Solidaarinen vartaloni

 

 

Taas purin yöllä kieleen. Teki sitten hiukan makeaa. Jostain syystä kieleen puremisesta aamulla tuli mieleen käärme. Sanovat niitä olevan nyt paljon, mutta en ole nähnyt ainuttakaan. Käärme tuli mieleen sen takia, kun aloin miettiä, entä jos kyykäärme puree vahingossa kieleensä, miten sen käy? Onko immuuni ja kiroilee mielessään kuinka meni hyvät myrkyt hukkaan.

 

Benji – hypyissä käytetty nosturi oli kaatunut Helsingissä. Taitaa myös Suomessa liikalihavuus alkaa olemaan ongelma, kuten jenkeissä. Kyllä siinä rautakin väsyy kun päivästä toiseen roikotetaan ylipainoisia ihmisiä.

 

On minulla solidaarinen kroppa. Se kun kipuilee tasaisesti joka puolelta. Illalla särki oikean jalan varvasta. Sieltä se nousi polveen (molempiin). Annas olla, lantion seutu, pallea, lapaluiden väli, niska ja hartiat ja lopuksi takaraivoa jomotti. Olen aina puhunut yhdenvertaisuuden puolesta ja näyttää menneen keholle perille.

 

Korona uutisia:

 • ei, en vielä ala pitämään uutta koronapäiväkirjaa. Odottelen hiukan mihin suuntaan tästä lähdetään. Sanotaan tätä nyt väliaika raportiksi.
 • oliko niin, että yli kolme miljoonaa korona tapausta oli viikonloppuun mennessä todettu Euroopassa? Korjatkaa jos olen väärässä.
 • meilläkin on pikkuhiljaa todettu uusia tapauksia lisääntyvässä määrin. Toivotaan lomien jälkeen tartuntojen hiipuvan.
 • sen olen pistänyt merkille, että ainakin näillä lähialueilla ihmiset aika tunnollisesti käyttävät käsidesiä ja turvavälejä.

 

Eräs päivä panin merkille kuinka iltapäivälehdessä suomalaiset ns. huippukokit lyttäsivät maaseudun ravintoloiden huonot ruuat. Joopa joo, pitääkö ne hemmetti soikoon olla jotain helsinkiläisille hienostolle tehtyjä ruokia jotka on muka katettu lautaselle taiteellisesti ja värikkäästi ja jolla ei edes pieni suolenmutka täyty. Maaseuduilla tehdään vielä raavaita töitä, eikä Helsingin herrojen ruuilla ala muuta kuin lapa tärisemään, kyllä jämpti on niin.

 

Kevennys:

Tämä on muuten tositarina eiliseltä päivältä. Tultiin velipojan kanssa kalasta ja muutama auto tuli vastaan toinen ajovalo pimeänä. Hetken päästä Rauno totesi: Olikohan nuo vastaantulijat laihialaisia, kun raaskivat vain toista valoa pitää.

 

 

13 Replies to “Solidaarinen vartaloni”

 1. Laihialaismummo raahasi kahta matkalaukkua, tilasi taksin ja kysyi kuljettajalta, että miten paljon kyyti maksaa rautatieasemalle, johon kuski vastasi että 20 euroa, no paljonko laukut maksaa muori tiedusteli, ne ei maksa mitään taksikuski vastaa johon muori sitten, että no hyvä, viekää te laukut edeltä minä kävelen perässä.

   1. Sosiaalitantta oli astunut muualta tulleena virkaansa Laihialla ja käyskenteli lakeutta ihaille pitkin kylänraittia, kun huomasi että vanha vaivainen muoriraaska koitti tylsällä viikatteela niittä heinää pellolla ja pellonpientareella istui nuori mies heinänkortta pureskellen. Siitä paikasta sosiaalitantta kiiruhti nuorta miestä sättimään sanoen, että kuinka te kehtaatte laittaa vanhan mummon tekemään raskasta työtä ja itse vaan istutte pellonpientareella jouten, johon nuorimies vastasi, että meillä täällä Laihialla on tapana käyttää aina ensin vanhat loppuun.

 2. Noista maaseudun ravintoloiden, vast, annoksista olen kyllä noiden huippukokkien kanssa eri mieltä; johtunee siitä kait, että olen iki-ihastunut karjalais-venäläiseen keittiöön. Hidas kypsennys, rasvaa riittävästi ja ns huonommatkin ruhonosat tulee käyttää, se on kansantaloudellisesti oikein.
  Esim liha-lanttukukosta ei edes huippukokkikaan saa aikaiseksi mitään ”fine dineriä”, hyvä jos edes osaisivat edes kukon, tseburekin, pelmenin ja vastaavan saada aikaiseksi. Läskisoosikin on herkkua jos osaa sen oikein valmistaa.
  No, ei siitä aidosta karjalanpaististakaan mitään taiteellista saa mutta, ah niin hyvää … possunniskaa, juureksia, yms ja pitkä haudutus uunissa.

 3. Minä ainakin yhden sahakuvioisen kyyn olen nähnyt, luikerteli meidän vanhan saunan kivijalan rakoon.

  Siitä terveydestä, minulle aikanaan sihteeri aina joskus sanoi,” olet harvinaisen hyvässä kunnossa noin sairaaksi iihmiseksi”. En oikein tiedä mitä tarkoitti.

 4. Kyllä sitä helposti ja kohtuullisen nopeastikin herkullista saa kaupunkikeittiössäkin.

  Eilen lipstikkakeittoa, joka on helppoa kuin heinän teko:

  Puoli ltr. tuoreita lipstikan lehtiä, 2-3 jauhoista perunaa, pari sipulia ja porkkana palasiksi, kasvislientä; knorria-neste tai 2 liemikuutiota, kermaa 2 dl, 1,5 ltr vettä, jauhettua mustapippuria. Keitetään paloitellut liemessä, lisätään kerma ja pippurit ja sauvatehosekoittimella sosekeitoksi. Anna maustua, seistä, jonkin aikaa. Valmistus n. puoli tuntia.
  Särpimeksi saaristolaisleipää pehmeällä voilla. Kelpaa pääruokanakin, jos leipä kelpaa.

  …ja sitten paistettuja nahattomia kuhafileitä (2) KERAAMISELLA liukkaalla paistinpannulla.

  Esivalmistus:
  Y- ruodon poistaminen helpottaa syömistä, mutta vaikeuttaa kalan kääntelyä paistinpannulla.
  Runsaasti tillinoksia, sitruunan viipaleita, hieman ruususuolaa ja rosepippureita vadille, johon kuhafileet maustumaan. Mausteet molemmin puolin. Tiivis vesipussi tms. päälle painoksi. Suolan kanssa pitää olla maltillinen molemmissa tapauksissa . Sitä voi aina lisätä, mutta ei saa pois. Saa olla muutaman tunnin ap. tai vaikka yli yön tms. jääkaapissa.

  Jääkaapista pois n. 1 h ennen paistoa.
  Pirusti voita pannulle ja kuumaksi. Poista roippeet kalan päältä. Paista molemmin puolin 2-3 min.
  Lisukkeiksi voita ja uusia perunoita. Jos viitsii, niin kananmunakastiketta runsaassa tillissä ja sipulinvarsisoosissa.

 5. Minuakin nuo usein TVssä nähdyt hienostokokit kaikkitietävässä ylimielisyydessään ärsyttävät. Ovat niin kovin kaukana siitä elämästä jota itse ja useimmat tuttavani elämme. Kolmosta ja Vanamoa tulee ikävä.

  Eikö voisi saada telkkariin ohjelmasarjaa jossa Marttaliitto opastai kansalaisia valmistamaan ihan tavallisten ihmisten ruokaa.

  Minusta tuo eliittikokkien touhu muistuttaa vähän ruualla leikkittelyä, mikä on aika irvokasta miljoonien ihmisten ympäri maailmaa nähdessä nälkää tai syödessä pelkkiä keitettyjä riisryynejä.

 6. Minua on alkanut ällöttämään nuo ruokaohjelmat. Eilen satuin näkemään pätkän, tosin ulkomaista ohjelmaa, jossa ravintolapäällikkö kanniskeli monenlaisia lisukkeita arvostelevalle asiakkaalle, voi tavatonta. Minä, joka olen ihan tavallisen ruoan ystävä ja myös syön sitä, ei näyttänyt ohjelma ihan hyvältä.

 7. Jotkut todella nauttivat hienosta kokkailusta. Minä katson vierestä ja raavin päätäni. Toisaalta, kaupan alan ihmisenä näen myös minkälaisilla mielipuolisilla mielikuvilla tuotteita markkinoidaan. Mutta sitä ihmiset haluavat – ja jos ihmiset ovat iloisia, kukas minä olen vastaan sanomaan.

  Minulle hyvin tehty ruoka on muutama kanafile pannulle, kylkeen pari tomaattia ja muutama porkkana. Lisäksi kurkkua ja paprikaa jos on juhlapäivä.

 8. Koronasta puheenollen; aika omituiselta tuntuu, että Kuortaneella järjestetään urheilukarnivaalit ja sinne saapuu urheilijoita mm Belgiasta, josta tulevilla edellytetään (suositellaan) koronatestejä sekä 14vrk eristäytymistä.
  Onkohan nyt niin, että urheilu käy ylitse kansalaisten terveyden; mitään ei ole opittu Saarenmaan katastrofista (italialainen lentopallojoukkue), sulki koko Saarenmaan eristykseen.
  Aivan paikallinenkin esimerkki löytyy, markkinoiden järjestäminen.

Kommentoi