YK:n ilmastopaneeli IPCC umpikujassa, mutta se lisää alarmikaasua siitä huolimatta

YK:n ilmastopaneeli IPCC julkaisi ns. Puolentoista-asteen erityisraporttinsa, jonka keskeinen omituinen väittämä on, että ihminen yksinään on aiheuttanut toiminnallaan viimeisen sadan vuoden aikana maapallon ilmaston yhden asteen lämpenemisen.
Raportin jälkeen suomalaistenkin poliitikkojen perussanastoon ja hokemistoon ilmestyy 1,5 asteen tulevaisuuspolku. Eli ”meidän on pysäytettävä ilmaston lämpeneminen puoleentoista asteeseen”.

Asiaan kuuluu, että sen enempää poliitikot kuin journalistitkaan eivät lue enää YK:n ympäristön tilaa koskevia asiantuntijaraportteja, vaan ainoastaan niistä kyhättyjen lehdistötiedotteiden otsikot. Valitettavasti asiaan kuuluu nyt myös, että edes asiantuntijat ja virkamiehetkään eivät enää lue näitä raportteja.

IPCC:n Puolentoista-asteen raporttiin on sisään rakennettu kammottava ristiriita: Ihmiskunnan on IPCC:n raportin mukaan saavutettava Puolentoista asteen ekologisesti hyväksyttyvä polku bioenergialla, vaikka raporttia ja sen viittaamia tieteellisiä julkaisuja tarkoin lukemalla selviää, että se aiheuttaisi valtavaa nälänhätää, kasvi- ja eläinkunnan laajaa tuhoa sekä maapallon makean veden varojen tuhoutumista jo edellä kuvailemista syistä johtuen.

Elokuun toisella viikolla 2019 IPCC sadan tutkijan voimin kertoo ilmastonmuutosta ja maankäyttöä koskevassa raportissa (IPCC Special Report on Climate Change (SRCCL), että maailman on lopetetteva lihansyönti ja että ruokaa ei tulevaisuudessa riitä kaikille ja jo nyt 800 miljoonaa ihmistä ei saa riittävästi ruokaa. IPCC myös vaatii, että metsät on suojeltava, koska ne ovat hiilinieluja. Tämän pahemmin itse keittämässään liemessä IPCC ei voisi olla.

Ilmastonmuutos, siinä mielessä kuin IPCC sitä meille kaupittelee, on marxilaisvoittoisen liberalismin viimeisin ja suurin rynnistys totuutta ja realismia vastaan.
————————————-
Blogini lähteenä olen käyttänyt Mikko Paunion kirjaa ”Hourulan väen ilmastovallankumous (2019), sivut 70-73. Viimeinen kappale on omaa käsialaani.

16 Replies to “YK:n ilmastopaneeli IPCC umpikujassa, mutta se lisää alarmikaasua siitä huolimatta”

 1. Naomi Kleinin kirja ”Tämä muuttaa kaiken – Kapitalismi vastaan ilmasto.”

  Naomi Klein on uusvasemmiston airut Uudella Mantereella ja poliittisesti merkittävä kapitalistisen järjestelmän kriitikko molemmin puolin Atlanttia.
  Häntä ihaillaan myös laajalti Suomessa ja hänen kirjansa ilmestyi suomennettuna nopeasti suomalaisiin kirjakauppoihin mm. Akateeminen kirjakauppa. Kirjan löytää tätä nykyä myös täydellisenä ilmaiseksi internetistä.

  Helsingin Sanomat on viimeisten 20 vuoden aikana suistunut vuosi vuodelta enemmän äärivasemmiston valtaan. Vuonna 2014 Helsingin Sanomat julkaisee kauppatieteiden tohtorin Paavo Järvensivun ällön ja mairean kirja-arviostelun Naomi Kleinin ”Tämä muuttaa kaiken” kirjasta.

  Kirjan perusidea on, että ensimmäisen ja kaupallisen höyrykoneen keksijää James Wattia ja kapitalismin isää Adam Smithiä on lopulta syyttäminen nykyisestä ”ilmastokriisistä”.

  Naomi Klein on vailla edes humanistista loppututkintoa, mutta siitä huolimatta Klein parjaa kirjassaan allekirjoittaneen ystävää Fred Singeriä, jonka väitöskirjan ohjaajat olivat NIis Bohr ja Robert Oppenheimer.
  Tässä HS:n kirja-arvostelija Paavo Järvensivu ”takoo Simona kontenttiä” Hyysäriin.
  Naomi kutsuu myös holokaustin kieltäjien tavoin SIngeriä ilmastodenialistiksi, mikä tuntuu ystävästäni Fredistä erityisen epäoikeudenmukaiselta, koska hän joutui pakenemaan juutalaisena pikkupoikana Wienistä natseja henkensä kaupalla USA:han.
  ———————————————
  Teksti on Mikko Paunion kirjasta ”Hourulan väen ilmastovallankumous”, sivu 85.
  ———————————————
  Kanadalainen toimittaja, kirjailija (s.1970), feministi ja uusvasemmistolainen Naomi Klein syyttää siis James Wattia ja Adam Smithiä nykyisestä ilmastokriisistä, lainausmerkkien kanssa tai ilman. Eikö samantien syytettyjen penkille pidä laittaa Isaac Newton, Pasteur, Edison, Einstein ja nippu muita tiedemiehiä, keksijöitä etc., ja loppujen lopuksi koko juutalaiskristillinen kulttuuri?
  Paljastaako Kleinin ko. kirja omalta osaltaan sen mistä tässä ilmastovouthotuksessa on loppujen lopuksi kyse?

  1. Kirja pLJstaa ainakin Kleinin tieteellisistä tosiasoista piittaamattoman idealistisen ääliömäisyyden.

 2. Meinaatko itse väitteilläsi, ettei ihmisen teoilla ole ollut vaikutusta ilmaston lämpenemisen, saasteisiin viime vuosisadan teollistumisen aikaansaannoksina aina tähän päivään saakka ?

  Se muuten on totta, väitti kuka mitä tahansa. Se ei poissulje sitä, että muutkin tekijät vaikuttavat lämpenemiseen josta seuraa, merenpinnan nousu ym…

  Eli kysymys kuuluu, pitääkö meidän tukea ja jatkaa teollisuuden siirtämistä Amazoniin tms. luontoa tuhoaviin maihin. Miksi Kauko-idän ilma on niin paskaista, ettei läpi näe. Entä Mexico City ym. ym.. ” Eihän ihmisellä ole mitään tekemistä tämän kanssa, vai ?

 3. Sattuuhan näitä, sori siitä. Mutta hyvän asian puolesta kuitenkin??

  Itse olen aina ihmetellyt sitä, kuinka kritiikittömästi tuollaiset laskelmat hyväksytään. Ilmeisesti asiassa riittää se, kun investointien sanotaan edistävän kestävää kehitystä ja ilmastonmuutoksen torjuntaa.

  Nämä vihreät investoinnit ovat juuri sitä ”taikaseinään” perustuvaa investoimista.

  VATTin blogista lainattua:

  ”Lisäksi ilmastopaneelin käyttämän mallinnustavan, yksinkertaisen panos-tuotos mallin, suuri ongelma on, ettei siinä ole budjettirajoitetta. Jos vihreisiin investointeihin ohjataan julkista rahaa, tuo raha ei mallissa ole pois mistään muualta – ei edes kotitalouksilta, jotka viime kädessä rahoittavat investoinnit.”

 4. Suomen CO2 päästöt maailmassa on 0,1%, edelleen, vaikka tekisimme joukkoitsemurhan huomenna klo 08:00 se ei vähennä päästöjä yhtään. Samaan aikaan on valtioita jotka lisää päästöjä päivätasolla sen mitä me teemme vuodessa. Turhaa touhua.

 5. Ilmastonmuutos ei ole ihmisen syy, väitti fyysikko Jyrki kauppinen ja singahti maailmanmaineeseen -”Minä en ole skeptikko, minä tiedän.”

  Kesäkuun päätteeksi Turun yliopiston emeritusprofessori Jyrki Kauppinen latasi nettiin tekstin. Se oli kuusisivuinen tutkimustulos, jotka Kauppinen oli eläkepäivinään laskenut kollegansa Pekka Malmin kanssa.

  ”Ei todisteita ihmisen aiheuttamasta merkittävästä ilmastonmuutoksesta”, kertoi otsikko. Meni pari viikkoa, sitten alkoi tapahtua.

  ”Ilmastonmuutoshuijaus paljastettu”, ilmoitti Fox Newsin Tucker Carson-ohjelma.

  On tuskin liiioiteltua sanoa, että Jyrki Kauppisesta tuli ainakin hetkeksi maailman puhutuin suomalainen tutkija.

  – Ihmisen vaikutus ilmastonmuutokseen on hävivän pieni, prosentin luokkaa. Tulen puolustamaan tätä hautaani asti, Kauppinen sanoo. – –

  Lainaukseni lähde: Yle uutiset-sivusto 27.8.2019. Artikkelin otsikko sama kuin tässä. Artikkeli on melko pitkä ja siinä on myö vastakkaisia näkemyksiä Kauppisen tutkimukseen, mutta en nyt välitänyt niistä, koska en ole IPCC-uskovainen.

 6. Että jo lähitulevaisuudessa miljoona eläin-ja hyönteislajia katoaa maapallolla!

  Toukokuun alussa 2019 julkaistiin YK:n IPBES-raportti, jossa tietokonesimulaatiolla kerrottiin, että jo lähitulevaisuudessa miljoona eläin- ja hyönteislajia katoaa maapallollalta.

  Yhdysvaltalainen Gregory Wrightstone kirjoitti murskaavan kritiikin IPBES-raporttia kohtaan ja piti siitä toukokuun puolivälissä 2019 esitelmän USA:n kongressissa. Hän mainitsi mm., että IPBES-laskelmat väittävät ihmisen takia häviävän 25 000-30 000 lajia vuodessa. Kuitenkin viimeisten neljänkymmenen vuoden aikana ainoastaan kaksi lajia on hävinnyt vuodessa. Toisaalta Oxfordin tiedemiehet Clive Hambler ja Peter Henderson vuonna 2011 kirjoittivat, että Iso-Britanniassa sukuputtoon häviämisnopeus on ollut 1800-luvulta lähtien yksi prosentti per vuosisata.
  Kuten Gregory Wrightstone osoittaa lajien sukupuuttoon kuolemiset kiihtyivät teollistumisen alkupuolella ja kääntyivät selvään laskuun viime vuosisadalla.

  On mahdollista, että maatalouden muutokset – mitkä, sitä ei tiedetä – ovat aiheuttaneet Euroopassa sen, että hyönteisten määrä on vähentynyt, mikä on taasen aiheuttanut vuodesta 1975 vuoteen 2015 mennessä keskimäärin 13% vähenemän hyönteisiä syövien lintujen määrissä Euroopassa. Monipuolista ruokaa syövien lintujen määrät ovat pysyneet stabiileina.

  Elämä kukoistaa maapallolla, joka on nopeasti vihertymässä aina Sahelia myöten kiitos ilmakehän lisääntyvän hiilidioksidin.
  ———————————————-
  Lähde: Mikko Paunion kirja ”Hourulan väen ilmastovallankumous” sivut 91-92.

 7. Ilmastopaneeli perustettiin aikanaan tutkimaan, mikä on ihmisen vaikutus ilmastonmuutokseen.
  Ilmastohihhulit muuttivat se samantien ”ihmisen aiheuttaman ilmastonmuutoksen” tutkimukseksi.
  Ilmastonmuutos ei ole ihmisen aiheuttama ja ihmisen vaikutuskin on pienempi kin hihhulit huutavat.
  Olennaista on, että hihhulointi on taloudellisesi hihhuleille kannattavaa ja maksaa maailmalle järjettömiä summia.
  On aivan eri asia vähentää saastuttamista kuin muka pysäyttää ilmastonmuutos.
  Jälkimmäinen ei ole mahdollista keksimättä, miten auringon toimintaa säädetään.

 8. Blogin avauksesta : ”IPCC myös vaatii, että metsät on suojeltava, koska ne ovat hiilinieluja. Tämän pahemmin itse keittämässään liemessä IPCC ei voisi olla.”

  **************************************************************************************

  Puut kyllä ottavat ilmakehän hiilidioksidista hiiliatomeja auringon valoa hyväksikäyttäen. Toimiiko puu hiilen loppusijoituspaikkana? – ei todella toimi. Puussa oleva hiili palaa ennemmin tai myöhemmin takaisin ilmakehään – joko lahoamisen tai palamisen seurauksena.
  .
  Suomen metsät ovat ottaneet ilmakehästä hiiltä viimeiset kymmenentuhatta vuotta jääkauden päättymisestä asti. Missä ovat metsiemme hiilivarastot? – juurakossako?
  .
  Merien plankton on ainoa maapallon todellinen hiilinielu. Valitettavasti ihminen kumoaa planktonin miljardin vuosien toiminnan tuloksen muutamassa sadassa vuodessa.
  …………………………………………………………………………………………………….
  .
  Plankton (kreik. πλαγκτός, planktos, vaeltava, ajelehtiva) eli keijusto on yhteisnimitys kaikille vedessä vapaasti eläville, useimmiten mikroskooppisille mutta myös suuremmille eliöille, jotka liikkuvat lähinnä ajelehtimalla virtausten mukana tai liikkuvat hitaasti. Niiden elämää ja liikkumista säätelevät yleensä valaistus, lämpötila, ravinto, saalistus ja lajin kyky kellua.[1] Plankton jaetaan yleensä kasvi-, eläin- ja bakteeriplanktoniin [lähde : Wikipedia]

  ***********************************************************************************
  Maailmassa fossiilisia aineita (kivihiili, öljy ja maakaasu) otetaan maaperästä miljoonia tonneja vuosittain. Kivihiileen, öljyyn ja maakaasuun sisältyvä hiili päätyy enemmin tai myöhemmin ilmakehään hiilidioksidin muodossa [ CO2 ]. Samanaikaisesti maapallolla hävitetään metsiä jalkapallokentän kokoinen alue joka kuudes sekunti.
  .

  Nykyisessä tilanteessa ihmiskunnalla ei ole mitään keinoa pienentää ilmakehän hiilidioksidipitoisuutta. Vain ilmakehän hiilidioksidipitoisuuden kasvunopeutta voitaisiin pienentää.

  *******************************************************************************

  Koulutietoa kasvien kyvystä ottaa ilmakehän hiilidioksidista hiiliatomeja fotosynteesiksi kutsutulla prosessilla:
  .
  Fotosynteesissä (yhteytyksessä) vihreät kasvit ja jotkin muut eliöt, kuten levät, syanobakteerit ja eräät bakteerit, sitovat auringon säteilyenergiaa orgaanisten yhdisteiden kemialliseksi energiaksi. Yleisin fotosynteesin muoto on oksygeeninen fotosynteesi, jossa hiilidioksidista ja vedestä syntetisoidaan hiilihydraatteja, kuten sokereita ja tärkkelystä, ja sivutuotteena syntyy happea
  .
  Fotosynteesin kokonaisreaktio on:
  6H2O + 6CO2 + valon fotonit → C6H12O6 (glukoosi) + 6O2

  Kuusi vesimolekyyliä H2O ja kuusi hiilidioksidimolekyyliä CO2 muodostavat yhteyttämistuotteina yhden glukoosimolekyylin C6H12O6 lisäksi kuusi happimolekyyliä O2.

  [Lähde: Wikipedia ]

 9. Metsägroup levittää mantraa metsien toimimisesta hiilinieluna

  Alla olevasta . ”Maaperään sitoutuu hiiltä karikkeessa.”

  Suomen metsät ovat ottaneet ilmakehästä hiiltä viimeiset kymmenentuhatta vuotta jääkauden päättymisestä asti. Missä ovat metsiemme hiilivarastot? – juurakossako? Jos väite pitäisi paikkansa, niin Suomen metsien maaperässä olisi miljoonien tonnien hiilivarastot.

  **************************************************************************************

  https://www.metsagroup.com/fi/Media/Pages/Mika-ihmeen-hiilinielu.aspx

  Metsän hiilinielu tarkoittaa, että metsään sitoutuu enemmän hiilidioksidia kuin sieltä vapautuu ilmakehään. [ jo’vain..]
  .
  Kun puut kasvavat, ne varastoivat hiiltä runkoon, oksiin, juuriin ja lehtiin. Maaperään sitoutuu hiiltä karikkeessa. Hiili vapautuu luontaisesti takaisin ilmaan hiilidioksidina, kun puu ja karike lahoavat. Kun puuta käytetään, hiili varastoituu tai vapautuu, riippuen siitä, mitä puusta tehdään.
  [ Vapautuu ennemmin tai myöhemmin .]

  Puinen talo on pitkäaikainen hiilen varasto, klapi ja sanomalehti lyhytaikaisia. Puisen tuotteen voi polttaa energiaksi tai kierrättää. Puupohjaista energiaa syntyy myös selluprosessien sivutuotteena.
  ..
  [ Kun puupohjaista energiaa synnytetään, niin puun hiili siirtyy ilmakehään hiilidioksidin muodossa.]

  1. On sidottuna turpeessa, on kannoissa ja juurakoissa, on maaperässä, on vanhoissa puissa, on puutaloissa, on huonekaluissa, on kasveissa ja kaikessa, mikä sisältää elimellistä hiiltä jne. On kivihiilessä, ruskohiilessä, on öljyssä jne…On merissä ja merikasvillisuudessa, kaikessa, joka ottaa happea elääkseen.

 10. Komission ilmastopaketti mene kyllä överiksi: Suomen metsät ovat ilmakehän hiilidioksidia lisääviä vain, jos niitä hakataan enemmän kuin ne kasvavat.
  .
  Suomessa hakkumäärät vastaavat kasvua, joten komission on turha olla huolissaan.

  **********************************************************************************
  https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/metsa/suomen-metsien-hiilinielusta-uhkaa-tulla-p%C3%A4%C3%A4st%C3%B6-1.164104

  Suomen metsien hiilinielusta uhkaa tulla päästö

  05.10.2016

  Komission ilmastopaketti uhkaa muuttaa Suomen metsät päästölähteiksi.

 11. Maailman ilmaston kannalta on ihan yksi hailee on Suomen vihreiden ilmastopolitiikka tiukka vaiko mitä tahansa? Vaikka kaikki suomalaiset otettaisiin pois maapalolta, niin ilmastossa ei tapahtuisi havaittavaa muutosta.

  ***************************************************************************************
  https://www.is.fi/politiikka/art-2000006649470.html

  VIHREIDEN puheenjohtaja ja sisäministeri Maria Ohisalo kommentoi lauantaina Ilta-Sanomille hallituskumppaneidensa viikolla esittämää arvostelua. Aiemmin päivällä vihreiden puoluevaltuuston kokouksessa puhunut Ohisalo toteaa, että tiukka ilmastopolitiikka on ollut vihreiden tavoite kuluneet 30 vuotta.

 12. Pelkistettynä:

  Metsägroup: ”Maaperään sitoutuu hiiltä karikkeessa.”

  Suomen metsät ovat ottaneet ilmakehästä hiiltä viimeiset kymmenentuhatta vuotta jääkauden päättymisestä asti. Missä ovat metsiemme hiilivarastot? – juurakossako? Jos väite pitäisi paikkansa, niin Suomen metsien maaperässä olisi miljoonien tonnien hiilivarastot.

  ***
  Huonekalut ja puutalotkin hävitetään joskus. Samoin kannot mätänevät suht’ nopeasti.

  Puhutaan kuitenkin miljoonista tonneista hiiltä, joka kiertää rataa. ilmakehä – kasvi – (eläinkunta, ihminen) – kasvi-ilmakehä j.n.e .. Tämä kierto tapahtuu koko maapallolla, ei vain Suomessa,

Kommentoi