Mitä on elämä?

Googlasin aiheesta, mutta en ymmärrettävää vastausta löytänyt, lienevätkö oppineetkaan osata kertoa ymmärrettävästi?
Osaajat osaavat esim. tehdä aivan identtisen täydellisen viljan siemenen, mutta elämää eivät osaa siihen tehdä.
On lukematon määrä monen kokoisia ja -näköisiä eliöitä ja kasveja ja kaikilla niillä on elämä. Mistä elämä tulee ihmiseen ja monenko raskauskuukauden jälkeen, koska raskauden saa keskeyttää, eikä siitä tuomita murhasta?
Mitä on sähkö? Elektronien liikettä johtimien pinnalla, mutta mitä se sähkö on!?
Mitä on magnetismi, painovoima, vetovoima?
Ihminen luulee olevansa viisas, mutta vielä ”vähän” puuttuu.
Tiedehenkilöt ”tietävät”, että kohta on pakko muuttaa jollekin toiselle asuttavalle planeetalle, koska tämä tuhoutuu. Niitähän onkin jo löytynyt lukemattomia määriä lukemattomien valovuosien päästä. Siispä muuttokuormaa tekemään!

8 vastausta artikkeliin “Mitä on elämä?”

  1. Niinhän useimmat näyttävät tekevän.
   Mutta, kun kiinnostais!

   En osaa uskoa, että kaikki vain on sattumaa ja mikä, tai kuka sen olis satuttanu!?
   Mistä kaikki tuhansia vuosia sitten eläneet tietäjät olisivat tietonsa saaneet, kun vieläkään ei kaikkea tietoa ole kaikilla? Kuitenkin edelleen näiden tietäjien oppia opetetaan oppilaitoksissamme.
   Uskon, että ihmisenkään elämä ei ole turha, niin kuinka me voidaan tuhlata se olemalla uskomatta uskomattomaan, jonka tekoa me kaikki olemme!?

 1. Sähkö on Hegelin mukaan=

  ”Se on itsestään vapautuvan hahmon tarkoitus, hahmo joka alkaa kumota oman välinpitämättömyytensä; sillä sähkö on välitöntä ilmituloa eli läheisesti hahmosta tulevaa, sen vielä edellyttämää olemassaoloa – mutta ei vielä itse hahmon hajoamista, vaan se pinnallinen tapahtuma, jossa erilaisuudet jättävät hahmon, mutta vielä ovat sen edellyttämiä eivätkä vielä ole niissä tulleet itsenäisiksi.”

 2. Elämään tarvitaan materiaa mutta se on itsessään jotain muuta: informaatiota. Elämän perusta on dna jossa ohjeet ovat kirjoitettuna. Kylmä materialismi ei toimi tässä sillä elämä todistaa itsessään että on olemassa muutakin kuin materiaa. Jos kirjoitat musteella paperille viestin, siihen tarvitaan materiaa: paperia ja mustetta. Mutta itse viesti ei ole vain mustetta, se ei ole sama asia kuin mustetahra. Siinä on informaatiota.

  Elämän synty on asia jota tiede voi tutkia. On olemassa teorioita siitä, miten elämä olisi voinut maapallolla alkaa. Mutta mikään teoria ei todistettu, asiaa ei tiedetä. Joidenkin tiedemiesten mielestä elämän synty maapallolla on niin mahdoton ajatus että he ovat esittäneet sen tulleen meteoriitin mukana avaruudesta. Sellainen teoria kuitenkin vain siirtää ongelman muualle: miten se elämä siihen meteoriittiin sitten olisi tullut?

  Voiko elämä syntyä ns. sattumalta eli kun olosuhteet ovat sopivat? Tieteessä oletetaan niin koska yliluonnolline syntytapa ei kuulu tieteeseen. Kun elämän syntyä ei ole pystytty selittämään jää kysymys silti auki. Elämän koodin syntyä sattumalta voitaisiin kuvata siten että meillä on lottopallo jossa valtava määrä numeroita ja meidän pitäisi saada arvottua tietty oikea rivi. Todennäköisyys on niin pieni että käytännössä se on mahdottomuus. Mutta jos kuvittelemme lottopalloja olleenkin esimerkiksi useamman miljoonan, ts. elämän syntyedellytysten vallinneen monessa paikassa, todennäköisyys suurenee.

  Pelkkä elämä ei vielä ole niin ihmeellistä kuin se että on syntynyt olento joka tiedostaa itsensä ja tuottaa informaatiota ympäristöstään. Ihminen rakentaa kuvaa maailmankaikkeudesta ja sen ilmiöistä, sähköstä ja painovoimasta. Maailmassa itsessään ei kuitenkaan ole mitään painovoimaa tai sähköä sinällään vaan kaikki ne,kuten koko tiede, oavt vain ihmistä itseään varten. Kun ihminen katoaa niin tiedekin katoaa, täysin merkityksettömänä. Ellemme sitten ajattele että on olemassa jokin yliluonnollinen totuus joka paljastuu meille vähä vähältä.

  1. ”Ellemme sitten ajattele että on olemassa jokin yliluonnollinen totuus joka paljastuu meille vähä vähältä.”

   Uskon, että se paljastuu nopeasti, se tulee, niinkuin varas yöllä, eikä kovinkaan pitkän ajan päästä!

Kommentoi