Kansanedustajat vaativat ”paperittomille” seksuaali – lisääntymisoikeutta

Vasemmistoliiton ja vihreiden kansanedustajat ovat jättäneet eduskunnalle kirjallisen kysymyksen (27. helmikuuta) ”paperittomien” henkilöiden seksuaali- ja lisääntymispalveluiden toteuttamisesta.
Saara Hyrkkö (vihr), Veronika Honkasalo (vas.), Satu Hassi (vas.), Sofia Virta (vihr.) ja Merja Kyllönen (vas.) toteavat, että seksuaali- ja lisääntymisoikeudet ovat universaaleja ihmisoikeuksia, jotka kuuluvat jakamattomina kaikille.
Kansanedustajat muistuttavat, että edellä mainitut oikeudet toteutuvat täydellisenä vain silloin, jos henkilöllä on pääsy seksuaali- ja lisääntymisterveyden palvelun piiriin. Palvelut tarkoittavat esimerkiksi luottamuksellista, asiantuntevaa ja ajankohtaista seksuaalineuvontaa, seksitautien testausta, mahdollisuutta ehkäisyneuvonnan käyttöön taloudellisesta tilanteesta ja asuinpaikasta riippumatta sekä oikeutta saada turvallinen raskaudenkeskeytys. Palvelut tulee olla saatavilla maksuttomasti tai edullisesti taustasta riippumatta.
———————————
Kirjoitukseni lähde: verkkolehti Kansalainen 5.2.2020. Artikkelin kirjoittaja Petri Saarela, otsikko sama kuin tässä.
———————————
Ensinnäkin, eikö kansanedustajienkin pitäisi puhua selkokieltä eli puhua laittomasti maassa olevista, eikä orwellilaista peitekieltä ”paperittomista”?
Toiseksi, mitä ovat nämä universaalit ihmisoikeudet ja onko Suomi hyväksynyt sopimuksen ”jossa universaalit ihmisoikeudet” menevät maan lakien edelle? Tietääkseni ei ole.
Mikä motiivi (maan lakien halveksumisen lisäksi) tällaisella vaatimuksella on?

10 Replies to “Kansanedustajat vaativat ”paperittomille” seksuaali – lisääntymisoikeutta”

 1. Korjaus. Otsikosta jäi ja-sana pois. Pitää olla ”Kansanedustajat vaativat ”paperittomille” seksuaali- ja lisääntymisoikeutta”.

 2. Aika jännä, kun eikö ehkä samaisten kansanedustajien toimesta seksin osto kriminaloitu juuri sillä perusteella, että seksi ei ole perustarve.

 3. Onkohan jossakin kansainvälisessä sopimuksessa annettu kaikille ihmisille oikeus lisääntyä rajattomasti?

  Mitähän alla esiintyvä alla esiintyvä naisista koostuva vihervasuriviisikko ajattelee velvollisuudesta huolehtia omita lapsistaan?

  ’********
  ”Saara Hyrkkö (vihr), Veronika Honkasalo (vas.), Satu Hassi (vas.), Sofia Virta (vihr.) ja Merja Kyllönen (vas.) toteavat, että seksuaali- ja lisääntymisoikeudet ovat universaaleja ihmisoikeuksia, jotka kuuluvat jakamattomina kaikille.”

  ********
  P.S.
  Kansainvälisillä sopimuksilla pyritään rajoittamaan m.m. ilmakehän hiilidioksidipitoisuuden kasvua. Väkiluvun kasvua ei pyritä rajoittamaan kansainvälisillä sopimuksilla, vaikka juuri väkiluvun kasvun seuraukset ovat suurin ihmiskuntaa uhkaava asia.

 4. En näe vasemmistoliiton ja vihreiden naisten avauksessa mainitun vaatimuksen motiivina muuta motiivia kuin olla uskollinen kultturimarxismin pyrkimyksille: saattaa sekasortoon kansallisvaltiot pois kommunistisen utopian tieltä.

  Jokainen ymmärtää, ilman tarkempia määrityksiäkin, että ihmisoikeuksilla tarkoitetaan ihmisen oikeutta elää ihmisarvoista elämää. Ja jokainen ihminen, jos se olisi yksilöstä kiinni, haluaisi varmaan samaa.
  Joudumme kuitenkin elämään raadollisessa maailmassa, joka maailma muodostuu lukuisista valtioista ja valtioiden kulmakivi on laki ja järjestys (ilman niitä vallitsisi viidakon laki). Ja jokainen pallomme valtio, kykyjensä ja hallintonsa puitteissa) toteuttaa tai jättää toteuttamatta maansa yksilöiden oikeutta ihmisarvoiseen elämään. Ja jos resursseja on, auttaa myös maailman köyhimpiä valtioita esimerkiksi kehitysavun muodossa.

  Kuinka hyvin tai huonosti ylevät arvot, kuten universaalit ihmisoikeudet, toteutuvat Suomessa niin kanta-asukkaiden kuin tänne muuttaneiden kohdalla sillä että hankitaan maahan lisää potentiaalisia pomminheittäjiä ja kurkunleikkaajia (unohtamatta myöskään reviiritaisteluja käyviä rikollisjengejä kuten länsinaapurissa), sitä en osaa sanoa, arvailla vain.

 5. Maasaolo ja lisääntyminen sinänsä eivät ole kriminaalia ainakaan Suomessa nykyään. Tietynlainen maahantulo voi olla laitonta, esimerkiksi itäraja yli viranomii vältellen – paitsi hallituksen mielestä.

 6. Mielestäni koko avaus on melko makaaberi. Kyllähän ihmissuku lisääntyy kuten kaiket nisäkkäätkin.
  Mitä tulee ”paperittomille” maahan uuttajiin, hehän saattavat lisääntyä aivan etnosuomalaisenkin kanssa. Järkyttävää ehkä.

 7. Jos ”paperittomista” olisi valtaosa naisia, veikkaan että avauksessa mainitut kansanedustajat olisivat ensimmäisinä toimittamassa heitä maasta pois. Naisella kun on puoluekantaan ja koulutukseen katsomatta naisen luonne, lisäksi naismaahanmuuttajat ovat kulttuurimarxilaista pyrintöä vastaan.
  Jos/kun nainen pariutuu eriuskoisen, olkoon kyseessä uskonto tai aate, miehen kanssa, nainen yleensä kääntyy kannattamaan miehen uskontoa tai aatetta. Päinvastoin tapahtuu harvemmin. Eivät islamilaiset turhaan karsasta islamilaisen naisen seurustelua eriuskoisen miehen kanssa (esim. ns. kunniamurhat). islamilaisille miehille se taas on sallittua ja luultavasti myös toivottua: islam laajenee.

  Pientä on miehen alistamisen halu naisia kohtaan verrattuna naisen alistamisen haluun toisia naisia kohtaan. – Sylvi Kekkonen.

 8. Kuten jokainen ymmärtää, kyseessä ei ole lisääntyminen tai lisääntymättömyys vaan laittomasti maassa olevien henkilöiden hyysäys ideologisella tarkoituksella.

 9. Onkohan jossakin kansainvälisessä sopimuksessa annettu kaikille ihmisille oikeus lisääntyä rajattomasti?

  Onko kansainvälisillä sopimuksilla säädetty, että jokainen voi mennä maahan kuin maahan ja kieltäytyä poistumasta, kun maan viranomaisen niin määräävät?

  On aivan merkityksetöntä kenen kansa laittomasti maassa oleva haluaisi lisääntyä, toisen paperittoman vai suomalaisen. Niin no, laittomasti maassa olevat ovat pääasiassa miehiä.

  Blogin avaus on mielestäni aivan asiallinen.

Kommentoi