastausta artikkeliin “Kelan uusi pääjohtaja”

  1. Minä en usko, että niitä hakemuksia on kukaan tahallaan, tai piruuttaan niin vaikeiksi tehnyt. Kyllä se on osaamattomuutta, kun lakeja on vähitellen lisätty ja avustuksia on eri tahoille määritetty, niinhän se on tai on ollut kaiken viranomaispalvelun kanssa. Nyt alkaa olla toisin, kun opittu käyttää tietokoneita ja monia tarvittavia järjestelmiä.

Kommentoi