Kokoomus liittyi Ano Turtiasen porukoihin persujen kanssa

Kokoomus ajoi itsensä lopullisesti kiville äänestäessään Henrikssonin luottamusta vastaan ja liittyessään Eduskunnan kaiken vastustajiin, perussuomalaisten tukipuolueeksi.

Minä häpeän silmät päästäni siitä, että olen joskus  kokoomusta äänestänyt ja  niin tulee tapahtumaan laajasti myös muiden osalta.

Hallituspuolueet ripittivät poikkeuksellisen kovasanaisesti  persuja, jotka hyväksyivät vaalien siirron. Mutta niin kuin aina, Henriksson on syypää sille,  ettei nähnyt vuosi sitten sitä, että korona jyllää nyt toistamiseen eikä vaalien terveysturvallisuus näin ollen ollut millään tärkeyslistalla ensimmäisenä eikä toisena.

Mutta kun muualla maailmassa…

Kokoomus takasi itselleen kunnallisvaalitappion sekä tulevaisuudessa hallituspaikkansa menetyksen. Liittyi persujen apupuolueeksi. HÄVETKÄÄ !

55 vastausta artikkeliin “Kokoomus liittyi Ano Turtiasen porukoihin persujen kanssa”

 1. Jälleen persupelkoinen avaus, missä puolustellaan munannutta Henrikssonskaa.
  Tosiasiassa Henrikssonska munasi ja samalla kokomoikeusministeriö, koska ei ajoissa alkanut valmistella vaaleja ja pandemian mahdollisesti vaatimia erikoistoimenpiteitä.
  Kun muissa pahemmin pandemiasta kärsineissä maissa vaalit kyettiin pitämään jallaan, olisi Henrikssonskan pitänyt ottaa niistä mallia ja hoitaa asia.
  Valitettava tosiasia on, että kyvyt eivät riitä.

  1. Onko sinulla mitään uutta vanhan toiston lisäksi ?
   Vaalit näyttävän olleen ainoa toivo maailman ja Suomen pelastamiseksi persujen vesilasispolitiikassa.

   1. Voi voi, kun munausta ei pysty poistamaan, niin räksytetää muille.
    Se vaan oli munaus ja sillä siisti.
    Henrikssonskan rantaruotsalaiset kaverit osoittavat vielä selkeämmin, mitä mieltä ovat Suomen laista…

 2. Iankaikkista vääntöä HK:ta

  HK on varmasti huomannut, että Ano on saanut potkut Perussuomalaisista.
  No, ei tosiasiat merkitse mitään HK:lle – tärkeintä on persuttaminen.

  HK.lle ilmeisesti ei voinut mitenkään pälkähtää mieleen, että Kokoomuksessa todella katsotaan oikeusministeri Henriksson ryssineen vaalien valmistelussa koronatilanteessa.

  1. HK taitaa nyt edellyttää kokoomukselta toimimista.omaa kantaansa vastaan.

 3. ”Hallituspuolueet ripittivät poikkeuksellisen kovasanaisesti persuja, jotka hyväksyivät vaalien siirron.”

  Tämä osoittaa sen, miten täydellisessä mustavalkoisessa ajattelussa ei kyetä erottamaan asioita toisistaan, aivot narikkaan ja kohti auringonlaskua.

  Ihan kaikki mitä hallituspuolueiden suunnalta esitetään menee sukkana sisään ja hassua kyllä viime hallituskaudella linja oli ihan sama, politiikka vaan aivan päinvastaista ja haukuttavat vaihtuneet.

  No mikäli luottaa henkilöön joka ei hoida tehtäviään, niin siitä sitten vaan, mutta jos kyse olisi putkimiehestä ja putket puuttuisivat kun hanasta pitäisi saada vettä, niin olisiko luottoa?

 4. ”Henriksson on syypää sille, ettei nähnyt vuosi sitten sitä, että korona jyllää nyt toistamiseen eikä vaalien terveysturvallisuus näin ollen ollut millään tärkeyslistalla ensimmäisenä eikä toisena.”

  Ai jaa, no miksi Henriksson on itse esittänyt puheissaan aivan päinvastaista, kunnes tuli eteen se hetki, että mitään ei oltukaan tehty, ministerin itsensä päinvastaisista väitteistä huolimatta?

  Kävi vähän kuin hallituksen tahtotilan välittämisestä aveille, ohjauskirjeissä ei mainittu mitään pakkotestauksisa ennen kuin vasta pari viikkoa sitten ja siihenkin tarvittiin se, että aiempia ohjauskirjeitä tuli julki.

  Kyllä pitää olla kuuro, sokoea tai todella vahvasti uskossa, ellei nyt huomaa, ettei hallitus nyt ihan täydellinen ja kaikki tietävä olekaan.

  1. Eihän sitä vaalien siirtoa Henriksson ollut kannattamassa, päinvastoin ennen kuin madonluvut lyötiin pöytään.
   Turhaa vängätä asiasta enempää, koska vaalit eivät takasin tule, vaan ne ovat tulevaisuuteen valmistelussa.

   Mutta, kuten on huomattu, persut ovat yhteiskunnan syöpäläiset, kun vaan joku keksisi sille politiikan DDT:n.
   Mutta valitettavampaa kuin persut on kokoomuksen toilailut vailla peräsintä.

   1. Se on kuule Karjalainen aivan yksi hailee, miiä Henrikssonska oli mieltä etukäteen.
    Henrikssonska ei kuitenkaan hoitanut hommiaan mielipiteestään huolimatta ja se on aivan eri asia, vaikka yksi Karjalainen ei sitä näytä kykenevänkään ymmärtämään.
    Vaalit on nyt siirretty munimisen vuoksi ja ne ovat sitten kesäkuussa – tai sitten joskus myöhemmin…

   2. ”Turhaa vängätä asiasta enempää, koska vaalit eivät takasin tule, vaan ne ovat tulevaisuuteen valmistelussa.”

    Kauhea paasaaminen, mutta pelkästään tämä osoittaa sen, että sinä et ymmärrä edes sitä mistä epäluottamusesityksessä oli kyse.

 5. Avaaja kovin usein syyttelee muita kommentoijia vanhan toistamisesta.

  Voisiko avaaja nyt sitten itse tuoda esiin niitä toimia, joita oikeusministeriö oli ministeri Henrikssonin johdolla tehnyt vaalien pitämiseksi ajallaan.

  Mitä olivat ne ennakoivat toimet joihin oli ryhdytty, jotta vaalit olisi voitu pitää varsinaisena vaalipäivänä koronatilanteesta riippumatta?

  Kukaan ei syytä ministeri Henriksonia siitä, että hän ei yli vuosi sitten osannut ennustaa sitä, mikä on tilanne tänään.

  Henriksonia voi syyttää siitä, että hän ei ryhtynyt mihinkään toimiin vaalien suhteen alkusyksystä, kun toisen aallon myötä tartunnat alkoivat lisääntyä.

  Ei ryhtynyt mihinkään toimiin loppuvuodesta kun toinen aalto oli täydessä vauhdissa.

  Ei ryhtynyt mihinkään toimiin, kun kolmas aalto eli muuntovirukset alkutalvesta saapuivat Suomeen.

  Ainoa mitä Henriksson teki, oli nostaa kädet pystyyn, kun THL julkisti graafinsa, joita niitäkin onnistuttiin tulkitsemaan väärin. Graafit, jotka eivät edes olleet olennaisin osa THL:n selvitystä.

  1. Vaalikeskustelu on Eduskunnan osasta loppuun käsitelty. Uudet vaalit ovat valmistelussa, mutta saas nähdä, jos tämä pandemia ei pöljien vuoksi hellitä, ne voivat siirtyvä edelleen.

 6. Myös tälle palstalle:

  Vastasin seuraavaa Jukka Gustafssonille suoraan hänen kovaan kommenttiin Eduskunnasta koskien AL:n pääkirjoitusta:

  Jukka Gustafsson kommentoi:

  ”Tämä päätoimittajan kirjoitus on valitettava, kyllä yllättäväkin viesti – samana päivänä kun Kokoomus antoi tukensa perussuomalaisille oikeusministerin epäluottamuslauseelle. Kun eilen teknologiateollisuus lähtee murtamaan työmarkkinajärjestelmää. Ym.
  Alkaa näyttämään siltä, että Suomessa syntyy oikeiston liitto, kotimaiset trumppilaiset, oikeat porvarit, EK ja osa elinkeinoelämästä, totta kai persut ja oikeistokristityt ym.
  Eli ottaako Aamulehti vanhan paikkansa oikeiston ja kansallismielisten, EU vastaisten joukkojen, palkansaajavastaisten pikkuporvariston äänitorvena.
  Jollen olisi kansanedustaja niin lopettaisin maanantaina Al tilauksen, mutta on pakko seurata tämän Marinin hallituksen vastaisen oikeistoryhmän toimintaa…myös mediassa. – Ylläri. Päätoimittaja valitsi vähättelevällä, aika julmalla kirjoituksensa puolensa yhteiskunnallisessa uudistustyössä.
  Huono hallitus. Mot.

  Vastaukseni Jukka Gustafssonille henkilökohtaisesti:

  ”Aamulehti ei ole vuosikymmeniin pääkirjoitukissaan ottanut näin rajua kantaa istuvaan hallitukseen ja samalla asettuvansa maltillisesta ”riippumattomasta” kokoomuslaisesta lehdistöstä äärioikealle persujen leirinuotiolle. Pääkirjoitus oli lisäksi hallituksen ministereihin kohdistuva henkilökohtainen solvaus, josta pitäisi aiheutua seurauksia.”

  Heikki Karjalainen

  1. Vai ihan solvaus!!!!!!!!!!!
   Meni laukalle persupelko ja kritiikitön hallituksen hypetys ja todella pahasti, mutta tässä tapauksessa ei yllätä -ennemminkin huvittaa…

   1. Päätoimittaja ei ole enää tehtäviensä tasolla, vaan hänen henkinen tasapainonsa on järkkynyt:

    ”Ministeri Krista Kiurun mitään ymmärrystä läpäisemätön horina… ”

    Kansalaisen näkökulmasta laivaa ohjaa nyt kabinetillinen manageeraavia leirikoululaisia.”

    … mutta paljon muutakin..

    Hän yrittää peitellä tällä kirjoituksella huomiota pois Kokoomuksen toilailusta oppositiopuolueena.

    1. Kokkareiden ”toilailut” oppositiossa ovat kuin hyttysen kusi itämeressä verrattuna hallituksen munimiseen.

    2. ”Päätoimittaja ei ole enää tehtäviensä tasolla, vaan hänen henkinen tasapainonsa on järkkynyt:

     ”Ministeri Krista Kiurun mitään ymmärrystä läpäisemätön horina… ””

     Kerrohan Heikki haukuitko ketään muuta poliitikkoa yhtä paljon viime hallituskaudella kuin perustuslakivaliokuntaa vetänyttä Kiurua mm. sote-asioiden yhteydessä?

  2. ”Vastaukseni Jukka Gustafssonille henkilökohtaisesti…”

   Tunnetko miehen ?

   1. Olen kovasti ollut ymmärtävinäni kaikesta kirjoittamisesta, että jollakulla ei ole yhtään merkittävää poliitikkoa tai julkisuuden vaikuttajahenkilöä, jota ei tuntisi ja jolle ei olisi neuvojaan jakanut.

    1. Olen kovasti ollut ymmärtävinäni, että jollakulla ei ole yhtään sellaista vaikuttajapoliitikkoa tai muuta, joka voisi jotain hyvää saada aikaan kuin, että vain huutelee täällä kaikesta, mitä lööpit huutavat.

     1. Olet kovasti ymmärtävinäsi kaikkea paskaa, koska kukaan muu ei täällä kehuskele tuttavuuksillaan, kytköksillään ja osaamisillaan.

      1. En minä mitään kehu, jos joku kokee elämänsä paskakasassaan ahdistavana ja, jos olen saanut ja hankkinut monipuolisen tuntemani piirin, jopa hyvin vaikutusvaltaisenkin, oman työn ja harrastus, perhe- ym. elämän alueiden kautta.
       Elänyttä elämää pitää elää laajasti, sitä ei voi elää kahdesti.
       Kieltämättä olen ollut ja olen edelleen monessa mukana, vaikka sinua kuinka kismittäisi, enkä sinulta lupaa kysy.

       1. Onhan se hyvä, että on elänyt elämää laajasti ja on monessa mukana, sitä vaan on kovin vaikea ymmärtää miten lopputulemana on täydellinen mustavalkoisuus ja yhtä täydellinen kyvyttömyys sietää erimieltä asioista olevia.

    1. Ovatkohan kuinka perillä omasta somekäyttäytymisestäsi nämät joihin yrität suoraan vaikuttaa?

     1. Usein ovat, koska siteeraan näitä muuallakin ja päinvastoin. Minulla ei ole mitään hävettävää sillä, että inhoan persujen aatetta ja se kuuluu ja näkyy.

      1. No se on hyvä, että esim. Gustaffsonin kaltaisen, rauhalliseksi tunnetun poliitikon oikea luonne käy selville.

       Juu, inhoa persujen aatetta ihan rauhassa, se on vaan niin moneen kertaan tullut selväksi, että et tiedä siitä mitään.

       Toisaalta yhteenkään persuun ei inhollasi ole mitään vaikutusta, pikimminkin taidat olla tälläkin foorumilla saanut osallistujia persuiksi ja siitä kiitos.

 7. Oli miten oli sopisi aloittaa valtion puolesta mainoskampanja ”yhdessä koronaa vastaan”. yms.Mainospalkaatteja kaikkialle. Seisomme yhdessä korona vastaan. Ota huomioon lähimmäisesi-käytä maskia jne jne. Oikein suuria plakaatteja mainostauluihin ym.

  1. En minä ole muiden kanssa kovinkaan pajon eri mieltä. Hyväksyn poliittiset erilaiset painotukset ja periaatteet .
   Mutta en hyväksy persujen eriarvoistavaa ihmiskäsitystä, turmiollista ääriajattelua ja sellaisia edustajia kuin nyt on pesiytynyt rasismin kannattajiin ja vain Suomi ensin ja markat takaisin ja Eu on paskaa. Siis täysin käsittämättömään kaiken vastustamiseen ja huu haa populismiin.

   1. Me emme suosi hölmöläistouhua. Jos se näyttää rasismilta, niin sou wat.

   2. Niin, samaan aikaan hyväksyt ja jopa fanitat intersektionaalisen feminismin nimiin vannovan hallituskokoonpanon eriarvoistavaa ihmiskäsitystä, edustat turmiollista ääriajattelua ja kannatat täysin kritiikitöntä euron ja EU:n kaikkivoipaisuutta.

    Rasismi, mitä se tässä ajassa on? No se on ihan mitä tahansa kuten Iltalehden artikkeli ”jos olet valkoinen, olet todennäköisesti rasisti” ja kun sinä aivan avoimesti fanitat mainittuun uskovia, niin samallahan sinä teet automaattisesti itsestäsi rasistin.

    Oletko siis rasisti?

    Kaikkea typeryyttä, kuten esim. EU:n elvytyspakettia, oppivelvolisuuden laajentamista ja vaikkapa aivan äärimmäisen typerää soteuudistuksen nimiin verhoiltua hallintouudistusta pitääkin vastustaa syystä, että niissä ei ole mitään järkeä, ei periaatteen vuoksi.

    Toisille toki on tärkeämpää se kuka sanoo kuin se mitä sanotaan, mutta se ei välttämättä osoita suurta viisautta.

    1. Niin juuri. Moisilla ”persuviisauksuilla” kannattajakuntaan vastuutonta populismia ihannoivat pesiytyvät persuihin. Puhuvat puuta heinää, eivätkä joudu mistään vastuuseen, eivätkä edes halua saati, että mikään muu vastuullinen puolue ei kumppaniksi lähde, edes kokoomus.

     1. No kerrohan mikä ”persuviisauksistani” on väärin, olen kyllä valmis jatkoperustelemaan mielipiteeni ?

      Kai nyt sentään tiedät mitä kaikkea kritiikittömällä hallituksen / henkilö ihailullasi kannatat?

      Populismi vaikuttaa olevan mieleinen sana, mutta kovin helposti populismi näyttää sinuunkin uppoavan, kunhan se vaan sopii siihen mitä hallituksesta esitetään, ihan kritiikittä menee sukkana sisään kuin se kuuluisa vappusatanen.

      Menot on saatavia ja rahaa tulee, kuten äärivasemmistoliitosta asia esitettiin.

      1. Hallituksen munausten kritiikitön puolusteleminen on populismia sokeimmillaan.
       Sen tekijä ei kykene arvioimaan asioita asioina, vaan pelkästään persukammoisten putkilasien läpi.

       1. Verotus on ideologinen valinta ja vasuri(demu)johtoisella hallituksella siitä pidetään kiinni.

 8. Kovasti tulee Karjalaiselta tekstiä, mutta eipä tullut vastauksia muutama tunti sitten esittämiini kysymyksiin.

  Toteen käy taas vanha sanonta; ”tyhjät tynnyrit kolisevat eniten”

  1. Otsikko outo:
   Mitä ovat Ano Turtiaisen porukat? Mieshän jätettiin yksin kuin nalli kalliolle.

   ———-

   Ano jätettiin yksin melskaamaan, kun alkoi käyttää heikkimäisiä sanavalintoja.

   Anollakin meni toiseudesta kommentoiminen liikaa tunteisiin, suorastaan myllerryksen asteelle.

   Moni tykkää siitä järkiperäisestä linjasta, joka PS:ssa vallitsee. Kaikki eivät tykkää.
   Monikulttuurisuus johtaa ristiriitoihin yhteiskunnassa. Ristiriitojen luominen on rauhan tilan vaarantamista.

   Ristiriitatilanteissa syntyy helposti anomaista js heikkimäistä melskaamista.

   Kaikki PS -puolueen jäsenet, eivätkä edustajatkaan kykene älylliseen analyysiin eivätkä kykene kohoamaan kansanedustajataviksen yläpuolelle.

   Mitä EU-politiikkaan tulee, niin PS:n presidenttiehdokkaan (v. 2000) Ilkka Hakalehdon lausumat epäluulot unionin ja euron suhteen ovat osoittautuneet oikeutetuiksi. Todellisuudentajuisia äänestäjiä oli tuolloin liian vähän. Itsekin pidin Ilkkaa liian pessimistisenä.

   Käytännössä PS on ajanut Suomen puolueista parhaiten kestävän unionin politiikkaa. PS:n linjalla Britannia olisi yhä unionin jäsen.

   PS:n linjalla olisi Suomessa vähemmän väkivaltaa kuin nyt. Parempi työllisyys ja vähemmän velkaa. Valtio olisi säilyttänyt realiomaisuuttaan ja valtaa tuotantoelämässä.

   Eihän PS mikään Jeesus ole paitsi siihen kohdistuvan pilkan määrässä. Hönöläiset huutelevat.

  2. Täällä persut öykkäröivät tapansa mukaisesti äärioikeistolaisia talousoppejaan valtakunnan pelastajina.
   Koko kansaa ei näillä opeilla mukana pidetä – edes rokotuksissa ja muissa viranomaistoiminnoissa saati sairaaloiden palveluissa.
   Mutta mersupersuilla on omat yksityiset terveydenhoitolansa ja sairaalansa joissa vain rahalla vammat ja sairaudet hoidetaan ja vältetään verotus minimiin, että vain meille, mersupersuille, niitä palveluja riittää.

   Heidän oppinsa perustuu vain perässä huuteluun. Muut tekevät työt.

   1. En kyllä tiedä mistä taas olet ”tietosi” kaivanut, ehkä Kansan uutisista ?

 9. Kerro minulle Karjalainen, milloin perussuomalaiset ovat vallanneet Hali ry:n? Kerro minulle Karjalainen milloin perussuomalaiset ovat vallanneet Elinkeinoelämän keskusliiton?

  Esim. tuossa Uuden Suomen linkissä ei ollut äänessä persut julistamassa talousoppejaan vaan aivan muut tahot.

  Varmaan satoja kertoja olen saanut lukea kommenteistasi sanaparin ”puuta heinää”. On kuitenkin niin, että itse et koskaan pysty edes pyydettäessä kumoamaan esitettyjä faktoja, vaan turvaudut tuohon ”puuta heinää” -argumentointiin.

  Kun hallitus julistaa, että kaikki keinot on otettava käyttöön koronan taltuttamiseksi, niin miksi sitten esim. työterveyshuolto ja muut yksityisen puolen toimijat on jätetty täysin hyödyntämättä?

  Eikö tuossa todellakin tule hallituksen ideologinen ajattelu esiin? Eikö tuo olekin samaa ideologista hapatusta kuin on myös sote -uudistuksessa?

  Ps. Itse täällä kovasti kehuskelet kuinka esim. hampaasi hoidetaan kaupungin yksityisiltä terveysalan toimijoilta ostamilla palveluilla.

  Olet siis omalta osaltasi ollut siirtämässä yhteiskunnan rahaa mersupersujen hoitoloihin. Vai miten se nyt meni?

  1. Minä en siteeraa tai viittaa kommenteillani mitenkään muihin kirjoituksiin haleineen tai US:n juttuihin.
   Ei yksityisiä ole unohdettu, vaan toimivat rinnalla, mutta kaikkea ei ole vielä mukaan sotkettu. Työterveys on sitten ihan oma etunsa jo työntekijöilleen.

   Mikä on fakta ja mistä ongittu? Se on fakta että aurinko nousee ja laskee tai toisin päin maa pyörii aurinkoon nähden kiertää sitä ellipsiradalla pienessä kallistuskulmassa.

   Persujen aurinko pyörii populismin ympäri, missä kansan suosiota lypsetään vastuuttomalla huu-haalla.

   JuhaU ei ilmeisesti tiedä, etten pysty vaikuttamaan siihen, mistä Tampereen kaupunki palvelunsa ostaa. Minä käytän sen mukaisesti mitä on määrätty.

 10. Lieneekö perustuslakiasiantuntija Pauli Rautiainenkin populisti, kun hän syyttää Marinin hallitusta salailusta. Päätöksenteon perusteita ei tuoda julki, vaan valmisteluasiakirjat salataan.

  Liikuntarajoitusten osalta hallitus heittää ilmoille luvun, jonka mukaan koronatartunnat vähenevät liikuntarajoitusten avulla 25%, mutta hallitus ei tuo julki perusteita, millä tuohon lukuun on päädytty.

  Rautiainen ei ole kritiikkinsä kanssa yksin, mutta eipä se vankkumattomia hallituksen fanittajia hetkauta.

  https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/9174c780-b5ca-4217-af73-92a038e1f94c

 11. Tuo Aamulehden pääkirjoitus 26.3.2021 ”Sanna Marinin tärkein työkalu on opportunismi, ja koronaan se ei toimi” on lyhyesti sanottuna hemmetin hyvä. Aivan kuin tuulahdus entisiltä ajoilta, jolloin Kokoomusta saattoi pitää kodin, uskonnon ja isänmaan puolueena, aikana jolloin porvarit olivat porvareita, kommunistit kommunisteja ja sosiaalidemokraatit olivat vielä turmeltumaton puolue, joka vastusti vallankumousmentaliteettia siinä kuin oikeistopuolueetkin.

  Tietenkin puolueidenkin pitää mukautua ajan haasteisiin, muttei sentään lyödä täysin kontalleen kulttuurimarxismin umpikieron pitkän marssin läpi instituutioiden edessä, niin kuin Petteri Orpon johtama kokoomus on tehnyt.

  Muistaakseni 2017 Aamulehti ilmoitti siirtyvänsä sukupuolineutraalin kielen käyttöön. Onkohan tuo lehden entisen päätoimittajan Jokisen uhkaama täystöppäys tapahtunut, ja jos on niin missä määrin?

 12. En kovin tarkkaan ehtinyt lukea, mitä mieltä täällä kukin on, mutta minulla on ihan omakin mielipide. Minulla ei ole mitään sitä vastaan, että vaalipäivät siirrettiin. Onhan niille täällä maaseudulla ihan hyvätkin perusteet, ei pitäisi ainakaan kesäkuussa enää vaivata kelirikon. Päästään täällä syrjäkyläläisetkin kohtuudella äänestyspaikalle, eikä tarvitse kulkea toppatakit päällä. Normaalisti ne äänestyspaikat ovat olleet sisätiloissaja ahtaassa, nyt ne voidaan järjestää monissakin normaalisti kylmissä, isoissa halleissa ja vaikka koulujen tiloissa. Saadaan varmasti pidettyyä koronaetäisyydet, miten lie ne mahdolliset liikuntaesteet, jos niistä on silloin vielä haittansa. Niissä ei ole mielestäni minkäänlaista poliittista vaikutinta, ei ainakaan pitäisi olla.

Kommentoi