Komisario Lewis ja Suuri Herääminen Kultttuurimarxistisesta Painajaisesta

Merkittävän näyttelijädynastian vesa Laurence Fox, joka tunnetaan Suomessa erityisesti kakkospääosasta suositussa TV:n dekkarisarjassa Komisario Lewis, on lyhyessä ajassa noussut sananvapauden ykköspuolustajaksi ehkäpä koko anglosaksisessa maailmassa. – –

Englannin kieltä taitavat voivat tutustua Laurence Foxin hiljan The Sun-lehdelle antamaan 50 minuutin mittaiseen haastatteluun (linkki).
On merkillepantavaa, että Iso-Britannian keltainen lehdistö tekee tätä nykyä parempaa journalismia kuin entinen laatulehdistö.

Haastattelussa käydään läpi mediainstituutio, showmaailma kuin koululaitoksenkin vääristynyttä kehitystä.

Vielä viisi vuotta sitten täysin normaalit ajatukset tai väittämät ovat nyt ”äärioikeistolaisia”. Laurence Fox toteaa, että kaikki maolaisuudesta oikealla olevat ajatukset ja näkemykset ovat tätä nykyä äärioikeistolaisia. Kaikki nähdään Foxin mukaan hyperrodullisen prisman kautta, mikä luo hirmuista vastakkain asettelua ja tappaa dialogin. – –

BBC saa haastattelussa kyytiä oikein olan takaa. Laurence Fox kieltäytyy jo miljoonien muiden brittien tavoin maksamasta BBC-veroa, jota tätä nykyä BBC yrittää periä ihmisiltä hallinto-oikeuksien kautta. Hän pitää BBC:n toimittajia ”holtittomina hulluina” ja antaa esimerkkejä BBC:n valeuutisoinnista ja niiden pohjalta toimittajien henkilöön menevistä twitter-ilkkumisista. Miksi hän maksaisi veroa ylipäätään, kun hän ei edes katso enää BBC:n ohjelmia?
————————————–
Kirjoitukseni lähteenä olen käyttänyt lääkintöneuvos Mikko Paunion blogia Uuden Suomen Puheenvuoropalstalla 19.7.2020. Paunion Blogin otsikko on sama kuin tässä.

10 vastausta artikkeliin “Komisario Lewis ja Suuri Herääminen Kultttuurimarxistisesta Painajaisesta”

  1. CNN-uutistoimisto pääsi sovintoon amerikkalaispojan kanssa, jonka se leimasi häriköksi ja rasistiksi.

    ”Nicolas Sandman päätyi vuosi sitten tahtomattaan maailmanlajuiseen julkisuuten, kun amerikkalaiset tiedotusvälineet levittivät videopätkää, jossa Sandman seisoo hymy huulillaan Amerikan alkuperäisväestöön kuuluvan, intiaanirumpua soittavan vanhan miehen edesä. Kohtaaminen sattui Washingtonissa, jossa oli meneillään mielenosoitus.

    Sandman käytti Donald Trumpin presidentinvaalikampanjassa tuttua punaista MAGA-lippalakkia, joten amerikkalaiset tiedotusvälineet päättelivät amerikkalaispojan kavereinen häriköivän ja nöyryyttävän vanha intianimiestä.

    Väärä tieto levisi hetkessä Eurooppaan.

    Helsingin Sanomat otti aiheesta kaiken irti jo ensimmäisessä, amerikkalaisiin lähteisiin perustunessa jutussa.

    Valheellisen/virheellisen uutisoinnin seurauksena Sandman vaati CNN:ltä jopa 275 miljoonan dollarin korvauksia. Oikeuteen asti ei kuitenkan tarvinnut mennä. Sandman ja hänen juristinsa eivät paljasta paljonko CNN maksoi siitä, etä viaton koulupoika leimattiin pahikseksi.”
    Lähde: Suomen Uutiset 10.2.2020.
    ———————————————————
    Tähän voisi sanoa, että koulupoika ilmeisesti sai hyvät rahat mediajätiltä, joten mediajätti tunnusti virheensä.
    Niin teki, mutta entä jos poika ei olisi pystynyt todistamaan syyttömyyttään?
    Entä kuinka moni videopätkän nähnyt ihminen Amerikassa ja Euroopassa on huomannut korjauksen, että videopätkä antaa valheellisen/virheellisen kuvan tilanteesta, jossa ”nuoret Trump-fanit nöyryyttävät vanhaa intiaania”? Sikäli kuin kaikki uutispätkää levittäneet mediat ovat edes korjannet ”tietoa”.

    Viittaan myös avaukseen: Ovatko BBC ja CNN valemedioita? Siltä näyttää tai ainakin vahvasti sinne päin. Todella härskiä!

  2. Kävin lukemassa Hesarin artikkelin tuosta edellä kerrotusta videopätkästä. Näin komeasti ”uutinen” oli otsikoitu Helsingin Sanomissa: ”Kommentti: Poikakoulun oppilaat nöyryyttivät alkuperäiskansan aktivistia – video tapauksesta on herättänyt järkytystä, koska se kertoo Yhdysvaltojen poliittisesta ilmapiiristä.” – 21.1.2019, teksti Ville Similä.

    Että Suomen lajaalevikkisin päivälehti tekee noin vain tuollaisen ”uutisen” taustatietoja tarkistamatta.
    On meillä totuusmediat niin Amerikassa kuin Euroopassakin!

  3. Englannissa ollaan tässä vielä pahemmassa jamassa kuin meillä. Lueskelin hieman tuosta tapauksesta. Laurence Fox oli arvostellut sitä, miten elokuvassa ”1917” oli brittiarmeijaan laitettu yksi sikhi sotilas. Todellisuudessa sikhejä taisteli Britannian joukoissa ja Foxin mukaan sikhejä olisi sitten voinut olla enemmänkin, mutta yksi sikhi oli hänen mukaansa ”pakotettua moninaisuutta”. Sellaista ei ilmeisesti kuitenkaan olisi saanut sanoa, monet pahoittivat mielensä. Lisäksi hän väitti, ettei Meghan Markle, joka avioitui prinssi Harryn kanssa, ollut ”rasismin uhri” ja syytti rasistiksi henkilöä, joka nimitti häntä ”valkoiseksi etuoikeutetuksi”. Kaikki nämä kommentit saivat aikaan sen, että näyttelijöiden joku ihmeen tasa-arvokomitea kutsui häntä ”häpeäpilkuksi” ja tuomitsi hänet niin että hänen uransa näyttelijänä vaarantui. Lopulta näyttelijöiden ammattijärjestö joutui pyytämään kommenttia anteeksi kun lakitupa uhkasi, mutta sen ”tasa-arvokomitea” erosi protestina ammattiliiton nöyrtymiselle. Foxin mukaan Britannia on ”ihana ja suvaitseva kansakunta” ja rasismin kaivelu joka asiasta on mennyt överiksi.

    Fox kirjoittaa, että vaikka hänestä kiusaajia on vastustettava (ja kiusaajilla hän tarkoittaa niitä, jotka ovat tuominneet hänet) ja vaikka hän on saanut tavallisilta ihmisiltä paljon tukea, hän aikoo vetäytyä sosiaalisesta mediasta, koska jatkuva, voi varmaan sanoa ”vihapuhe”, häntä kohtaan on uuvuttanut hänet ja lisäksi hän on huolissaan perheensä toimeentulosta, koska pelkää, ettei saa töitä.

    Näin toimii inkivisitio nykyaikana.

  4. Näyttää siltä, että jotkut huutavat ”rasismia” ja ”vihapuhetta” vähänkin erilaisesta mieleipiteestä, mutta itse käyttävät mustamaalaamista, kiroilua ja ”turpa kiinni ididiootti” -tyylistä kieltä.

  5. Eräs henkilö, jota en takuulla aio nimetä, totesi minusta seuraavasti pari viikkoa sitten.

    ”En todellakaan herkästi käytä tätä termiä ihmisestä, vaan hyvin varoen, mutta Kyuu on todellakin aivan ehta natsi. Katsokaa nyt vaikka hänen blogia viime kuukausilta, täynnä ihmisvihaa ja muuta saastaa. Kukaan ei saa olla hänen kanssaan tekemisissä!”

    Oliko hän oikeassa? Noh, arvon blogitoverit, kertokaa se minulle. En ottanut nokkiini ylläolevastakaan.

    1. Mikä tuota loanheittoa motivoi? Osa ehkä luulee olevansa ”hyvien puolella” tai on itse kokenut rasismia tms. ja saanut trauman, mutta osa siitä lienee samaa ilkeyttä kuin mitä pahan puhuminen muista muutenkin. Lisäksi sitä käytetään vallan välineenä. Koska olet mukana politiikassa, veikkaan viimeksi mainittua. Noitavainojen aikaan muistelen käytetyn samaa taktiikkaa: leimaamalla joku noidaksi saatiin henkilölle ”pieniä vaikeuksia”. Samoin kuin koulukiusaajilla noilla ”moraalinvartijoilla” on joukko myötäilijöitä jotka pelkäävät joutuvansa itse kiusatuksi jos eivät toimi ryhmän mukana.

      Laurence Foxista kertovan jutun kommenttiosioon oli joku kirjoittanut ”And we all know his real thoughts about diversity”. Epämääräistä vihjailua ja kun seuraava kommentoija pyysi valaisemaan asiaa, niin sai kuulla olevansa tyhmä. Ylipäänsä, ”moraalibvartijoiden” kapasiteetti ei riitä yleensä älylliseen väittelyyn ja he turvautuvat koulukiusaajien metodeihin.

  6. Kyuu Eturautti,
    Olen tuntenut sinut Aamulehden blogiosaston ajoilta asti eli jo vuosia, ja olen ollut kanssasi asioista monesti eri mieltä, mutta natsia sinusta ei löydy kaivamallakaan.
    ————————————————————-
    Hulluus päästettiin irti Me-too kampanjan aikana ja se on varsin lyhyessä ajassa roihahtanut täyteen paloon niin Suomessa kuin kaiketi lähes kaikissa muissakin länsimaissa.
    Laurence Fox on nähdäkseni oikeassa, kun hän toteaa, että kaikki maolaisuudessa oikealla olevat ovat tätä nykyä äärioikeistoa.
    Tähän on looginen selitys: koska todellisia äärioikeistolaisia ei ole kulttuurimaxistisen vihan oikeuttamiseksi lähellekään riiträvän paljon, äärioikeiston käsitettä pitää laaajentaa. Ja katso! ”äärioikeistolaisia” ja ”natseja” löytyy joka puun takaa!

    Ruotsin äärivasemmistolla on iskulause ”natsin puukottaminen on aina itsesuojelua”. Miksi Ruotsin äärivasemmisto ei käytä heistä virallisempaa ja totuudellisempa nimeä? Miksi he eivät sano ”kansallissosialistin puukottaminen on aina itsesuojelua”? Vastaus on ilmeinen – kilpailijoita.

  7. Tämä vahvasti marxilaispainotteinen ääriliberalismi on pesiytynyt länsimaisten yhteiskuntien eri rakenteisiin koululaitoksia myöten (nuorenahan se on vitsa väännettävä). Yliopistoissa se on vaikuttanut jo kymmeniä vuosia ja on vähä vähältä laajentunut koskemaan myös ala-asteita ja esikouluja.

    ”Koululaitoksesta he kävivät reippaan keskustelun The Sun lehden muotoileman kysymyksen pohjalta, jossa viitattiin Labour-puolueen poliitikon ja opettajan huoleen, että koronan aiheuttama kotikoulutus altistaa lapsia heidän vanhempiensa oikeistolaisille mielipiteille.
    Laurence Fox kertoo esimerkkinä, kuinka lapsia wokeindoktrinoidaan koulussa ja heille opetetaan sanoja, joita he eivät kypsyysasteen vuoksi kykene omaksumaan. Hänen oma kuusi vuotias poikansa ounasteli olevansa rasisti, koska pitää enemmän äitinsä kuin isänsä laittamasta ruoasta.”

    Lainaus on samasta Mikko Paunion blogista kuin avauksessanikin.

  8. ”Aku Hirviniemi osallistui suosittuun kuvahaasteeseen Marja Tyrni – hahmollaan – someraivo repesi. ”Tarkoitus ei ollut loukata ketään”

    Tämmöinen otsikko tämän päivän Iltalehdessä.

    Mitä tästä opimme? Jos olet kaikille mieliksi, et ole kenellekään mieliksi.
    Jos mies moittii moittii naista, se on sovinismia. Jos nainen moittii miestä, se on voimaannuttamista.

    1. Hirviniemi meni tekemään tuon tietämättään, niin kuin kai moni muukin. Taustalla on väkivallan uhreiksi joutuneiden naisten muistaminen, joten vitsi oli siinä mielessä mauton, Aku vaan ei tiennyt asiaa koska sitä ei pidetty esillä. Harmiton juttu sinänsä kuitenkin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *