Miksi ei tehdä sitä, minkä käyttäjät haluavat?

Paljonhan on asioita ja tavaroita, joita kukaan ei käytä, tai sitten on niin, että sitä mitä halutaan ei edes tehdä. Minulla on pari vuotta vanha kännykkä ja nyt se alkaa olla tiensä päässä, siis jo pari vuotta vanhana.

Minulla on tietyt vaatimukset, joita puhelimessa pitää ehdottomasti löytyä. Ensinnäkään se ei saa maksaa lähellekään tuhatta euroa, mieluummin lähellä satasta, puhelin on kuitenkin käyttöhyödyke, joka saattaa hajota milloin tahansa. Minä olen nyt muutaman päivän haeskellut ryhmän 100- 300 euroa puhelimet, niitä kyllä löytyy paljonkin ja mitä ihmeellisempiä tarjouksia, aina jäisin voiton puolelle, tai ainakin monen kympin tarjouksen saisin. Toimitus olisi parhaassa tapauksessa huomisesti kotiin, ilman kuljetusmaksua. Kilpailu tuntuu olevan kova, koska maksaa saa miten hyvänsä, tai olla maksamatta, karhu tulee sitten joskus.

Minä olen tutkinut kymmeniä-, jos en peräti satoja puhelimia netissä, mutta yhtään sopivaa ei ole vielä tullut eteen. Kaikenlaisia ominasuuksia, kymmentä kameraa, ja kuvien suoraa tulostusta ym. löytyy, mutta sitä mitä haen ei tunnu löytyvän. Minulla on tämä nykyinen, jota käytän erittäin paljon kirjoittamiseen ja lukemiseen näytöltään 4.7″ ja se on todella hyvä. Ennenkaikkea se mahtuu useampaan työvaatteen taskuun ja silloin pystyy molemminkäsin jotain tekemäänkin.

Ongelma vaan tuntuu olevan siinä, että niitä ei nykyään enää valmisteta, oikeastaan yhden löysin joka maksoi paljon. Lisäksi se oli Iphone puhelin, jota minä en lähde taas uudestaan opettelemaan. Miksi minä edes ostaisin puhelimen, jollaista en tarvitse.

Minä olen nyt pitkän nettiselailun jälkeen todennut, että en ole yksin mielipiteessäni, meitä on paljon, jotka emme halua kantaa liian suurta puhelinta taskussa, koska se ei sinne edes mahdu.
(huollettuja, tai korjattuja näyttäisi olevan, mutta hinnaltaan nekin 100- 300 euroa.)

Hesarista löysin aiheeseen liittyvän jutun, Antti Tiaisen kirjoittama,lukekaa itse.

25 vastausta artikkeliin “Miksi ei tehdä sitä, minkä käyttäjät haluavat?”

  1. Minulla on ollut iphone n vuoden ja mielestäni sen oppii melkoisen nopeesti kestohan näissä tasku tavaroissa on nyt sellasella tasolla että ei ne kestä
    montaakaan vuotta olipa merkki mikä hyvänsä ja hintaa niihin sitten kyllä löytyy terv tepivaari

      1. No enpä ole kysellyt mitä järjestelmää he käyttävät onko se ios vai linux joka anroidi itse asiassa on syy tuohon on koska otan itse kuvat joita käytän terv tepivaari

  2. Minulla tuo Applen 7S on täyttänyt paikkansa oikein hyvin; helppo oppia käyttämään ja käyttää.
    Akun kesto on riittävä, kuin myöskin näytön koko. Hintaluokka alle 500€ ostaessani.
    Mahtuu haalarin (Dimex lappuhaalari, yleisasuni) rintataskuun hienosti.

  3. ”Vanhaan hyvään aikaan” suunniteltiin ja valmistettiin kestäviä tuotteita. Toimii, kestää, kestää ja kestää.

    Nykyajan tuotteet ovat useinkin sellaisia, että kestävät juuri ja juuri takuuajan ja sitten pitää ostaa uusi. Kuluttajatkin usein ovat sellaisia, että vaihtavat joka tapauksessa esimerkiksi puhelintaan sen parin vuoden välein.

    Minulla on paljon vanhoja hyviä tuotteita käytössä, eikä ole tarkoitus ostaa uusia huonoja tilalle. Päinvastoin olen ostanut hyväksi osoittautuneita tuotteita varmuuden vuoksi varastoonkin, että sitten jos/kun vanha kunnon palvelija hajoaa, niin otan vastaavan vanhan varastosta käyttöön.

  4. Mika, nuo sitten ovatkin tämän ajan pienimpiä, mutta silti suuria.

    Minä soitin operaattorille ja valitin puhelimen toimimattomuutta, kun epäilin jossain lähimastossa olevan vikaa. Sanoin puhelimeni olevan vain pari vuotta vanha, johon tekninen asiantuntija, että heitä menemään johan se on oletusajan pelannut.

    Siis toimivat juuri niin, kuin Juhani tuossa ylhäällä totesikin. Sitten korona pitää huolen ihmisistä.

    1. Pentti, totta puhut, puhelimien koko on nykyään lähinnä matkatelevisio tasoa, mutta linkkasin mallin ennen kaikkea kestävyyden vuoksi.

      Itsellä on ollut tuon sarjan puhelinta joista ensimmäinen kesti 7 vuotta huoletonta käyttöä ilman mitään erillisä suojakuoria / koteloita ja toinen on nyt ollut pari vuotta ilman mitään ongelmia.

      Jos vaikka joskus putoaa kädestä, tai on saateella taskussa niin ei ole millänsäkään.

  5. Samaa ihmetellyt, eikö ”pienille” androidluureille ole mitään kysyntää, vaikka Omena pukkaa tuon kokoluokan kapuloita kuitenkin ihan kohtalaisella tarjonnalla.

  6. Tässä sitä ollaan, meittiä on nyt jo kaksi
    näinkin pienellä otannalla ja tuolla Tiaisen jutussa lisää.

  7. Ilmeisesti Kallella ja Tepillä on IPhone luuri, kysäsenkin mitenkäs sen käytön oppii. Minulla kun nyt on android ja sitä ennen windows, niistä tämä android on ihan älyttömän vaikea, koskaan ei tiedä mitä se tekee. Näyttää vaan olevan iphone ainoa jonka saa 4.7″ näytöllä, hintaa vaan tahtoo liikaa olla silläkin.

  8. No Pentti ios on paljon helpompi kun tuo Anroidi ja käyttää helppo en nyt osaa etänä sitä neuvoa muttei se vaikea ole lainkaan
    Joo mulla on ollut reilun vuoden iphone ja ei ole ollut onkelmia terv tepivaari

  9. jos hakee huonoa ekana tulee mieleeni yksi ainoa ja se on kyllä hinta terv tepivaari

  10. Asiahan ei minulle mitenkään kuulu, mutta kun Pentti tunnut haikailevan pitkäikäisemmän luurin perään kuin kaksi vuotta, niin IPhonesta huomattiin, että se on tahallaan tehty ajan mukaan hidastuvaksi. Asiakas on muuten tyytyväinen luuriin, mutta kun se muuttuu ärsyttävän hitaaksi, niin hän ostaa uuden IPhonen.

    En tiedä onko sama ominaisuus vielä uusimmissakin versioissa.

    Itse tykkään myös käyttää samaa vehjettä pitkään, enkä olla vähän väliä ostamassa uutta.

  11. Kyllä androidilla hyvin pärjää.
    Oma Nokiani maksoi alle 300 enkä sen kalliimpaa aio ostaa.
    En todellakaan tarvitse ”biljoonien” pixeleiden kameroita, kaikenlaisia kuvanviritysohjelmia enkä mitään muutakaan datahuippunopeuksia, koska en tarvitse puhelinta mihinkään datasiirtoon.
    Ne tietokanta-asiat hoidan tietsikalla kotona.

    1. Minusta matkapuhelin on ensisijaisesti puhelin. Sillä soitetaan puheluja ja vastataan puheluihin. Sen matkapuhelimen pitää mielestäni toimia hyvin ja kestää, kestää ja kestää. Myös sen matkapuhelimen akun pitää mielestäni kestää, kestää ja kestää.

      Netissä taas on parasta toimia suurinäyttöisellä oikealla tietokoneella – eikä suinkaan matkapuhelimella. Matkoilla ollessa netissä voi tietysti toimia myös pienempinäyttöisellä tietokoneella, mutta silti tietokoneella, eikä matkapuhelimella.

      Se on tietysti vain minun vaatimaton mielipiteeni – jokainen saa taaplata vapaasti omalla tyylillään. Itse tulen aivan loistavasti toimeen omalla tyylilläni – ei ole mitään valittamista.

  12. Aivan totta. Itsekin kyllästyin raahaamaan tablettia mukana lenkillä ja päätin ostaa pienemmän Android-puhelimen. Muistelin, miten entisessä Samsung Galaxy s2:ssa oli ollut juuri sopivan kokoinen näyttö. Osuin juuri kreivin aikaan. Sonyn Xperia XZ1 Compactissa oli 4.6 tuuman näyttö ja se on vain 6.5 senttiä leveä ja alle 13 senttiä korkea, hieman paksuhko ja kulmikas kylläkin. Siinä oli myös hyvät tekniset ominaisuudet, prosessori sama kuin Samsung Galaxy S8:ssa ja muistia riittävästi, kamerassa 19 mpx. Hinta oli alunperin ollut 599 euroa, mutta Elisa myi sitä hintaan 199. Mukava on ollut, helposti sopii taskuun ja kun ostin siihen silikonikuoren, niin se suojaa sitä kolhuilta. Sittemmin vaan noita ei enää olekaan saanut ja Sony on ilmeisesti lakannut tekemästä noita Compact malleja, jotka ennen olivat lippulaiva malleista tehtyjä pienikokoisia puhelimia.

    Vaimolle kun olen uutta katsellut välillä kun vanhan akku alkaa olla vähän heikko, niin ei todellakaan tahdo löytyä kuin Applelta pienempikokoisia luureja. Naisten etu on kylläkin käsilaukku, jonne isommankin luurin saa sopimaan. Meillä miehillä ei ole yhtä helppoa. Talvella puhelimen saa takin taskuun, mutta kesäilmoilla kun takkia ei pysty pitämään, on hervottoman tabletin survominen housujen taskuun aika hankalaa. Nuorille iso näyttö on usein tärkeä koska he katselevat puhelimestaan videoita ja pelaavat sillä, mutta vanhemmalle sukupolvelle suuri koko on enemmän haitta. Ihmettelen todella tuota samaa, etteikö pienikokoisemmille Android-puhelimille muka löytyisi markkinoita, varsinkin kun kilpailua ei tällä hetkellä ole.

  13. Ihan selvyyden vuoksi, minulle tärkein kriteeri on puhelimen koko, lähellä tietysti tulee hinta. Ihan sama mitä ne muut ominaisuudet ovat, kaikissa niitä kuitenkin on ihan riittävästi.

  14. Matkapuhelin on tänäpäivänä paljon enemmän muuta kun pelkkä puhelin ja monasti siinä tulevat viatkin on etupäässä käyttäjän itse aiheuttamia mm putoaminen
    Mutta kun siellä puhelimen sisällä on näitä ominaisuuksia ne siinä hajoaa siksi se kannattaa myös suojata
    Oma lukunsa sitten ne joilla ei mikään ole kestävä vaan saavat kaiken koskemaansa hajoamaan
    Minulla on iphonesta pelkästään hyvää sanomista nyt kun se ei enää jäädy miinus nolla kelillä
    Hinta on ainoa jolle sanon suoraan hyi hitto onpa suolanen mutta halvalla ei saa kun sitä itteään terv tepivaari

  15. Olen myöskin tähän iphoneeni (Apple 7s) kovin tyytyväinen.
    Kyllä reissuillani tarvitsen puhelinta, s-postien lukemiseen, uutisten selailuun, tiedon etsimiseenkin. Siis ei ole puhelimeni mikään soitan/vastaan laite.

  16. Osuuspankin pankkisovellus on myös erittäin hyvin toimiva puhelimessa. Näkee nopeasti tilien tilanteen ja voi siirrellä rahaa niiden välillä jos tarvitsee.

  17. Eikä yksin OP;n, kaikilla pankeillahan se nykyään on, mukaan lukien Nordea..

    Minä ilmeisesti löysin sen hakemani puhelimen 4.7″ ja siedettävän hintaisen 290 euroa. Piti vain mennä sinne vihollisen, eli Applen sivuille, sieltä löytyi ihan vastaava mikä nykyinen puhelimeni on. Minä luotan Tepin ja Kallen sanomaan, että sen käyttö on mahdollista minunkin oppia.

  18. Kyllä minä Kalle taidan silti yrittää, jos vaikka oppisin, on niin sopivat nuo ominaisuudet. Androidia en taida oppia milloinkaan, siinä on niin paljon järjenvastaosia toimintoja.

  19. Minulla kun taitaa Nokioiden jälkeen olla jo kolmas iphone (kaksitoista vuotta) ja edelleenkin tyytyväinen olen.
    Yksi iphone hulahti järveen kalastusreissullani.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *