23 vastausta artikkeliin “Unohdin maskin kotiin”

 1. Noinkin voi käydä mutta minkäs teet oikeasti kaupan ovella pitäisi olla ilmaisia maskeja tarjolla yksi kpl asiakas terv tepivaari

 2. Kun käyn vaikkapa Varkauden Prismassa ostoksilla, niin minulla on poikkeuksetta ns. kirurginen monikerrosmaski. Lähes kaikilla näyttää olevan maski.

  Maskin käyttämisestä ei aiheudu merkittävää kulua, eikä käyttämisestä ole muutakaan haittaa – todennäköisesti on hyötyä.

  1. Eipä kirurgisen maskin käyttäjälle ole itselleen hyötyä, se tuo kirurginen kun ei asetu tiiviisti kasvoille vaan vuotaa aina jonkin verran; FFP2 maskista on todettu olevan käyttäjälle hyötyä, jopa 90%. Minä käytän FFP2 kupumaskia, mukava käyttää ja suojaa myöskin käyttäjäänsä.

 3. Juhani on niistä kuluja n 20-25 eken luokkaa 25 laatikko ja satsi ei riitä koko kuukaudelle terv tepivaari

  1. 25 kpl laatikko maksoi Prismassa 5,90 euroa. Käyn Prismassa kerran viikossa, joten niitä kuluu siihen tarkoitukseen 4 kpl kuukaudessa – ei ole kovin merkittävä kulu.

   1. Voi olla Varkaudessa meillä näytti eilen olevan hinta 23 ekee aika iso ero sanoisin terv tepivaari

 4. Minä kävin hakemassa ilmaiseksi 50kpl laatikon maskeja Lahti-pisteestä.

 5. Noin sen pitäisi olla aikille silloin voitaisiin sanoa ei teille ole kuluja niistä ja kaikki yhdessä voitamme koronan terv tepivaari

 6. Kun kerran sen käyttö ei ole pakollista, sen voi joskus unohtaa. Minäkin käytän kirurgista maskia ja joskus sen kyllä unohdankin. Minulla on autossa varakappale.

  Sitä ne käyttävät Tampereen keskussairaalassakin ja sen ne tarjoavat tilalle, jos vanhan joutuu heittämään pois. Miksi se ei siis riittäisi minulle.

 7. Eipä ole tullut käytettyä.
  Mahtaakohan siitä muuta hyötyä, kuin, että peltipoliisi ei tunnista ja säästyy sakoilta!?

  1. Jokaisen tulee käyttää kuten kaupoissa, busseissa, takseissa jne.sisätiloissa, joissa on pakko olla lähellä muita ihmisiä. Käyttämättömyys on täysin vastuutonta.

   1. Joo kyllä mutta ne vois olla kaikille ilmaisia silloin niiden käyttö olisi varmudella suurempi
    Vaikkapa se sata prosua niiden osalta jotka voi käyttää terv tepivaari

 8. Minäpä eilen Citymarketissa asioineena ulos tullessani; kiinnittyi huomioni kaveriin, joka roikotti maskiansa kädessään, ei laittanut roskikseen vaan meni tyylikkäälle mustalle Mersulleen, maskeineen kaikkineen.
  Olisikohan tämä ns uusiokäyttöä?

  1. Samaa olen huomannut vievät autoon ja olen aika varma että äytetään uudestaan ties kuinka monta kertaa
   Itsellä menee roskiin heti kaupan oven ulkopuolella terv tepivaari

 9. Minä joskus teen samoin, en kylläkään mene Mersuun. Vien siis sen maskin lähimpään roskiin, taikka kotiin verstaan kaminaan.

  Jonkun kerran olen joutunut viimeaikoina käymään TAYS;ssa tutkimuksissa. Siellä käskevät sen maskin ottamaaan pois ja lupaavat antaa uuden lähtiessä. Eivät ole kertaakaan muistaneet, en liioin minä, ennenkuin vasta matkalla. Yleensä niitä on laatikollinen siellä tukimushuoneen, tai lääkärinhuoneen oven pielessä. Eivät edes TT- kuvauksessa antaneet pitää.

 10. Vaikkapa Prismassa menee normaaleissa ostoksissa merkittävästi aikaa, ja kohtaa useita ihmisiä. Poistuessani ostoksilta heitän maskin roskikseen ennen kuin lähden pyöräilemään kotiin.

  Sen sijaan, jos käyn vaikkapa vain Prisman pakettiautomaatilla kohtaamatta ketään, niin en heitä maskia roskikseen, vaan tilanteen mukaan voin käyttää sen uudelleen. Esimerkiksi suurta pakettia noutaessani riisun maskin auton pelkääjän penkille ja käytän sen sitten joskus ehkä viikon päästä uudelleen vastaavassa tilanteessa.

  1. Vaikka et sillä posti reisulla kohtaa ketään niin samaa reittiä on voinut mennä koronaa sairastava joka on aivastanut alueelle bakteeri pilven
   Jolloinka maskisi on mennyttä kauraa heitettäväksi roskiin terv tepivaari

 11. Käytän maskia jossa on vaihdettava aktiivihiilisuodatin. Parempaa ei ole olemassa ellei kaasunaamaria lasketa.

 12. Nyt kun lähes kaikki on naamioituneet olisi hyvä tilaisuus ryöstää pankki tai pieni kauppa 🙂

 13. FFP2 tai FFP3; patruunalla varustettu hengityssuojain poistaa ilman suodattamatta ulos, samoin kaasunaamari.
  Kerran käytetty suojain tulee aina heittää roskiin tai kestosuojain pestä.
  Vaikka ei kohtaisi ketään, sisäilmassa partikkelit leijuvat kuin tupakan savu.

Kommentoi