Helsingin Lapinlahden sairaalan kiinteistö menossa kiinteistökeinottelijoille

Kokoomus on Helsingin valtapuolue. Se on sitä äänestäjiensä valtaosan omiksi eduikseen kuvittelemien luokkaetujen vuoksi – luokka-aseman omatekoisena kriteerinä korkea koulutus (oleellista tässä että se on korkeampi kuin enemmistöllä =rahvas) vaurauden ohella. Koulutuksen ja vaurauden absoluuttinen määrä ei ole tässä ratkaiseva vaan niiden suhteellinen määrä suhteessa enemmistörahvaaseen – paremmuuden tunne.

Sodan jälkeisinä vuosikymmeninä kokoomus sai apupuolueekseen Helsingin hallinnassa asevelijuntan hallitseman SDP:n. Aika muuttui, SDP muuttui. Akseli särkyi.

Uusi akseli Helsingissä syntyi kun luontoarvoilla nuorison ja varttuneempienkin suosioon kasvanut vihreäliittolaisuus korvasi SDP:n kokoomuksen aisaparina. Luontoaktivistien jälkeen vihreissä nousi valtaan itse valtaan mielistynyt anarkisminsävyinen siipi, joka henkilöityy Anni Sinnemäessä.

Kokoomuksen ja vihreiden akselin syntysanat lausuttiin alkoholinhuuruisella pitkällä lounaalla (kaupungin piikkiin) ravintola Elitessä, jonka valtuustoryhmiensä kellokkaat Vapaavuori ja Sinnemäki takavuosina joivat suunnitellessaan tulevan uuden pormestarimallin mahdollistamaa vallan kaappaamista Helsingissä puolueilleen ja itselleen.

Akseli syntyi ja on pitänyt. Niinpä Lapinlahtikin on menevä kiinteistökeinottelijoille Vapaavuoren -Sinnemäen yhteistyöllä. Riittävää vastavoimaa ei löydy kun kokoomus on Helsingin valtias ja vihreät kakkonen. Helsingissä vihreät (Sinnemäki) on todellisen olemuksensa mukainen oikeistopuolue, vaikka se valtakunnan politiikassa nykyisin on yhteistyössä muiden kanssa. Valtakunnanpolitiikkaa ajatellen Sinnemäki on aluksi empivinään Lapinlahden kiinteistökeinottelua.

Raha ratkaisee, sanotaan, Vapaavuoren vaikuttimen Lapinlahden myymiseksi yhteisöltä kiinteistökeinottelijoille rahan valta selittääkin. Sinnemäen vaikutin on pikemminkin kansanvaltaisuutta väheksyvä anarkismi. Hänellä on vihreäliittolainen peruskatsomus vihreistä tiedostavana, rahvaalle tietä näyttävänä etujoukkona.

4 Replies to “Helsingin Lapinlahden sairaalan kiinteistö menossa kiinteistökeinottelijoille”

  1. Toisaalta – mitä Lapinlahdessa on niin erikoista, että sen pitäminen kaupungilla ja miljoonien veroeurojen kuluttaminen ylläpitoon vuosittain ilman mitään tuloja olisi perusteltua?

Kommentoi