Viherutopia jyllää – huti keksi kikkakuutosen

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000006375616.html

”Vihreiden puheenjohtaja Maria Ohisalo vaatii työttömyysputken lyhentämistä”

”Putken poistamisen työllisyysvaikutukseksi on arvioitu jopa 10 000 lisätyöllistä, mutta uusimman päätöksen jälkeen vaikutus lienee pienempi.”

Mitenkähän se työllisyys tällä kikkakuutosella lisääntyy, jos päälle kyysikymppinen on työttömänä eikä oteta töihin?

Eiväthän nämä vanhat pääse edes haastatteluihin ja huti kuvittelee, että sakki ryntää töihin – joita ei edes ole, kun lyödään kapulaa jalkojen väliin.

On tuo virheiden logiikka todella jalat irti maasta.

3 Replies to “Viherutopia jyllää – huti keksi kikkakuutosen”

 1. Vihreät myöhästyi edellisestä hallituksesta?

  Toinen temppu, jolla luullaan saatavan ihmisiä töihin on kotihoidontuen lyhentäminen. Hoitovapaalla olevan työt hoitaa kuitenkin aina joku ja saa arvokasta työkokemusta, ehkä työpaikan sen avulla. Sijaisuudet sitten vastaavasti vähenevät. Osa joutuu myös kortistoon sen sijaan että voisi hoitaa pikkurahalla omia lapsiaan. Ja kuntien menot kohoavat kun pitää järjestää lisää kalliita kunnallisia hoitopaikkoja.

  Logiikka: ”mene töihin”, eli töitä on kaikille heti kun vaan menevät. Palkatonta työtä kyllä löytyisikin tai provisiopalkalla. Ongelmana on, ettei syömättä elä.

 2. Ei siinä mitään, jos joku on noin arvioinut. Voidaanhan katsoa, pitääkö arvio psikkaansa.

  Kaveriltani on leikattu pumppu ja tehty kalloon reikä hyytymän poistamiseksi. Ikää yli 70, mutta puhtia riittää. Kerran pelasti henkenikin jouduttuani puristuksiin.

  Tehtaan lopettaessa työnnettiin eläkeputkeen aivan liian varhain. Tällaisia tapauksia lienee paljon.

 3. Kyllä putki lyhenee jos on töitä ja niistä maksetaan asiaankuuluva palkka eikä siinä ole osuutta virheellä vaan työnantaja jos saa hommansa rullaamaan ottaa työntekijöitä toki sekin nykyään haluaisi tekijän puolipalkalla…

Kommentoi