Pidä varasi kansalainen, tai muuten henkilöpaperisi revitään

Haluatko Sinä, hyvä kansalainen, että nykyinen henkilötunnuksesi mitätöidään, paperisi revitään eikä aiempia asiakirjojasi voida enää yhdistää sinuun itseesi niissä olevan henkilötunnuksen perusteella? Tätä tarkoittaisi hallituksen ehdotus uusimuotoisista henkilötunnuksista, joista ei enää kävisi ilmi henkilön ikä, syntymäaika eikä sukupuoli.

Passit, todistukset, Kela-kortti, ajokortit ja kaikki muut viralliset paperit menisivät siis roskiin. Valtava mullistus odottaisi myös tietojärjestelmää.

Keiden etua uudistuksilla sitten haetaan? Mikrobitti-lehti kirjoittaa, että (n)kyinen 1960-luvulta peräisin oleva henkilötunnusmalli aiheuttaa vaikeuksia esim. ulkomaalaisille, joiden on vaikea käyttää monia palveluita, joissa henkilötunnusta käytetään henkilön tunnistamiseen.
Ahaa, pitihän se arvata. Mikään ei näytä olevan vihesrvasemmistolaiselle hallitukselle niin tärkeää kuin ajaa ulkomaalaisten etuja Suomessa ja tehdä tämä suomalaisten haitaksi ja suomalaisten kustannuksella.

Toinen ryhmä, joka on ajanut henkilötunnusten uudistamista ponnekkaasti, ovat transsukupuoliset. Heidän mukaansa nykyinen kaksiarvoiseen biologiseen sukupuolieroon perustuva henkilötunnusjärjestelmä loukkaa niin sanottuja sukupuolettomia tai muunsukupuolisia.- –

Se, että valtaväestöä pakotettaisiin luopumaan nykyisestä järjestelmästä, olisi vähemmistödespotiaa. Se olisi samanlaista kuin kirjoituskoneiden näppäinjärjestystä vaihdettaisiin vain siksi,, että yksikätisten olisi helpompi kirjoittaa. – Ei näin.

Suomen henkilötunnukset ovat nykyisellään hyviä, sillä ne ovat informatiivisia kertoessaan henkilön iän.

Hallitus ajaa asiaa läpi hipihiljaa, mikä on helppoa, sillä valmistelusta kertovat jutut ja vastustus peittyvät koronajuttujen uutisvirtaan. Hallituksen tavoite nykyisen henkilötunnusjärjestelmän romuttamiseksi on yksi niistä vihervasemmistolaisen hallituksen hulluista ehdotuksista, jotka pitää ampua ensimmäisten joukossa alas.
————————————
Kirjoitukseni lähteenä on Jukka Hankamäen blogi Oikeassa Mediassa 16.5.2020. Artikkelin otsikko sama kuin tässä.

4 Replies to “Pidä varasi kansalainen, tai muuten henkilöpaperisi revitään”

 1. Muuten minulle on samantekevää, vaikka henkilötunnukset vaihdettaisiin nuolenpäihin, mutta kustannukset mja vaiva eivät ole sen arvoisia. Kun rahaa pitää säästää niin jos vaihtoon ei ole muuta järkevää syytä kuin että joku ahdistuu tai joku ahdistuu toisen puolesta koska henkilötunnuksesta käy ilmi sukupuoli ( joita on vain kaksi vaikka joku ei haluaisi olla kumpikaan) niin senkö takia pitää uutta velkaa ottaa koko kansalle? Vaikuttaa älyttömältä ”uudistukselta” ainakin nykyisen tiedon valossa.

 2. Joo, ei minulla mitään rakkautta ole henkilötunnukseeni, ei se määritä minun luonnetta ja persoonaa. Mutta iän määritykseen se on mitä mainioin tällaisenaan. Lisäksi varmasti kymmeniä tuhansia paikkoja – rekisterit mukaan lukien enemmänkin – joissa tätä käsitellään automaattisesti. Välilliset kulut muutokset ovat jättimäiset.

  Jos sukupuolen kirjaaminen siihen on ongelma…
  1. Noh, siitä voi luopua hajottamatta koko settiä.
  2. Milläs aiot saada työntekijä- ja työnantajaliikkeet lakkaamasta niiden tilastoinnin joka on käytännössä yhtä iso ongelma?

 3. Jos sukupuoli-ideniteettejä on enemmän kuin kaksi (niitähän on kuulemma vaikka hyrymykke), etuliite ”sukupuoli” pitäisi muuttaa totuutta vastaavaksi. Ihminenhän on nisäkäslaji, joka lisääntyy suvullisesti ja lisääntymiseen tarvitaan koiras ja naaras, mies ja nainen, jin ja jang.
  Transihmisethän mielletään sukupuolettomiksi eli heitä ei voi luokitella miehiksi eikä naisiksi. Olkoon niin, mutta miksi silloin pitäisi puhua kolmannesta sukupuolesta? Eihän transihmiset lisäänny. Tai tietenkin he voivat lisääntyä, koska heillä on yleensä joko miehen tai naisen värkit, vaikka toissijaiset sukupuolimerkit kuten rinnat, äänen mataluus tai korkeus, harteiden ja lantion leveys, hämäisivät niin, ettei henkilöstä saa (vaatteet päällä) selvää kumpaa sukupuolta hän edustaa. Jos tällainen henkilö lisääntyy, jälkeläisestä ei tietenkään tule automaattisesti uutta transihmistä vaan joko mies tai nainen.

  Jos transihmisten lisäksi on vielä muunsukupuolisia ihmisiä, mitä he sitten ovat? En todellakaan tiedä. En myöskään usko, että sitä olisi tiennyt kulttuurimarxilainen Erich Frommkaan, joka noin puoli vuosisataa sitten lanseerasi käsitteen, että ”ihminen on sosiaalinen konstruktio” eli että ympäristö ja kasvatus vaikuttaisi enemmän siihen tunteeko ihminen itsensä mieheksi vai naiseksi kuin se mitä on jalkojen välissä. Tarkalleen ottaen Fromm sanoi, että ”ihminen on m y ö s sosiaalinen konstruktio. Totta mooses onkin. Ihminen kuitenkin syntyy joko mieheksi tai naiseksi, ympäristö suorittaa hienosäädön. Välimuotokin on, mutta se on kehityshäriö ja marginaalissa.

  Epäilen, että Fromm heitti sosiaalisen konstruktionsa tahallaan tekstinsä joukkoon, koska uumoili että kun pitkä marssi läpi instituutioiden on loppusuoralla, marxilaisten teksteissä olevat myös-sanat kuin myös muutkin asiaa selkeyttävät määritteet jätetään pois ja kulttuurimarxismin aivopesemät ihmiset vetelevät mutkat suoriksi, ja kulttuurimarxilaisten kieltämättä nerokas oivallus naittaa Sigmund Freud ja Karl Marx keskenään tuottaa tuloksen, jonka näemme tämän päivän länsimaissa: kulttuurimarxilaiset ovat melko hyvin onnistuneet tuhoamaan kirkon, perhekeskeisyyden ja kansallismielisyyden, jotka ovat pahimmat vastukset kommunistisen utopian toteutumiselle. He ovat myös onnistuneet tunkeutumaan ihmisen psyykeen, mikä näkyy vouhotuksessa nimeltä sukupuolineutraalius.

  Vaikea sanoa oliko tämä viimemainittu heidän tarkoituksensa, vai lähtikö tämä pitkä marssi läpi instituutuutioiden lapasesta, joka on saavuttanut nykyiset mittasuheet: kaikenlainen kansallismielisyys on isästä perkeleestä, monikulttuurisuus pitää toteuttaa vaikka pakolla, vähemmistöjä pitää pokkuroida niin paljon että kapitalistiset yhteiskunnat joutuvat kaaokseen ja jos muu ei auta, tolkun ihmisten jälkeläiset pitää tehdä sekopäiseksi siten, etteivät he edes tiedä omaa sukupuoltaan.

  Yhtä asiaa kulttuurimarxilaiset eivät kuitenkaan osanneet ottaa huomioon – ihmiskunnan itsekorjavuusliikettä. Tämä itsekorjaavuusliike ilmentää itseään niin Amerikassa kuin muissakin länsimaissa kansallismielisyyden ja arvokonservatismin nopealla ja voimakkaalla kasvulla. Se ja ainoastaan se pelastaa lännen uppoamasta.

Kommentoi