Mitä eroa on yhdellä ja neljälläsadalla

Onhan niillä tietysti eroa, toinen on piempi ja toinen suurempi, taikka päinvastoin. Eroa on se 399, jos hiukankin osaan laskea,kumpi lukema on muuten arvokkaampi, tai tärkeämpi.

Sen eroavaisuuden tärkeyden on nyt määritellyt pääministerimme Sanna Marin. Hän kiiruhti juosten paperitehtaalle, jossa on ilmoitettu vähintään neljänsadan työntekijän irtisanomisista. Onhan se tietysti tärkeätä, että pääministeri ottaa osaa ja ilmoittaa valtion myötäelämisestä, ”emme unohda teitä”. Mitä se sanonta sitten ikinä sisällään pitääkin.

Meidän kylässä on yksi yritys, joka myös joutui ottamaan ikävän irtisanomisen käyttöön. Ei käyty mitään yt neuvotteluja, vaan sanottiin yksi työntekijä välittömästi irti, koska tilauskanta oli jo niin vähissä.

Nyt on sitten odoteltu pääministerin vierailua, onhan nykyään kaikki ihmiset tasa- arvoisia, niin työssä, kuin vapaallakin. Kyseisen yrityksen pääluottamusmies on ilmoittanut heidän aloittavan korpilakon, jos ei vähitellen ala kuulua ja näkyä toimenpiteitä.

Siinä se huima yhden ja neljänsadan ero.

7 Replies to “Mitä eroa on yhdellä ja neljälläsadalla”

 1. Jos se teidän yritys olisi ollut yhteiskunnallisesti niin kiintoisa, että siitä olisi kirjoitettu lööppejä, olisitte kyllä saaneet vieraita.

  Eipä tuossa mitään uutta auringon alla, jatkuvaa vaalityötä vaan.

 2. Marin ei vieraillut tehtaalla, vaan tilaisuus oli jossain koulussa syyksi tälle YLE: n uutisoinnin mukaan oli työntekijöiden toivomus.

  Luotettavan tahon mukaan oli kuitenkin niin etteivät työntekijät halunneet Marinia tehdasvierailulle ja koulu valikoitui siitä syystä.

  Merkillepantavaa oli myös se, että elinkeinoministeri ei ollut vierailulla mukana, ehkä hän edustaa väärää puoluetta ?

 3. Olipa sitten kuitenkin ministeritason itse työministeri Tuula Haatainen paikalla. Ei edes häntä ole näkynyt näissä maisemissa.

 4. Hevosmiesten tietotoimiston mukaan tehdas suljetaan koska johto pelästyi Marinin puheita kuuden tunnin työpäivistä ja koska työntekijöiden palkat olivat niin suuret.

  Ruotsissa vastaava tehdas suljetaan koska Sanna Marin on Suomen pääministeri ja koska palkat ovat siellä vain 30 prosenttia pienemmät kuin Suomessa Pesosen mukaan.

 5. Eipä todellakaan ole työttömäksi joutuvatkaan tasa-arvoisia keskenään.

  Olen tuota miettinyt jo ennen tätä Kaipolan tapausta ja ennen nykyistä hallitusta. On sitä aiemminkin ministerit vierailleet, työttömyysohjelmia on räätälöity ja EU:sta on anottu kriisirahaa, kun suurempi joukko jää kerralla työttömäksi.

  Ymmärrän kyllä sen, että joukkoirtisanominen on kyseiselle seutukunnalle vakava paikka ja vaatii erityistoimia. Varsinkin alueilla, joissa irtisanova yritys on suurin työnantaja kunnan jälkeen.

  Yksilön kannalta on tilanne kuitenkin sama sanotaanko sinut yksin irti vai satojen muiden joukossa. Elämäntilanne menee kerrasta uusiksi.

 6. Suomessa ei kannata kohta tehdä mitään. Kun kaikki siirretään muualle on osakkeen omistajat taas rikkaampia. Onko se hyvä ratkaisu..?

 7. Yhdellä sadalla ja neljällä sadalla ei ole merkittävää eroa jos rahaa on yllin kyllin.
  Eron merkitys kasvaa jos rahaa on niukalti.
  Minulla ei nuoruudessani ollut sitä yhtä sataa saati neljää sataa.

Kommentoi