EU:ta vastaan hyökätään asemuodoistetuilla väestönsiirroilla, sisäministeri Ohisalo heiluttaajo valmiiksi valkoista lippua

Vuoden 2015 siirtolaiskriisi on edelleen tuoreessa muistissa. Miljoonan ihmisen marssi Eurooppaan. — Mitä tuolloin tapahtui?
Myös Naton Euroopan komentaja, kenraali Philip Bredlove syytti 2016 Syyriaa ja Venäjää väestönsiirtojen käyttämisestä aseena.

Amerikan sotastragedian professori Sean MacFate analysoi tätä käsitettä kirjassaan ”Goliath”.
-Ennen elettiin maailmassa missä valta kasvoi kiväärin piipusta. Näin ei enää ole. Jos Venäjä haluaa vakauttaa Eurooppaa, sen ei tarvitse uhata sotilaallisilla toimilla tai Zapad-sotaharjoituksilla kuten Neuvostoliitto aikoinaan teki. Sen sijaan Venäjä on pommittanut Syyriaa ja ajanut kymmeniä tuhansia ihmisiä pakoon kohti Eurooppaa. Siirtolaishyöky käynnisti Euroopapassa poliittisen kriisin, ajoi Britannian lähemmäs Brexitiä ja edisti vallanpitäjiin kohdistuvaa antipatiaa.

McFate kertoo, että militarisoitujen väestönsiirtojen avulla Putinin Venäjä saavutti sen, mihin Neuvostoliitto valtavan kalliilla asearsenaalilla ei koskaan kyennyt. Syyria ja venäjä epävakauttivat yhdessä Eurooppaa ja rikkoivat sen yhtenäisyyttä.
– Parhaissa aseissa ei nykyään ole luoteja, McFate summaa. Kukaan ei enää tappele konventionaalisin keinoin.

Samoin huippuyliopisto MIT:n professori Kelly Greenhill valottaa ilmiötä kirjassaan ”Weapons of Mass Migration”.
Greenhill on tunnistanut kymmenittäin tapauksia, joissa pahimmillaan miljoonien ihmisten virtoja on ohjailtu. Tarkoituksena on pakottaa vastaanottajamaan poliittinen johto toimimaan halutulla tavalla.

Kansainvälisen politiikan manööverit uhmaavat arkijärkeä. Greenhillin mukaan vastaanottajamaan sitoutuneisuus liberaalien demokratioiden periaatteisiin kasvattaa kiristyksen onnistumisen todennäköisyyttä.

Perjantaina Ohisalo kertoi kantanaan, että kansainvälisen oikeuden mukaan Kreikan pitää ottaa turvapaikkahakemuksia vastaan. Hän vastasi myöntävästi MTV3:n kysymykseen:” Jos Suomen itärajalla olisi vastaava tilanne, ottaisiko Suomi vastaan turvapaikanhakijoita?
———————————-
Kirjoitukseni lähteenä olen käyttänyt: Suomen Uutiset 7.3.2020 otsikolla ” Kommentti: EU:ta vastaan hyökätään asemuodostetuilla väestönsiirroilla, sisäministeri Ohisalo heiluttaa jo valmiiksi valkoista lippua”.
———————————
Tähän on tultu. Sukupuolikiintiöiden ja feminismin ja ääriliberalismin luvatussa maanosassa, Euroopassa, yhden jäsenmaan eli Suomen sisäministeri on pihalla kuin lumiukko (vai pitäisikö ajan henkeä mukaillen sanoa kuin lumiakka), kun Eurooppaa ja myös Suomea uhkaa vuoden 2015 kaltainen”siirtolaisten” invaasio, todennäköisesti vieläkin pahempi.

24 Replies to “EU:ta vastaan hyökätään asemuodoistetuilla väestönsiirroilla, sisäministeri Ohisalo heiluttaajo valmiiksi valkoista lippua”

 1. Tulemme näkemään vielä armeijankin joka on täynnä sukupuolta joka ei kykene sodan aikana niihin rasitteisiin kuin pitäisi. Ei riitä että vaatimustasoa tiputetaan, vastapuoli ei moista tee….kaikki kunnia tietenkin vapaaehtoisille mutta isossa kuvassa se ei toimi.

 2. Tervemenoo vaan EU!

  Vaanhat siirtomaavallat tulkoot toimeen keittämänsä sopan kanssa.

 3. Maria Ohisalon kanta on, että tulijat pitää päästää rajan yli ja turvapaikkahakemusten käsittely pitää käynnistää, vaikka tulijoita olisi kymmeniä tuhansia päivässä. Näin asia pitää ymmärtää, vai?

  Monet kansainväliset sopimukset ovat syntyneet aivan toisenlaisessa tilanteessa kuin mitä nyt olaan.

  Sopimuksia pitäisi päivittää tai jättää noudattamatta.
  .
  Maria Ohisalo on mediassa kutsunut kansainvälisiä sopimuksia laeiksi, mitä ne eivät millään muotoa ole.

  Ajatellaan vaikka ilmastosopimuksia – sopimuksia rikkovia maita on runsaasti.

  *********************************
  https://www.is.fi/politiikka/art-2000006431258.html
  Maria Ohisalo Ylellä: Kreikka toimii väärin – ”Turvapaikkahakemukset pitäisi aina ottaa vastaan”
  **********************************
  P.S.
  Ehtiiköhän Ohisalo paneutua Suomen asioihin missään vaiheessa?

 4. Ministerin suusta on vähintäänkin omituista puhetta, että kansainväliset sopimukset menisivät itsenäisen valtion (tässä tapauksessa Kreikka) omien lakien ja oman maan turvallisuuden edelle. – Missähän todellisuudessa sisäministeri Ohisalo elää, vai ohjeistaako kenties joku tai jotkut hänen puheitaan ja tekojaan?

  Mitä tulee kansainvälisiin sopimuksiin, kriisitilanteissa niillä on vain vessapaperin arvo. Muistamme hyvin kuinka vuonna 2015 Ruotsi heitti Dublinin sopimuksella kuikkaa ja kuskasi junalasteittain pakolaisia, siirtolaisia, millä nimellä vain, Haaparantaan Suomen rajalle, ja ilmeisesti Sipilän hallituksenkin mielestä Duplinin sopimus oli vain merkityksetön paperinpala, koska se salli Ruotsin toimenpiteet.

 5. Otsikko ei aivan vastaa artikkelin sisältöä -nimitäin vasemmistoliiton kohdalla.

  Ote:

  ”Li Andersson, Vasemmistoliitto

  – Kansainvälisen oikeuden näkökulmasta vastaus on varsin selvä: jätetyt turvapaikkahakemukset on otettava vastaan ja ne on käsiteltävä asianmukaisesti. EU:n on kyettävä yhteistyöhön tässä vaikeassa tilanteessa, jotta Etelä-Euroopan maita ei jätetä siirtolaistilanteen kanssa yksin.
  – Suomella on pitkä EU:n ulkoraja ja on myös meidän etumme, että yhteistyö siirtolaisasioissa saadaan toimimaan.”

  *
  Jopa Ohisalo näyttäisi lopulta tajuavan, että Kreikan toimet ovat oikeutettuja – sillä on oikeus turvata rajansa ja kansalaistensa turvallisuus.

  **********************************************************************************
  https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/103e2515-be41-4855-85f1-5f94f497fc50

  IL kysyi, puheenjohtajat vastasivat – näin Turkin pakolaisten kanssa on toimittava: ”Kreikan toimet oikein”
  *

  .

 6. Hyytävää luettavaa, siis Li Anderssonin näkemys.

  Mikä on Kansainvälinen oikeus, johon sekä Li Andersson että Anna-Maja Eriksson vetoavat?

  1. Sitä voi kysyä, mutta selvää vastausta et näiltä saa.
   Pakolaisista on olemassa sopimus, mutta se ei koske siirtolaisia/elintasoturisteja.
   Kukin maa saa päättää omasta siirtolaispolitiikastaan täysin itsenäisesti eikä yhtään siirtolaista ole pakko ottaa vastaan.
   Turvapaikkajärjestelmän käyttäminen siirtolaisuuden hyväksi on törkeää väärinkäyttöä ja sitä yrittäville voi laillisesti antaa kalossinkuvan persuksiin.

   1. Henkilö, joka on vuosia asunut turvallisessa maassa ei ole pakolainen pakolaissopimuksen tarkoittamalla tavalla.
    Niinpä nyt Turkista Eu:n alueelle pyrkivät ovat pääosin siirtolaisia, joita pakolaissopimus ei koske.

 7. ” ..jotka yleisesti hyväksytään kansakuntien välisissä suhteissa.”

  Maailmalla tulee varmasti jatkossa esiin tihenevään tahtiin tilanteita, joissa kansakunnan tilasta vastuussa olevat henkilöt joutuvat päättämän, voidaanko kaikkia aikaisemmin selviöinä olevia normeja ja sääntöjä noudattaa. Mikään kansainvälinen oikeus ei voi tuomita hallitusta, joka huolehtii kansansa turvallisuudesta ja hyvinvoinnista

  *********************************************************
  International law, also known as public international law and law of nations, is the set of rules, norms, and standards generally accepted in relations between nations. [ Wikipedia ]

  Kansainvälinen oikeus, joka tunnetaan myös nimellä kansainvälinen julkisoikeus ja kansakuntien oikeus, on joukko sääntöjä, normeja ja normeja, jotka yleisesti hyväksytään kansakuntien välisissä suhteissa.

  ***
  [ Toinen lähde ]
  https://www.britannica.com/topic/international-law
  International law, also called public international law or law of nations, the body of legal rules, norms, and standards that apply between sovereign states and other entities that are legally recognized as international actors. The term was coined by the English philosopher Jeremy Bentham (1748–1832)

  Kansainvälinen oikeus, jota kutsutaan myös kansainväliseksi julkiseksi oikeudeksi tai kansakuntien laeiksi, oikeussääntöjen, normien ja standardien kokonaisuus, jota sovelletaan suvereenien valtioiden ja muiden kansainvälisesti toimijoiksi tunnustettujen yksiköiden välillä. Termin loi englantilainen filosofi Jeremy Bentham (1748–1832).

  ***********************************************************
  P.S.
  Muistammehan Slobodan Milošević’n ja Idi Amin’n. Kumpaakin syytettiin kansainvälisten sääntöjen rikkomisesta. Slobodan Milošević toimitettiin Haagin tuomioistuimeen, kun Serbian hallitus asian loputa hyväksyi. Haagin tuomioistuimella ei siis ole poliisin valtuuksia maailmalla. Idi Amin eli maanpaon jälkeen Saudi-Arabiassa. Häntä ei asetettu koskaan vastaaman toimistaan.
  Kansainvälisten sääntöjen noudattaminen on siis enemmän tai vähemmän vapaehtoista.

 8. https://areena.yle.fi/1-50331958

  Alusta 10:30
  ..
  Matti Sarasmaa

  Rajavartioston mukaan lailliset rajanylityspaikat voidaan sulkea.

  Jos rajat laitetaan kiinni, niin aina pitää tarjota se mahdollisuus niille henkilöille, jotka ylittävät rajan joko rajanylityspaikoissa tai maaston kautta, että heidän turvapaikkahakemuksensa käsitellään. Suomessa ei voi olla sellaista tilannetta, että turvapaikan hakija käännytetään ilman asianmukaista käsittelyä rajan yli takaisin.

  [ Siinä on Matti Sarasmaan / Suomen Rajavatiosto terveiset Putinille. Suomessa kaikissa tilanteissa otetaan tulijat sisään ja käynnistetään turvapaikkahakemusprosessi.]
  *
  Kun palautukset eivät kuitenkaan juurikaan onnistu, onko koko turvapaikkahakemusprosessi turhaa?

 9. https://areena.yle.fi/1-50331958

  Alusta 10:20 ..

  Sanna Mari n ymmärtää Kreikan toimet, kun maa keskeytti turvapaikkahakemusten vastaanottamisen, mutta tuomitsee väkivallan rajalla.

  Hmm.,, Jos suuri joukko ihmisiä yrittää tunkeutua rajan yli väkivalloin, niin miten tulijat voidaan estää ilman pienintäkään väkivaltaa?

 10. Kansainvaellus ja Pimiä aika.

  Turkin ja Kreikan välillä on meneillään hermopeli. Turkki yrittää patistaa maassa olevia siirtolaisia pyrkimään Kreikan ja EU:n alueelle. Tulijoille on jaettu rahaa, arabiankielisiä oppaita ja karttoja ym. On uskoteltu, että heidät otetaan vastaan avosyliin Eu:n alueella. – –

  Eli Ohisalon mielestä pitäisi ottaa kaikki turvapaikanhakijat vastaan kuten meneteltiin 2015. Sen voi ennakoida johtavan valtavaan tulijoiden tulvaan, sehän on tosiasiassa sama kuin ilmoitus että raja on auki. – –
  Jokin aika sitten Ohisalo junaili polittisella nimityksellään sisäministeriön kansliapäälliköksi Kirsi Pimiän. Perusteluna oli, että Pimiällä on oikea ”asenne” nykyisen hallituksen politiikkaan. Tuosta asenteesta saatiin tuntumaa, kun Pimiä otti kantaa Kreikan tilanteeseen , että Suomen rajalla ei noudateta tuollaista käytäntöä.
  ”No mä sanoisin, että Suomi on sitoutunut kansainvälisiin sopimuksiin ja tietysti omaan lainsäädäntöönsä ja sen perusteella tilanne ei tulisi ei tulisi meillä kysymykseen”, hän sanoo.

  Eli Pimiän mielestä siinä tapauksessa, että Suomen itärajalle muodostuisi samanlainen tilanne kuin Kreikassa, Suomi ottaisi vastaan kaikki turvapaikanhakijat. LInja on siinä sama kuin mitä Ohisalo ja Haavisto ovat julistaneet.

  Tuollainen linja on eri kuin mitä EU noudattaa Kreikassa ja mitä presidentti Niinistö ilmaisi. Mielenkiintoista, että Pimiä ilmoittaa tämän olevan Suomen hallituksen kanta. Siis keskusta, demarit ym. ovat sitoutuneet tähän poliittisesti – vai ovatko?
  ————————————————–
  Edellä oleva on lainaus Olli Pusan artikkelista Oikeassa mediassa 5.3.2020, artikkelin otsikko sama kuin tässä.
  —————————————————
  ”No mä sanoisin, että Suomi on sitoutunut kansainvälisiin sopimuksiin ja tietysti omaan lainsäädäntöönsä ja sen perusteella tilanne ei tulisi meillä kysymykseen.”
  Mihin kansainvälisiin sopimuksiin? Missä ja milloin ne on solmittu ja millä tavalla ne Suomea velvoittavat? (kysymysmerkit lienevät turhia mutta toivossa on hyvä elää).
  Että Suomi on sitoutunut omaan lainsäädäntöönsä. Onhan Suomi tietysti sitoutunut siihenkin, mutta ennen kaikkea Suomi on sitoutoutunut n o u d a t t a m a a n maan lakeja ja asetuksia.

  Joskus tuntuu siltä (huokaus), että on helpompi kiskoa gorillalta kulmahammas kuin saada punavihreät poliittiset päättäjät puhumaan selkokieltä. Sama taitaa koskea poliitikkoja yleensäkin. Vaikka on joukossa sellaisiakin, jotka osaavat puhua äidinkieltään hyvin ja tiivistetysti niin että hidassaattoisempikin ymmärtää.

 11. Kansainvälisen oikeuden professori Martti Koskenniemi Helsingin yliopistosta ei ole varmaan huomannut, että maailma on muuttunut tavattomasti viimeisten vuosikymmenten aikana. Suuret ihmismassat ovat lähteneet liikkeelle. Lähdön syynä ei usein ole vainotuksi tulo, vaan heikentynyt toimeentulo – haetaan parempaa ’aidan toiselta puolelta’. Olosuhteiden heikentymisen ja rauhattomuuden taustalla on usein liiallinen väestönkasvu maan resursseihin nähden.
  .
  Oikeudenmukaisena ratkaisuna en pitäisi ongelmien levittämistä alueille, joissa ihmisen ovat hoitaneet asiansa vastuullisesti.
  .
  Kaikkia kansainväliä sopimuksia ( joita myös usein kutsutaan laeiksi ) pitää voida päivittää vastamaan maailman kunkin hetkistä tilannetta.

  Martti Koskenniemi : ”Pakolaissopimuksen tärkein määräys..”
  [ Siis sopimus – ei laki ]
  **
  Martti Koskenniemi : Tämä ei ole teknisesti kovinkaan monimutkaista..”

  Professori on saanut runsaskätisen toimeentulon veronmaksajilta vuosikymmenien ajan. Hänen mielestään varmaan kaikkien käytännön asioiden aikaansaanti on helppoa – esimerkiksi ylläpidon tarjoaminen 3,7 miljoonalle Turkissa oleskelevalle pakolaiselle.

  *******************************************************
  https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/mtv-uutisten-kysely-puolet-pitaisi-turkin-ja-eu-n-valisen-rajan-kiinni-professori-on-sietamatonta-etta-eurooppa-katsoo-omaan-napaansa-kun-pakolaiset-tarvitsevat-apua/7755006#gs.zg00hy

  MTV Uutisten kysely: Puolet pitäisi Turkin ja EU:n välisen rajan kiinni – Professori: ”On sietämätöntä, että Eurooppa katsoo omaan napaansa, kun pakolaiset tarvitsevat apua”

  Kreikka toimii laittomasti. Minusta on vaikea ymmärtää, että tätä laittomuutta voitaisiin EU:n tai Suomen viranomaisten taholta mitenkään erityisesti ymmärtää saati sitten tukea, toteaa kansainvälisen oikeuden professori Martti Koskenniemi Helsingin yliopistosta.
  .
  Pakolaissopimuksen tärkein määräys ja yksi kansainvälisen oikeuden ihmisoikeusnäkökulmasta tärkeimpiä määräyksiä ylipäänsä on se, että henkilö, joka hakee turvapaikkaa, saa tämän turvapaikkakäsittelyn välittömästi aikaiseksi ja sen jälkeen, että häntä ei palauteta siihen maahan, jossa hän kokee tulevansa syrjityksi. Kreikka ilmoittaa, että se rikkoo sitä ja vieläpä kreikkalaiset diplomaatit kulkevat ulkomailla pröystäilemällä sillä, Koskenniemi jatkaa.
  .
  Tämä ei ole teknisesti kovinkaan monimutkaista. Tämän monimutkaiseksi on tehnyt ainoastaan se, että on syntynyt poliittinen pattitilanne, jossa omaa etuaan tavoittelevat oikeistopoliitikot ovat katsoneet, että he voivat tällä toiminnalla hankkia kannatusta itsellensä. eikkalaiset diplomaatit kulkevat ulkomailla pröystäilemällä sillä, Koskenniemi jatkaa.

 12. Vihreät olisivat varmaan valmiit jakamaan myös Syyriassa olevat 3,7 miljoonaa pakolaista EU-maihin – ainakin Ville Niinistö

  ******************************************************************************
  https://yle.fi/uutiset/3-11243719
  5.3.2020

  Ryhmä EU-parlamentaarikkoja vaatii Kreikan rajalle jumittuneiden, Turkista tulleiden siirtolaisten ottamista muihin EU-maihin välittömästi.
  Saksalaisen demarimepin Dietmar Kösterin komissiolle osoittaman kirjeen on allekirjoittanut 59 meppiä. 14 suomalaisesta euroedustajasta vihreiden Ville Niinistö on allekirjoittanut vetoomuksen.

  https://www.facebook.com/areyousyrious/posts/1525079210974290
  59 MEMBERS OF THE EUROPEAN PARLIAMENT IN A LETTER TO THE COMMISSION: GREECE IS BREAKING LAW, VIOLENCE MUST STOP!
  (full text below)

  On the initiative of Dietmar Köster, MEP and Cornelia Ernst, 59 members of the EP from different political groups, including very vocal Erik Marquardt, Malin Björk and Tineke Strik, have co-signed a letter to the representatives of the European Commission, denouncing recent events in Greece. We bring you the full text of the letter, which was sent to the Commission today.
  Dear Vice President Schinas, Dear Commissioner Johansson, Dear President of the European Council Michel,
  It has been several days now that we are witnessing a deeply worrying situation at the external borders of the Union,

  We call upon you to take all necessary and immediate actions, including via an extraordinary EU Summit, in order to ensure the evacuation of seekers of international protection from the Greek islands and the land borders with Turkey, their immediate transfer to all the EU Member States and, in parallel, to enable the functioning of a fair and effective common asylum system and the creation of safe and legal pathways to the EU.
  With sincere regards,

  Dietmar Köster
  Cornelia Ernst
  François Alfonsi
  Rasmus Andresen
  Maria Arena
  Petras Auštrevičius
  Pernando Barrena Arza
  Pietro Bartolo
  Benoît Biteau
  Malin Björk
  Michael Bloss
  Damian Boeselager
  Manuel Bompard
  Milan Brglez
  Saskia Bricmont
  Martin Buschmann
  Damien Carême
  Anna Cavazzini
  David Cormand
  Clare Daly
  Gwendoline Delbos-Corfield
  Karima Delli
  Özlem Demirel
  Bas Eickhout
  Tanja Fajon
  Jens Geier
  Raphaël Glucksmann
  José Gusmão
  Claude Gruffat
  Hannes Heide
  Yannick Jadot
  Aurore Lalucq
  Philippe Lamberts
  Pierre Larrouturou
  Pierfrancesco Majorino
  Erik Marquardt
  Marisa Matias
  Hannah Neumann
  Maria Noichl
  Ville Niinistö | ***
  Anne-Sophie Pelletier
  Pina Picierno
  Manu Pineda
  Sira Rego
  Terry Reintke
  Diana Riba I Giner
  Michèle Rivasi
  Caroline Roose
  Domènec Ruiz Devesa
  Isabel Santos
  Mounir Satouri
  Andreas Schieder
  Tineke Strik
  Marie Toussaint
  Miguel Urbán Crespo
  Monika Vana
  Hilde Vautmans
  Bettina Vollath
  Salima Yenbou

 13. EU:n troikka yrittää kynsin hampain saada aikaan liittovaltiota ja siihen tarvittiin vuoden 2015 pakolaisinvaasio ja siihen tarvitaan nyt uusi invaasio. Tämä toinen invaasioi olisi jo tullut elleivät kansallismieliset voimat olisi heränneet Euroopan maissa ja Yhdysvalloissa. Tämän vuoksi eliitin omistama valtamedia jauhaa raivokkaasti populistipuolueista, rasismista, vihapuheesta, ja juuri tämän vuoksi vihapuhetermiä ajetaan Suomessakin lakiin merkittäväksi kuin käärmettä pyssyyn. Jokainen ymmärtää että ilman sananvapauden rajoittamista väestönvaihto epäonnistuu EU-maissa ja sen myötä koko Euroopassa.
  Ilman merkittävää väeöstönvaihtoa Orwellin dystopia jää toteutumatta.

 14. Sota on rauhaa, vapaus on orjuutta, tietämättömyys on voimaa. – George Orwell

  Yleisen petoksen aikana totuuden kertomisesta tulee vallankumouksellinen teko. – George Orwell

 15. Ei Venäjä mitään epävakauttanut.

  EU:n liittovaltiofanaatikot epävakauttivat pelottelemalla Ukrainan venäläistä puoliskoa EU-liittovaltiolla, provosoiden heitä eroon Ukrainasta.

  Kaukasiassa parin alueen osseetit ja venäläiset alkoivat pelätä Stalinia ihailevan georgialaisen silloisen johdon hirmuvaltaa. Kiihottajina olivat siis Stalinin palvojat Georgiassa.

  Ilman EU:n ja USA:n myötämielisyyttä ei kapina Syyriassa olisi alkanutkaan. Yhdeksän vuotta on jo sodittu.

  1. Suomen kannalta on uhkaavaa, että Venäjä on lisännyt joukkoja Suomen vastaisella rajalla. Ne eivät ole siellä Venäjän stradegian takia, vaan taktiikan takia.

   Koska ns. Länsi on harjoittanut häsläämistä jo pidemmän aikaa, pidetään Venäjällä mahdollisena, että jonkun lännenmiehen kupoli sekoaa lopullisesti ja alkaa suurempi sota, jossa tilanteessa Venäjän on siirrettävä joukkonsa Suomen rajalta Ruotsin ja Norjan rajoille.

   Näin olen ilmoja haistellut ja arvelen Putinin selittäneen näkökantansa Niinistölle.

 16. Ohisalo taistelee ilmastonsuojelua vastaan pyrkimällä lisäämään muuttoliikettä pohjoiseen.

  Ohisalon tulee olla Kreikan kannalla rajan suojelussa, jotta EU tukkisi tarvittaessa Venäjän vastaista rajaa.

  Jos Venäjä joutuu sisällissotaan, niin pakolaisia sieltä tähän suuntaan tulee riittämään. Pakolaiset pitäisi leirittää EU:n rajoille.

  —————–

  Voi olla, että heimoveljemme Putin (vepsäläinen) on saanut pidettyä Venäjän suhteellisen rauhallisena.

  Vaikea on sanoa, mikä muutos näissä asioissa johtaisi myönteiseen ja mikä kielteiseen kehitykseen.

Kommentoi