Energiapolitiikkaa Italiassa – SYSTEEMIMAKSU

”SYSTEEMIMAKSU on lisämaksu, joka peritään kaikista energialaskuista ja jolla katetaan muun muassa siirtymää uusiutuvaan energiantuotantoon sekä ydinvoimaloiden sulkemiskustannuksia.”

Tätä ei ole vielä Suomen hallitus keksinyt – systeemimaksu energiasta

Niin, tai on jo käytössä, mutta toisella nimellä (?)

*

Toinen pointti: Kelpaa Italian hallituksen jakaa kansalleen kolme miljardia euroa tukea sähkö- ja kaasulaskun maksamiseen, kun he juuri ovat saaneet 250 miljardia euroa tukea muilta EU-mailta.

**************************************************************************

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000008285461.html

ITALIASSA pääministeri Mario Draghin hallitus aikoo panna toimeen kolmen miljardin euron tukipaketin, jolla jarrutetaan sähkön ja kaasun hintojen rajua nousua.

Draghin mukaan tukitoimet suunnataan erityisesti köyhimpien ja haavoittuvimpien talouksien auttamiseen.

”Ellei hallitus puutu asiaan, ensi neljänneksellä sähkön hinta saattaa nousta 40 prosenttia ja kaasun 30”, Draghi sanoi.

Tämän mahdollisen nousun johdosta kaasun niin sanottu systeemimaksu poistetaan Draghin mukaan viimeisellä neljänneksellä kaikilta käyttäjiltä. Sähkön systeemimaksu poistetaan perheiltä ja pienyrityksiltä.

SYSTEEMIMAKSU on lisämaksu, joka peritään kaikista energialaskuista ja jolla katetaan muun muassa siirtymää uusiutuvaan energiantuotantoon sekä ydinvoimaloiden sulkemiskustannuksia.

 

4 vastausta artikkeliin “Energiapolitiikkaa Italiassa – SYSTEEMIMAKSU”

    1. Teneriffan tulivuori Teiden sortumavaara edellyttäisi USA:n itärannikon ydinvoimaloiden alasajoa.
      Pelätään jopa satametristä tsunamia.

      Jos Atlantiin molskahtaa asteroidi, voi tsunami olla korkeampikin.

  1. Maksamme sähkö tuoton kalleimman mukaan hiilellä vaikka sen osuus on vain 10% ja lähetämme Italialle rahaa että selviävät energialaskuistaan? Eilinen TV-ohjelma aiheesta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *