Politiikka sotkeentui urheiluun

Urheilu on urheilua ja politiikka on politiikkaa, niiden ei pitäisi sotkeentua mitenkään keskenänsä. Toisin kuitenkin on aika useinkin vielä, monistakin eri syistä. Urheilu saa erilaisia valtion tukia, joita myönnetään poliittisen järjestelmän toimesta. Myös monenlaisia avustuksia tulee yksityisten ja erilaisten järjestöjen toimesta, ne nyt eivät liity tähän juttuun.

Valtion osuuksista päättää tietysti valtioneuvosto tiede- ja kulttuuriministeriön toimesta, ministerin johdolla. Asiat vaan eivät aina mene niin, kuin suunnitellaan.

Tänään piti jääkiekkoseura Jokereiden matkustaa Valko- Venäjälle KHL otteluun. Toisin kuitenkin kävi, joukkue ei ilmestynyt lentokentälle. Syitä on esitetty monenlaisia ja Jokerit on joka tapauksessa tuomittu luovutushäviäjäksi ja pisteiden menettäjäksi.

Ei ole montaa päivää aikaa siitä, kun kulttuuriministeri Saarikko oli televisiossa jonkun ohjelman puitteissa haastateltavana. Siinä hän urheilu- ja kultturiministerinä sanoi toivovansa sydämestään, että suomalaisjoukkue ei matkustaisi Valko-Venäjälle.

Oliko ministerillä sormet samassa sopassa ja pelasiko Saarikko Keskustapuolueen puheenjohtajapeliä. Kukaan ei ainakaan tunnu tietävän parempaakaan syytä.

8 vastausta artikkeliin “Politiikka sotkeentui urheiluun”

  1. Kyllä tässä oli taustalla tukemassa laaja yhteiskunnallinen vaikuttajaverkosto, enkä pois sulkisi myöskään presidenttiämme. Tuskin millään kansalaisfoorumilla KHL:n – Jokerien tuki olisi saanut hurraa huutoja paitsi joissakin kiekkofaneissa.
    Saarikon perustelu siitä, että urheilu ei voi elää vain omassa maailmassaan, vaan se on osa monialaista yhteiskuntaa vaikuttavuudessaan.
    Mielestäni täysin oikea päätös.

  2. Politiikka ei sotkeutunut urheiluun, vaan se on siinä aina ollut. Hyvä kun eivät menneet sinne diktatuurivaltioon.

    1. Kyllähän se politiikka aina on urheilussa mukana ollut. Kait nyt ainakin muutamat muistavat, että urheilun keskusjärjestöjä on vuosikymmenet ollut kaksi, TUL ja SVUL, sittemmin toki yhdistyivät.

  3. Tässä tapauksessa kyllä, mutta jalkapallon MM-kisat pelataan ”ei niin demokraattisesssa Quatarissa” eikä Kiinakaan ole mikään demokratia jne.Akuutti tilanne kuitenkin nähtiin niin, että oli tarpeen ottaa kantaa Lukashenkaan vastaan ja opposition puolesta. Ilman mielenosoituksia diktatuurissa pelaaminen ei olisi ollut ongelma, KHL on diktatuurien kiekkosarja.

  4. Jos tarkkoja ollaan suomalaisen joukkueen mukanaolo moisessa sarjassa on häpeä. Kiitos kuuluu asiasta eräälle jonka nimeä en viitsi mainita.

  5. Paitsi poliitikot niin myös yritysmaailma on vahvasti nivoutunut urheiluun.
    Tällaisilla mielenosoituksilla tuskin on merkitystä KHL:lle.

    Venäjä pysyy Venäjänä – terveitä Putinin vastustajia kuolee yllättävästi.

    **************************************************************************************
    https://www.iltalehti.fi/khl/a/dc5c7bee-aed2-4a6c-a945-5c1122cc543e

    Jokereiden kotisivuilta katosi sponsoreita – muutos tapahtui parissa päivässä
    Useiden suomalaisyritysten logot ovat viimeisen parin päivän aikana kadonneet Jokereiden sponsorisivulta samaan aikaan, kun julkisuudessa on käyty kriittistä keskustelua KHL-joukkueen päätöksestä pelata kauden avausottelunsa Valko-Venäjällä.

    ***************************************************************************************

    Tämä varmasti kirpaisisi Venäjän talouden kehitystä.

    https://www.verkkouutiset.fi/saksassa-valaytetaan-venajan-kaasuputkihankkeen-pysayttamista/#cf875a60

    Saksan liittopäivien ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja ja CDU-vaikuttaja Norbert Röttgen esittää Nord Stream 2 -kaasuputkihankkeen keskeyttämistä venäläisen oppositiovaikuttaja Aleksei Navalnyin myrkytyksen takia. Röttgenin mielestä asiasta tulisi tehdä yhteinen EU-tason päätös.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *