Oolannin rasistiset rantaruotsalaiset katsovat olevansa Suomen perustuslain yläpuolella

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/2bfb733a-b5a1-4d4e-8992-4bc1d896c154

”Ahvenanmaan maakuntahallituksen varapuheenjohtajan mukaan Ahvenanmaan itsehallintolaki menee kaiken muun – myös perustuslain – edelle.

Ahvenanmaan maakuntahallitus suosittelee, että sen jäsenten tulisi olla etusijalla koronarokotuksissa riskiryhmäläisten jälkeen.
Maakuntahallituksen varapuheenjohtaja Harry Jansson kyseenalaistaa oikeusasiamiehen toimivallan Ahvenanmaalla ja kieltäytyy vastaamasta selvityspyyntöön.”

Oolannin rasistiset rantaruotalaiset siis katsovat, etteiSuomen perustuslaki heitä koske.

Nyt voisimme lopettaa manner-Suomalaisten verorahojen antamisen sinne samantien.

Lisäksi kannattaisi harkita Oolannin erottamista omaksi valtiokseen ja laittaa kaikki tullit ja verot maksimimäärissään sitä kohtaan voimaan tai lahjoittaa sen Ruotsille.

16 vastausta artikkeliin “Oolannin rasistiset rantaruotsalaiset katsovat olevansa Suomen perustuslain yläpuolella”

  1. Juu siellä nämä ”paremmat ihmiset” menee jo omien kansalaisten yli, eli ”johtoportaalle” ensin lääke ja sitten vasta muille.

    On tuo hullu paikka.

    Voitaisiin kaupata Ruotsille, vaihdossa vaikka Ruotsin pohjoisosia kun ei siellä asu juuri ketään. Suomalaiset viihtyy ennemmin korvessa.

  2. Ahvenanmaan itsenäistymisestä pitäis tehdä kansalaisaloite, siis nimenomaan täällä mantereen puolella, jossa vaaditaan Ahvenanmaan itsenäistymistä.

    Annettaisiin heidän hoitaa ihan keskenään rokotteensa, lakinsa, budjettinsa, puolustuksensa ja kaiken muun. Uskon, että saari eläisi ihan hyvin matkailulla, perunalastuilla ja kalastuksella.

  3. Joitain vuosia sitten erään lehden tuttu päätoimittaja meni sanomaan mielipiteensä siitä Ahvenanmaan myynnistä tai luovuttamisesta ruotsalaisille. Siitähän nousi kansalllinen selkkaus ja vähällä oli, ettei pitänyt koko lehti lopettaa. Silloin ahvenanmaalaiset olivat sitä mieltä, että.ei ikinä ruotsalaisille.

    1. Ei tietenkään.
      Silloinhan he menettäisivät kaikki Suomelta saamansa ansiottomat edut ja ylimielisen asemansa.

  4. En ole koskaan käynyt ahvenmaalla, mutta visbyssa olen, ja siellä minua ei yhdessä kioskissa suostuttu palvelemaan koska en puhunut ruotsia.

  5. Perustuslain 4:nnen pykälän mukaan Suomen alue on jakamaton. Tämän voisi lukea niin, että A:n itsehallintolaki on mahdoton.

  6. Ahvenanmaan puolustusta ei ehkä uskalla jättää ruotsalaisten kontolle. Ne voisivat jopa vuokrata saaret Suomen viholliselle.
    Viime sotien alussa suomalainen 5000:n miehen porukka ehti miehittää saaret ennen Neuvostoliittoa.

    Suomi oli halunnut Ruotsin kanssa yhteistyössä linnoittaa saaria. Mutta Ruotsilla ei ollut halua.

    Kansainvälinen sopimus antaa Supmelle oikeuden miinoittaa A:n rantavesiä ja velvoittaa Suomen puolustamaan saaria hyökkäykseltä.

    Puolustusministeri Jussi Niinistö piti saaria liian alttiina valtaukselle.

    Hyvinä puolina Ruotsille myynnissä olisi se, että saarista voisi tulla ”suomenkielinen hallintoalue” ja kiinteistönhankintaoikeudet yhtenisivät muun Ruotsin kanssa.

    Sotien jälkeen saarista tehtiin sopimus NL:n . En tiedä, kieltääkö sopimus saarten muunnin.

  7. Kyllähän Ruotsi yritti lähettää miehityksen ahvenanmaalle 1918 kun Suomessa oli sisällissota, mutta koko ruotsin sotaväki lähti sieltä nopeasti pakoon kun näkivät yhden saksalaisen sotalaivan lähestyvän.

  8. Ahvenanmaa on ollut demilitarisoitu Krimin sodan päättymisestä asti v 1856.
    Itsenäisen Suomen kanssa sopimus on ollut voimassa v1922 lähtien; vain lyhytaikaisesti on ollut joukkoja sotiemme aikana Ahvenanmaalla.
    Viimeinen demilitarisointisopimus on ollut v 1993 ja sen ovat vahvistaneet; Saksa, Tanska, Ruotsi, Britannia, Ranska, Italia, Latvia ja Puola.

  9. Tykkääköhän Löfström enemmän vieraista kuin suomalaisista miehittäjistä? Vai onko Allardtin-Taxellin eristäytymispolitiikkaa harjoittava etnonationalisti?
    Allardt: ”Eri rotu ja eri kieli eivät riitä etniseen erottautumiseen, vaan vaaditaan myös kulttuurinen erottautuminen.”
    Ahvenanmaa voitaisiin varustaa ruotsinkielisillä joukko-osastoilla, jolloin Impivaara ei vaarantuisi.

    1. Niinpä voitaisiin.
      Se kuitenkin tarkoittaisi vain, että ne antautuisivat heti…

  10. Ahvenanmaan asema on perustuslaissa ja lisaksi se on Kansainliitolta periytyvaa YKn kansainvalista lakia. Sen ei kannata liittya Ruotsiin tavallisena maakuntana. Ruotsi taas ei sita muulla tavalla ota vastaan, eikla valttamatta sillakaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *