Kysyin Haloselta, että ”Koska nää Suamen haistapaskantierepresitentit loppuu?”

Saas nährä ny sitten, vasaaako se jotain!!!…

https://yle.fi/uutiset/3-11160668

Mitä Halonen ajattelee tapahtumista Venäjän johdossa?

Entä minkälaista rauhanprojektia tarvittaisin Lähi-itään, jossa Iranin ja Yhdysvaltain välit kiristyivät sodan partaalle alkuvuodesta?

Kotimaassa perustuslakivaliokunta selvittää ulkoministeri Pekka Haaviston toimien laillisuutta al-Holin leirin suomalaisnaisten ja lasten suhteen. Miten Suomi on Halosen mielestä hoitanut asiaa?

Halonen oli Suomen ensimmäinen naispresidentti. Nyt politiikan huipulla, puolueidensa puheenjohtajina hallituksessa on viisi naista. Minkälainen oli naispresidentin esimerkin voima?

TV1:n Ykkösaamun vieraana lauantaina 18.1. klo 10.05 on presidentti Tarja Halonen. Seija Vaaherkumpu haastattelee.

Haloselle voi lähettää kysymyksiä osoitteeseen tv1.ykkosaamu@yle.fi tai alla olevalla lomakkeella.

3 Replies to “Kysyin Haloselta, että ”Koska nää Suamen haistapaskantierepresitentit loppuu?””

 1. Naispresidentti näytti olevan siä mieltä, että pitää luopua jalkaväkimiinoista, koska Venäjällä niitä on liikaakin.

  Naispresidentti näytti olevan sitä mieltä, että suomalaista työtöntä pitää syrjiä ”positiivisen syrjinnän” keinoin.

  Naispresidentti olisi suhtautunut myönteisesti, jos hänet olisi syrjäyttänyt Ambomaalta tuotu nainen. Mutta jos olisi tuotu suomikylki edellä kukeva mies, niin sitä hän ei olisi hyväksynyt.

  Naispresidentti teki Astrid Thorsin kanssa ilmastonpilaamiskeikan Afrikkaan pelottelemaan paikallisia muslimeita akkavallalla.

  Naispresidentti puolusti väkivaltaruotsia sanoen, että eihän tiedä, että voi joutua joskus muuttamaan Turkuun. Voisi silloin tulla itku, jos ei ruotsia osaisi.

  Naispresidentti harrasti napatanssia. Sen seurauksena meillä on nyt napatanssiva hallitus, joka on vailla muuta huolen häivää kuin maltilliset eli konservatiiviset persut.

 2. Kovin vaisu oli, mutta yhä Ukrainan ”oranssien” väreihin sonnustautui, vanha ”prelleys” oli poissa…

 3. https://www.is.fi/politiikka/art-2000006377055.html?fbclid=IwAR0NncsfX38IlPOqvsx-u0haIeUBA-XGqGrq_ZLLBylDvG34aTNAvS7STwE

  Haaviston toimien tutkintaa vaatineet kansanedustajat vastaavat Tarja Haloselle: ”Vähän kaukaa haettua”

  Julkaistu: 14:13, Päivitetty 15:21

  Haaviston toiminnasta al-Holin leiriläisten kotiuttamisessa muistutuksen tehneet eivät ole yhtä mieltä presidentti Tarja Halosen kommenteista.

  Kansanedustaja Tom Packalén (ps) kiistää presidentti Tarja Halosen esittämän väitteen, jonka mukaan ulkoministeri Pekka Haaviston tutkinnassa olisi kyse presidenttipelistä.

  – Minusta on vähän kaukaa haettua, että tässä nyt jotain presidentinvaalikampanjaa käydään, kun sellaista ei ole lähipiirissäkään tulossa, Packalén toteaa.

  Lue lisää: Presidentti Halonen epäilee Haaviston toimien tutkintaa presidenttipeliksi

  Packalén oli yksi kymmenestä kansanedustajasta, jotka jättivät joulukuussa Haaviston toiminnasta muistutuksen, jossa perustuslakivaliokuntaa pyydettiin selvittämään hänen toimiensa laillisuus al-Holin leirillä olevien Suomen kansalaisten kotiuttamisessa.

  Packalénin mukaan kysymys on siitä, millä tavalla luottamus palautetaan ulkoministerin toimintaan.

  – Olen tosi pettynyt Haavistoon, hän sanoo.

  – Hän on tosi pätevä ja osaava kaveri, mutta näin ei vain voi toimia. Hänen pitäisi puhua totta ja noudattaa lakia, ja tässä on nyt kummankin osalta avoimia kysymyksiä.

  Haaviston toiminnasta tehdyn muistutuksen allekirjoittajiin kuuluu myös kansanedustaja Kalle Jokinen (kok).

  – Kyllä tässä on kysymys paljon isommasta asiasta kuin presidentinvaalikampanjoinnista tai presidenttiehdokkuudesta, Jokinen sanoo.

  – Itse lähdin siitä, että kyllä oikeusvaltiossa pitää aina voida luottaa siihen, että ministerien ja virkamiesten toiminta on lainmukaista. Jos on pieninkin epäilys siitä, että ministeri saattaisi antaa lainvastaisia ohjeita virkamiehelle tai että virkamies jopa toimia lainvastaisesti, niin silloin on syytä se asia selvittää.

  Jokinen sanoo toivovansa, että Haavisto on toiminut asiassa on oikein.

  – Silloin oikeusvaltion uskottavuus säilyy, Jokinen toteaa.

  Muistutuksen tekijöihin kuuluu niin ikään kansanedustaja Heikki Vestman (kok), joka on myös Haavistoa tutkivan perustuslakivaliokunnan jäsen. Hän ei Halosen esittämää väitettä kommentoinut, koska valiokunnassa oli päätetty, että vain valiokunnan puheenjohtaja voi kommentoida asiaa ennen käsittelyn päättymistä.

  – Tämä on vakava oikeudellinen prosessi, joka on tällä hetkellä keskeneräinen. Sen oikeudelliset perusteet on esitetty muistutuksessa, Vestman toteaa.

  – Noin yleisesti en pidä asiallisena, jos keskeneräiseen ministerivastuuprosessiin pyritään ulkoapäin vaikuttamaan.

  Lue lisää: Pekka Haaviston ja Pasi Tuomisen kuuleminen kesti kuusi tuntia – ”Kertomukset ristiriitaisia keskenään”

  Muistutuksen perustuslakivaliokunnalle jättivät Packalénin ja Vestmanin ohella kansanedustajat Mari Rantanen (ps), Wille Rydman (kok), Jussi Wihunen (ps), Veijo Niemi (ps), Kalle Jokinen (kok), Kari Tolvanen (kok), Sari Tanus (kd) ja Jari Ronkainen (ps).

  Lue lisää: Oppositioedustajat vievät Haavisto-asian perustuslakivaliokuntaan – kokoomuksen Vestman: ”On epäilys, onko Haavisto toiminut al-Holin kysymyksessä koko ajan laillisesti”

Kommentoi