Jäsenmaksu

Liityin taannoin netissä reserviläisliittoon ja nyt tuli jäsenmaksu lasku postissa: 72 euroa. Vasta sen maksaminen vahvistaa jäsenyyteni Lahden reserviläisissä ja oikeuttaa osallistumiseni Lahden reserviläisten toimintaan, esim: metsäleireihin ja ammuntaan reserviläisaseilla. Harmi kyllä se on minulle tällä hetkellä niin iso summa, etten pysty sitä suorittamaan.

11 vastausta artikkeliin “Jäsenmaksu”

 1. Jäsenmaksu kuulostaa kovalta …

  ”Reserviläisliitto on lähes 38 000 jäsenellään Suomen suurin maanpuolustuksen tukena oleva vapaaehtoisjärjestö. Jäsenmaksulla (25–60 €/vuosi) pääset mukaan toimintaamme.” (RES Sivuilta)

  Pelkkä jäsenmaksu riittää muutenkin, et tarvitse mitään ampumiseen vaadittavaa lisäturvaa, joka tuohon laskuun on varmaan lisätty, voit liittyä myös toiseen Res järjestöön jos toiminta kiinnostaa, ei tarvitse olla paikallinen tai voi osallistua suoraan MPK:n kursseille, niitä on maksullisia ja ilmaisia.

 2. Tosiaan oli kaksi vaihtoehtoa 36 euroa ja 72 euroa joka sisältää turvatakuun.

 3. 36 euroa on jäsenmaksu, se isompi summa sisältää ryhmävakuutuksen, jos aiot ampua reserviläiskilpailuissa. Tavallisissa yhdistyksen ammunnoissa se ei ole välttämätön.

   1. Olen itse maksanut Reserviläisliiton jäsenmaksua noin puoli vuosisataa. Hyvin pitkään myös Reserviläisten Ampumaturvaa (vakuutus). Nyt joidenkin ilmeisesti EU-määräysten takia se ampumaturva korvattiin ”toimintaturvalla” ammuntaa harrastavien jäsenten jäsenryhmään liittymisen kautta. Eli maksamalla sen suuremman summan on sekä Liiton, että ampujaryhmän jäsen.

    Minusta se vanha systeemi oli parempi. Oli selkeästi jäsenmaksu ja halukkaille Ampumaturva. Ampumaturvasta oli oma kortti. Kun olen maksanut molemmat, niin minulle tuli joku kummallinen ”mobiilikortti” jäsenkortin lisäksi älypuhelinta varten. Ilmeisesti postissa tulee vielä erikseen läpyskä siitä toimintaturvasta.

 4. Ampumaturvaa ei tarvita kun on normaali tapatumavakuutus. Tässä yritetään vain rahastaa. Reserviläisjärjestöjen Piirit haluaa myös armeijaa käymättömiä ja keitä lie paljon taustoja kysymättä, idässä olisi monta tulijaa.

  Kaksoiskansalainen voi liittyä helposti järjestöön jossa ei vaadita armeijan käymistä…jos raha on kaiken mittari, ollaan menty pahasti vikaraiteille.

  Pitäisi keskittyä Reserviläisten toimintaan, jos Suomen armeijassa on yli 900 000 reserviläistä niin miksi vain 38 000 niistä kuuluu Res järjestöihin … Siinä on muuten kysymys.

  Itse olen 90-luvun alusta kuulunut ja tehnyt pyyteetöntä työtä ilmaiseksi sekä tuottanut varoja joilla on voitu hankkia Reserviläisille mm aseita ja ammuksia laillisesti. Sekä sain hankittua alueemme suurimman jäsenmäärän. Niin, toivonkin että muutkin tekevät tehtävänsä.

  Timolle tsemiä! Tiedän että sinulla on omat vaikeutesi, niin on monella muullakin. Eteenpäin vain pitää mennä.

  1. Ei mitään. Rohkeasti mukaan. Itse aloittaisin sinuna maksuttomista MPK kursseista, siellä voit vapaaehtoisena auttaa muitakin ja saada kavereita . Katso sitten se Res jäsenyys. Ampumaan pääsee kummassakin, ohjattua toimintaa ammattilaisten avustuksella.

   Yksi hyvä vaihtoehto on ilmakiväärillä harjoittella ensin itse. On halpaa ja turvallista.

 5. Jos pelkästään ampuminen kiinnostaa; SAL:n harrastuslisenssi maksaa 25€, sisältää vakuutuksen. Seuroilla löytyy mm laina-aseita ja sisäisiin kilpailuihin ei muuta tarvita.
  Vuosia olen ollut LAS:n jäsen.

Kommentoi