Koronapassi ja yhdenvertaisuus

Hitaat ovat herrojen (rouvien) kiireet.

” Hallitus valmistelee koronapassin käytön laajentamista tilanteisiin, joissa toimijoihin ei kohdistu rajoituksia, mutta asian valmistelu venyy tammikuulle.”

.

Mielestäni yhdenvertaisuus toteutuu sillä, että kaikilta k.o. tilaisuuteen tulevilta vaaditaan koronapassia – yhdenvertaisesti.

Hmm .. Voiko lainmuutos parantaa yhdenvertaisuutta koropassin käytössä? – ei varmaankaan

Juristien mielenrauhaa lainmuutos voi toki lisätä.

*

Italiassa työpaikalle pääsyn edellytyksen on voimassa oleva koronapassi. Rokottamattomat jäävät Italiassa ilman palkkaa.

[ yhdenvertaisesti]

*

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000008431786.html

Koronapassin käyttö leviää harmaalle alueelle – oikeus­oppinut ja viranomaiset varoittavat yhdenvertaisuuslain rikkomisesta

Koronapassia saa nykyisellään lain mukaan kysyä vain, jos tilaisuuteen kohdistuu esimerkiksi aukioloaikoja tai yleisömääriä koskevia rajoituksia. Hallitus valmistelee koronapassin käytön laajentamista tilanteisiin, joissa toimijoihin ei kohdistu rajoituksia, mutta asian valmistelu venyy tammikuulle.

 

Yhdenvertaisuuslain pykälän 11 toisen momentin mukaan ihmisten erilainen kohtelu on kuitenkin oikeutettua tapauksessa, jossa kohtelulla on perus- ja ihmisoikeuksien osalta hyväksyttävä tavoite ja keinot ovat oikeasuhtaisia.

7 vastausta artikkeliin “Koronapassi ja yhdenvertaisuus”

 1. Tekopyhyys loistaa juristien ja kaiken maailman ”dosenttien” kommenteissa.
  Tuo viimeinen lause antaa oikeuden vaatia koronapassia toisten terveyteen perustuen eikä ”yksilönvapaus” tai ”yksilönoikeudet” mene edelle.

 2. Juutalaiset levitti tautia Saksassa 30-luvulla. Siksi heistä piti päästä eroon.

  1. Voisitkohan antaa asiaan jonkin linkin?
   Muuten tuo menee typeräksi mölyämiseksi.

 3. Vääräuskoisuus passin turvallisuudesta sillä uusi variantti ei ehkä kumarra passin omaavia?

 4. No eipä tuollasta vielä ole kukaan väittänyt syyt oli aivan muissa asioissa sanotaan nyt vaikka varallisuus joka oli melkoista juutalaisten piirissä terv tepivaari

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *