Ylläpito tiedottaa: taustapäivitys

Tänään su 8.11.2020 tehtiin taustatekniikkaan merkittävä päivitys, paljon uusia ohjelmaversioita, tietoturvan parannusta, yms. Rutiinipäivitys valitettavasti kompastui ohjelmistovalmistajan virheeseen, jonka vuoksi katkos venyi yli tuntiin. Vika korruptoi tietokantoja, joten meidän piti palauttaa varmuuskopiot viime yöltä. Pari blogausta pitää julkaista uudestaan tämän vuoksi, pahoittelemme häiriötä.

Ohessa muutama muu kurantti tiedotus ylläpidon suunnalta.

Salasanaturvallisuus

Pirkan blogeissa on jo muutaman kuukauden ollut käytössä turvattomien salasanojen varoitus. Jos kirjaudut salasanalla (etkä sometunnuksin), järjestelmä ei anna sinun asettaa vuodettua salasanaa. Jos saat varoituksen, aseta toinen salasana ja vaihda tämä salasana myös muista palveluista joissa olet sitä käyttänyt. Tämä ei ole kiusantekoa, vaan ihan sinun oman turvallisuutesi vuoksi hankittu lisäpalvelu. Jos salasanoja on liikaa muistettavaksi, harkitse salasanan hallintasovellusta avuksi.

Markkinagurut yrittävät

Blogin katselumäärät ovat selvästi kasvussa ja tämä on nähty myös markkinoilla. Sivustolle on viime kuukausina koitettu kovasti saada myytyä mainoksia. Turhaan yrittävät edelleen, palvelu pysyy epäkaupallisena ja mainosvapaana. Jos toimintaa haluaa tukea, se tehdään taustayhdistyksen kautta.

Kuntavaalit

Kuntavaalit lähestyvät ja pelaamme näissä blogeissa samoilla säännöillä kuin Aamulehdellä aikanaan. Kuntavaaliehdokkuudesta saa mainita ja teemoistaan saa jutella, yms, mutta aivan suoria vaalimainoksia ei sallita. Ehdokasnumeroita ei myöskään saa blogeissa julkaista, omaa tai muidenkaan, ei tekstinä tai kuvana. Tarkennetaan tarvittaessa.

3 Replies to “Ylläpito tiedottaa: taustapäivitys”

  1. Timo, eivät palaudu. Tämän päivän aikana julkaistut pitää kirjoittaa uusiksi.

    Okei, TEORIASSA ne ovat tuossa korruptoituneessa tietokannassa mutta siihen menisi päivätolkulla aikaa onkia niitä sieltä. Ei maksa vaivaa.

Kommentoi